Huis: Η Sony πειραματίζεται με e-ink τηλεχειριστήριο 250 δολ.

Η Sony ξεκίνησε να διαθέτει το Huis Remote Controller, το οποίο είναι το νέο της project από την First Flight crowdfunding πλατφόρμα που ανακοίνωσε επίσημα πέρσι τον Ιούλιο.

Το Huis (προφέρεται house) είναι universal τηλεχειριστήριο με e-paper οθόνη αφής, η οποία σου επιτρέπει να παραμετροποιήσεις τα κουμπιά όπως θέλεις.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελέγξεις τα πάντα, τηλεοράσεις, Blu-ray players, φώτα, air condition κλπ. Η παραμετροποίηση του Huis γίνεται είτε μέσα από την ίδια τη συσκευή, είτε μέσω PC app. Η Sony επέλεξε e-paper οθόνη και όχι LCD, λόγω της κατανάλωσης ενέργειας.

Το Huis Remote Controller είναι διαθέσιμο για παραγγελίες στην Ιαπωνία με τιμή γύρω στα 250 δολ., οι αποστολές θα ξεκινήσουν από τον επόμενο μήνα. Όπως και με τα υπόλοιπα project που μπαίνουν για χρηματοδότηση στην πλατφόρμα (βλέπε Sony Wena Wrist), δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για το αν θα κυκλοφορήσει το Huis εκτός Ιαπωνίας.

Δείτε το video:

sony huis controller, Huis: Η Sony πειραματίζεται με e-ink  τηλεχειριστήριο 250 δολ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Πράγματι το θέμα των τηλεκοντρόλ είναι πρόβλημα εδώ και χρόνια, επίσης οι σημερινές υλοποιήσεις απαιτούν άσκοπη κατανάλωση ενέργειας. Το e-ink είναι μια καλή λύση ώστε να έχεις το μενού πάντα ανοιχτό χωρίς να ξοδεύει μπαταρία.

Τα προβλήματα που εντοπίζω είναι το πλάτος του (μιας και μοιάζει σαν κινητό και είναι αρκετά κουραστικό) και του ότι πρέπει να βλέπεις πριν πατήσεις ένα κουμπί. Στα παραδοσιακά τηλεκοντρόλ το ένα μόνο χέρι (ίσως σε αυτήν την συσκευή χρειάζονται και τα 2) συνηθίζει με την αφή τα πλήκτρα έτσι ώστε στο τέλος να μην χρειάζεται να βλέπεις το τηλεκοντρόλ και να αποσπάτε η προσοχή σου.

Παρόλα αυτά άσχετο, εγώ ακόμα περιμένω το πραγματικό προσιτό color e-ink αδικημένη τεχνολογία ;(

Manolis

@ΑντώνηςΤ το έχω λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα με τα τηλεκοντρόλ με κινητό που έχει IR, οπότε έχω αποθηκεύσει “δωμάτια/σπίτια” με συσκευές όπως TV, έηρ κοντίσια (που έλεγε μια παλιά σπιτονοικοκυρά μου), ραδιο-CD, κτλ κτλ!!! 😉

Το συγκεκριμένο για 250 δολάρια φαίνεται πολύ ακριβό, ίσως όχι βέβαια για κάποιον που τα βγάζει αυτά τα χρήματα σε 1 λεπτό ή δευτερόλεπτο, αλλά για το πολύ κόσμο είναι ακριβό! 😉

ChrisG

προς την σωστή κατέυθυνση μία συσκευή τηλεχειρισμού για όλα,αλλά προς το παρόν ελέγχο όλες τις συσκευές μου tv,bluray(sony,Lg,samsung) κλπ με το Note 4 και το smart remote.άψογη εφαρμογή και κάνει τα πάντα.

One

Παντως με το Android TV μπορεις να αλλαζεις καναλια μεσω Bluetooth του κινητου, αλλα αυτο δε γινεται να υπαρχει σε ολες τις συσκευες οποτε ειναι καλη λυση και δεν ειναι ενεργοβορα. Και αν το λειτουργικο του ειναι smooth και δεν λαγκαρει πιστευω αξιζει τα λεφτα του γιατι εχω e-book reader και ξερω.

ΑντώνηςΤ

@Manolis, σιγουρά είναι μια λύση, απλά αυτό λύνει το θέμα του αμέσου. Η οθόνη δεν σβήνει και λογικά είναι πιο ελαφροί από ένα κινητό.

Το κόστος δεν το σχολίασα γιατί φυσικά θεωρείται απαγορευτικό (όχι ότι τα Logitech Harmony είναι πιο φθηνά).

Παρόλα αυτά επειδή έχω το Sony Xperia Z2 tablet που έχει υπέρυθρη μήπως προτείνεις καμιά εφαρμογή που να δουλεύει, γιατί όσες δοκίμασα τζίφος.

Panos7GR

Εχει κολλημα η Sony απ ότι φαίνεται με αυτη την οθόνη:
Sony SmartBand Talk
FES Watch (https://techblog.gr/gadgets/sony-to-prepare-e-paper-smartwatch-9876/)
Γενικά η FES με παπούτσια, λουράκια ρολογιών, παπιγιόν με e-paper
Tablet (https://techblog.gr/tablet/sony-e-ink-mobius-13-3-inch-tablet-4726/)

Απ ότι φαίνεται η Sony ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τρόπους να μην πάνε χαμένα τα λεφτά που επένδυσε στην τεχνολογία e-ink, e-paper για τα e-readers της που δεν περπάτησαν καθόλου και πούλησε το εν λόγω τμήμα. Γι αυτό έχει πετάξει στην αγορά τόσες ιδέες και συσκευές με την εν λόγω τεχνολογία.
Δεν λέω πως αυτές οι τεχνολογίες είναι άχρηστες τουναντίον πιστεύω πως ίσως είναι η μόνη λύση για συσκευες οθόνη αφής με σοβαρή αυτονομία, απλά το θεωρώ υπερβολή. Από την στιγμή που τα smartphones εξοπλίζονται με IR, το θεωρώ άσκοπη σπατάλη χρημάτων.

@ΑντώνηςΤ: Πολύ σωστός. Νομίζω υπάρχει λύση για οθόνη αφής και κουμπιά. Για τσέκαρε https://youtu.be/WJFwHuCs3Yw
Ότι πρέπει για τηλεκοντρόλ.

ΑντώνηςΤ

Για εμένα πάντως το e-ink θα άλλαζε την ιστορία αν κατάφερναν να συνδυάσουν μια διάφανη οθόνη lcd/oled με το e-ink. Φανταστείτε την οθόνη σας να παίζει κανονικά έγχρωμα βίντεο με κανονικό framerate και όποτε θέλετε να διαβάζετε κείμενα ή βιβλία να μπαίνει σε λειτουργία e-ink με πολύ μειωμένη κατανάλωση και φυσικα πολυ πιο ξεκούραστα. Ακριβό μεν αλλά θεμιτό δε. Απορώ πάντως που δεν το έχουν κάνει τώρα, τουλάχιστον όχι δημόσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.