Η Apple ετοιμάζει οικονομικό smart ηχείο σε συνεργασία με την Beats;

η Apple, Η Apple ετοιμάζει οικονομικό smart ηχείο σε συνεργασία με την Beats;

Μία πηγή από τμήμα αλυσίδας εφοδιασμού στην Ταϊβάν διέρρευσε ότι η Apple σχεδιάζει να λανσάρει ένα οικονομικό smart ηχείο με κόστος που δεν θα ξεπερνά τα 199 δολάρια. Και μάλιστα ότι το νέο ηχείο δε θα κυκλοφορήσει με το όνομα Apple αλλά υπό το brand name Beats.

H αλήθεια είναι ότι τα νούμερα του HomePod σε πωλήσεις δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά όσο περίμενε η αμερικάνικη εταιρεία. Σύμφωνα με στοιχεία της Analytics Strategy, από τα 9,2 εκατομμύρια smart ηχεία που απεστάλησαν το πρώτο τρίμηνο του 2018, το HomePod αντιπροσώπευε μόνο 600.000 από αυτές τις μονάδες. Το μερίδιο της Apple, από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο, που δεν ξεπέρασε το 6%, βρίσκεται αρκετά πίσω από το 43,6% της Amazon και το 26,5% της Google.

Η αλήθεια είναι ότι HomePod της Apple κοστίζει 349 δολάρια, συσκευή που δεν τη λες και φθηνή, ενώ και οι ψηφιακοί βοηθοί της Amazon και της Google φαίνεται πώς τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα σε σύγκριση με την -όχι και τόσο έξυπνη- Siri.

Προφανώς η Apple με την κίνηση αυτή, θέλει να διαφοροποιηθεί λανσάροντας ένα premium smart ηχείο όπως είναι το HomePod με σύστημα ήχου με 4 ιντσών woofer και 7 tweeters, και ταυτόχρονα μία budget-friendly συσκευή κάτω από ένα πολύ γνωστό brand όπως η Beats με σκοπό να αυξήσει το μερίδιο της στην αγορά των smart ηχείων.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Λευτέρης

“Οικονομικο” και Apple δεν πάνε μαζί. Για την Apple ισως θεωρείται φθηνο, για τον ανταγωνισμό οχι.

wave

Ε όχι και 350 ευρώ για ένα κακόγουστο ηχείο. Υπάρχουν ηχεία ακόμα και με επένδυση ξύλου που συνδέονται αςυρματα με το iPhone η οποιοδήποτε άλλο κινητό και είναι φοβερά. Είναι ανάγκη να μιλάω στο ηχείο σαν το παλαβό.

ΝΙΚΟΣ

Με τι ασχολείστε σοβαρά τώρα ρε παιδιά? Όχι πείτε μου. Είναι σοβαρό θέμα το ηχείο της Apple? Ούτε ο Κούκ δεν το πήρε Θέλετε να γράψετε για Apple? Να σας δώσω θεματάρα
Έσκασε χοντρό πρόβλημα με το butterfly keyboard των MacBook και πέφτουν ομαδικές μηνύσεις με την σαπίλα που πάλι σέρβιρε η premium ( xaxaxaxax ) Apple. Δεν ακούσατε κάτι? Κώστα? Οι υπόλοιποι?

Μανώλης

apple + beat = φθηνό;;;; μπα δε νομίζω…!!!!

Mary

Beat? Που έχει τα ταξί;

Agnostos13

Αρχικά να πω οτί μάλλον η συνεργασία θα είναι με τη Beats (by Dre) που βγάζει ηχεία και ακουστικά και όχι με την Beat που ασχολείται με τα ταξί!

Επίσης η Beats (που πλέον είναι θυγατρική της Apple) θα μπορούσε να λειτουργήσει ως budget brand για τα προιόντα της Apple. Έτσι μετά τα ακουστικά και τα ηχεία θα μπορούσαμε να δούμε και άλλες προτάσεις όπως BeatsPhones, BeatsPads, BeatsWatches κλπ. σε οικονομικότερες από τις συνηθισμένες Apple τιμές. Μιά αρκετά καλή λύση τόσο για την Apple που θα μπορέσει να διευρύνει το αγοραστικό κοινό της χωρίς να χάσει τον premium χαρακτήρα, όσο και για τους αγοραστές που αναζητούν οικονομικότερες iOS συσκευές.

Κώστας Ζ.

Η Apple οικονομικό; διάβασα καλα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.