Drone αναγκάζει αεροδρόμιο να θέσει σε αναμονή την εναέρια κυκλοφορία

drone αεροδρόμιο, Drone αναγκάζει αεροδρόμιο να θέσει σε αναμονή την εναέρια κυκλοφορία

Για ακόμη μια φορά ένα drone έφερε τα πάνω κάτω σε αεροδρόμιο. Αυτή τη φορά, «θύμα» έπεσε το αεροδρόμιο Ben Gurion Airport του Ισραήλ, το οποίο αναγκάστηκε για 10 λεπτά το απόγευμα της Δευτέρας να διακόψει τις εισερχόμενες και τις εξερχόμενες πτήσεις.

Σύμφωνα με το The Times of Israel, το απόγευμα της Δευτέρας στις 19:20, λίγο μετά την άφιξη του αμερικανού αντιπροέδρου Mike Pence στο Ισραήλ, ένας άντρας κατηύθυνε το drone του στο αεροδρόμιο.

Οι αρχές του αεροδρομίου έκριναν ότι ο απρόσκλητος αυτός επισκέπτης αποτελεί κίνδυνο ασφαλείας και για τον λόγο αυτό αποφάσισαν να κλείσουν το αεροδρόμιο μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

Η τοπική αστυνομία προσπάθησε να εντοπίσει το άτομο που έλεγχε το drone στην μη επιτρεπόμενη περιοχή. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Αρχή Αεροδρομίων του Ισραήλ, η χρήση drones στην περιοχή του αεροδρομίου αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη σοβαρότητα καθώς υπάρχει πλήρης απαγόρευση της χρήσης τους στην εν λόγω περιοχή.

Το Ισραήλ αποτελεί μια χώρα που λόγω της πολιτικής της ιστορίας, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλειά της σε περιοχές όπως τα σύνορα και τα αεροδρόμια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο Ισραήλ. Τον περασμένο μηνα, ένα παρόμοιο περιστατικό ακινητοποίησε τα αεροσκάφη για 15 λεπτά και τον Νοέμβριο του 2016 οι πτήσεις καθυστέρησαν για λίγο όταν πιλότος εντόπισε ένα drone κοντά στον αεροδιάδρομο. Το 2015 ένα αεροσκάφος αναγκάστηκε να αλλάξει την πορεία του καθώς ένα drone πετούσε πολύ κοντά του.

Νωρίτερα αυτό το μήνα παρουσιάστηκε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου της Κνεσέτ μια εθνική ομάδα εργασίας που θα ασχολείται με ζητήματα ασφάλειας και προστασίας που σχετίζονται με τα drones.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Drones

H Amazon παραδίδει παραγγελίες με drones σε Καλιφόρνια και Τέξας

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι παραγγελίες αυξήθηκαν για την Amazon που υλοποίησε το πλάνο παράδοσής τους μέσω drones σε Καλιφόρνια και Τέξας.

Gear Drones

Ανίχνευση αντικειμένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο απο drones

Με την τεχνολογία του Verizon 5G Edge και της AWS Wavelength έγινε εφικτή η ανίχνευση αντικειμένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση drones.

Gear Drones

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με πτήση επικίνδυνου drone

Ένα πολύ επικίνδυνο περιστατικό με διαδραματίστηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ίσως το πιο σοβαρό που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα.

Gear Drones

Ελληνικό drone θα αναπτύξει η ΕΑΒ σε συνεργασία με τρια Πανεπιστήμια

Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας» ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου και το drone θα είναι έτοιμο σε ενάμιση χρόνο.