Leica M for (RED), Κάμερα από τον Jony Ive στη μάχη κατά του AIDS

Ο Jonathan Ive, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Design στην Apple, σχεδίασε μια φωτογραφική μηχανή Leica για την καταπολέμηση του AIDS. Ο ηγέτης του Design της Apple, όντας επικεφαλής στην Apple από το 1996, σπάνια δημιουργεί κάποιο προϊόν που δεν φέρει το λογότυπο της Apple. Αυτό έγινε πρόσφατα για καλό σκοπό.

Σε συνεργασία με τον Industrial Designer Marc Nawson σχεδίασαν μια ειδική έκδοση της φωτογραφικής μηχανής Leica, με σκοπό να δημοπρατηθεί για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού οργανισμού (RED). Σκοπός του φιλανθρωπικού οργανισμού (RED) έχει σκοπό την καταπολέμηση του HIV και του AIDS και ιδρύθηκε από τον Bono των U2. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη και εκτιμάται ότι τα έσοδα θα φτάσουν στα $500.000 – $750.000.

Η συγκεκριμένη Leica, που ονομάζεται Leica M for (RED) αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο και είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα 24 megapixel, full-frame CMOS και φακό 50mm f/2, και χρειάστηκαν περίπου 3 μήνες έρευνας πάνω σε 500 μοντέλα φωτογραφικών μηχανών για να καταλήξουν στον σχεδιασμό αυτής της Leica. Μια πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια για ένα τόσο σημαντικό σκοπό!

Leica M for (RED), Leica M for (RED), Κάμερα από τον Jony Ive στη μάχη κατά του AIDS

Leica M for (RED), Leica M for (RED), Κάμερα από τον Jony Ive στη μάχη κατά του AIDS

Leica M for (RED), Leica M for (RED), Κάμερα από τον Jony Ive στη μάχη κατά του AIDS

Leica M for (RED), Leica M for (RED), Κάμερα από τον Jony Ive στη μάχη κατά του AIDS

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;