Η Qualcomm παρουσιάζει το νέο επεξεργαστή για smartwatch στις 10 Σεπτεμβρίου

qualcomm νέος επεξεργαστής smartwatch 10 σεπτεμβρίου, Η Qualcomm παρουσιάζει το νέο επεξεργαστή για smartwatch στις 10 Σεπτεμβρίου

Η Qualcomm δημοσίευσε teaser poster σχετικά με ανακοίνωση που θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου για επεξεργαστή που θα χρησιμοποιείται σε smartwatch αλλά και φορετές συσκευές, εντείνοντας τον ανταγωνισμό σε μια κατηγορία που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής.

Το hardware των smartwatch με Wear OS (πρώην Android Wear) έχει μείνει στο 2016 και τον Qualcomm 2100 SoC με την εταιρεία να παρουσιάζει τον Qualcomm 2500 τον Ιούνιο για παιδικά smartwatch. Φαίνεται πως ήρθε η στιγμή για νέο επεξεργαστή που θα αφορά τα smartwatch με λειτουργικό σύστημα Wear OS, μιας και teaser poster/ανακοίνωση αναφέρει πως “Ήρθε η ώρα” και “Ρυθμίστε τα ρολόγια σας” για event από την Qualcomm για την παρουσίαση του νέου επεξεργαστή.

Στις αρχές του 2018, Google και Qualcomm είχαν επιβεβαιώσει πως συνεργάζονται για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέου επεξεργαστή για φορετές συσκευές και smartwatch ο οποίος θα δίνει περισσότερη ευελιξία και δυνατότητες στις συσκευές αυτές αλλά και βελτιωμένη αυτονομία, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό και σε αυτήν την κατηγορία συσκευών. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες είχαν επιβεβαιώσει πως η νέα γενιά συσκευών με λειτουργικό σύστημα Wear OS θα διαθέτουν έναν νέο επεξεργαστή από την Qualcomm αυτό το φθινόπωρο.

Το νέο hardware θα δημιουργηθεί από την αρχή αποκλειστικά για τις φορετές συσκευές και δε θα είναι μια σμίκρυνση της τεχνολογίας των smartphone ενώ σημαντική αναμένεται να είναι η βελτίωση στον τομέα της αυτονομίας των συσκευών αυτών. Μένει να δούμε αν θα υπάρξει και κάποια επίδειξη σε demo συσκευή κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, έτσι ώστε να κρατήσει ζεστούς τους καταναλωτές για το τι ετοιμάζει η Qualcomm, και να προσελκύσει ακόμα περισσότερους καταναλωτές, σε ένα χώρο όπου πολλοί πιστεύουν ότι η Apple με τα Apple Watch παίζει χωρίς αντίπαλο, τουλάχιστον όσον αφορά τα smartwatch.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nickolas

Ωραία να δούμε τι καλό θα βγάλει και αυτή, αν και προσωπικά δε με ενδιαφέρουν και πολύ τα wearable ειδικά με την αυτονομία που προσφέρουν.
Κατά τη γνώμη μου αυτονομία της προκοπής θα δούμε όταν βγει και καμιά μπαταρία της προκοπής, όπως αυτές με τις νέες τεχνολογίες που ακούμε τόσα χρόνια και ποτέ δεν έρχονται. Με το να κάνουν τον επεξεργαστή πιο αποδοτικό ή την οθόνη κλπ θα κερδίσουμε κάτι λίγα, αλλά και πάλι όταν είναι να κάνεις εργασίες που απαιτούν αρκετή ισχύ π.χ. χρήση των αισθητήρων, ενεργοβόρες εφαρμογές κλπ, πάλι νερό θα φεύγει η μπαταρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».