LG 88Z9: Θα κυκλοφορήσει σύντομα η πρώτη 8K OLED τηλεόραση στον κόσμο

LG 88Z9, LG 88Z9: Θα κυκλοφορήσει σύντομα η πρώτη 8K OLED τηλεόραση στον κόσμο

Αυτή την εβδομάδα, η LG θα αρχίσει να δέχεται προπαραγγελίες στην Νότια Κορέα για την πρώτη 8K OLED τηλεόραση παγκοσμίως.

Η LG 88Z9 είναι μία 88 ιντσών 8K Ultra HD OLED οθόνη με ανάλυση 7680 x 4320, δηλαδή έχει τέσσερις φορές περισσότερα pixels από μία 4K οθόνη. Η OLED οθόνη θα είναι η μεγαλύτερη τηλεόραση που θα έχει κυκλοφορήσει η LG και η πρώτη 8K OLED TV στον κόσμο.

Αν και δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου 8K περιεχόμενο για να αναπαράγουν οι αγοραστές της LG 88Z9, ώστε να εκμεταλλευτούν τον “θησαυρό” τους στο έπακρο, ελπίζουμε πως αυτό θα αλλάξει σύντομα.

Η LG προσφέρει μία λύση στο πρόβλημα με τον δεύτερης γενιάς Alpha 9 8K επεξεργαστή ο οποίος χρησιμοποιεί deep learning αλγόριθμους για να κάνει upscale τις εικόνες σε μεγαλύτερη ανάλυση. Επιπλέον, η LG ισχυρίζεται ότι η τηλεόραση θα χρησιμοποιεί deep learning για να δημιουργήσει εικονικό 5.1 surround ήχο με υποστήριξη Dolby Atmos. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πόσο καλά θα ανταποκρίνονται οι τεχνολογίες αυτές σε σχέση με το αστρονομικό ποσό που ζητάει η LG, αλλά το μέλλον θα δείξει.

Λίγο πιο πάνω χαρακτηρίσαμε την LG 88Z9 ως θησαυρό, και όχι άδικα. Σύμφωνα με το The Verge, η τηλεόραση θα κοστίζει 50 εκατομμύρια South Korean won ή 38.000€. Ωστόσο, η εταιρεία προσφέρει ένα μικρό δωράκι σε όσους προπαραγγείλουν την LG 88Z9 μέχρι τον Ιούλιο. Θα χρειαστεί να πληρώσουν μόνο 40 εκατομμύρια South Korean won ή 30.000€ και θα πάρουν δώρο έναν air purifier.

Η τηλεόραση θα γίνει διαθέσιμη αρχικά στη Νότια Κορέα, και θα κυκλοφορήσει σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, χωρίς όμως να γνωρίζουμε αν η εταιρεία θα προσφέρει μία αντίστοιχη “ευκαιρία”.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Η Samsung δεν έχει βγάλει 8Κ τηλεοράσεις εδώ και κάτι μήνες?
Της είχε παρουσιάσει στο Ε3 που έγινε πέρσι

Nick

Αυτή είναι oled

Techplanet

H samsung έχει βγάλει καλύτερη τεχνολογία από την OLED της LG, τη Samsung 8K QLED TV QE65Q900 (HDR) εδώ και 8 μήνες.
QLED > OLED
Γενικά πάει ως εξής
MicroLED > QLED > OLED > LED > LCD
Επίσης έχει παρουσιάσει microLED αλλά θα κυκλοφορήσει περίπου στο 2021

Lolek

Το τι είναι καλύτερο μάλλον είναι υποκειμενικό(υπάρχουν θετικά και αρνητικά και στις δύο).Δεν νομίζω ότι η Qled είναι καλύτερες από τις Oled. Είναι μια νέα ας πούμε τεχνολογία από τη samsung αλλά αυτό δεν τις κάνει αυτομάτως και καλύτερες. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι απολύτως νέα γιατί βασίζεται στις led άρα κατ επέκταση στις lcd (υπάρχει δηλαδή πηγή οπίσθιου φωτισμού και όχι μεμονωμένα οργανικά pixel όπως στις OLED). Αν δεν κάνω λάθος από κριτικές που έχω δει οι Qled είναι καλές αλλά υποδεέστερες από τις Oled. Απλά οι Oled είναι αρκετά ακριβές σαν τεχνολογία και μάλλον για αυτό απομακρύνθηκε η samsung (από τις τηλεοράσεις OLED)

Techplanet

Προφανώς υπάρχουν πλεονεκτήματα και στις 2, αλλά στην τελική κοιτάς το προϊόν που σου προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα: Πάμε να τα δούμε 1 προς 1.

Σε τι υπερτερεί η QLED:
1) φωτεινότητα
2) διάρκεια ζωής
3) συνολική αντίθεση
4) διαστάσεις
5) κόστος

Σε τι υπερτερεί η OLED:
1) Βαθύτερο μαύρο (πάιζει διότι η σειρά Q9 QLED της Samsung λόγω τεχνολογίας λύνει αυτό το πρόβλημα και το λεγόμενο “light bleed”, την διαρροή δηλαδή φωτός σε κάποιες περιοχές της οθόνης και προσφέρει απόλυτο μαύρο αντάξιο με αυτό των oled)
2) Γωνίες θέασης
3) οξύτητα εικόνας

όσον αφορά την ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ oled (θα μου πεις μειωμένος λογαριασμός ρεύματος ο οποίος δεν συγκρινεται με την καμία λόγω πολύ χαμηλότερου κόστους των qled καθώς γίνεται απόσβεση και με το παραπάνω)

όσον αφορά το ΧΡΩΜΑ εδώ έχουμε ισοπαλία καθώς το καλύτερο contrast των OLED υπερτερεί σε σκοτεινούς χώρους ενώ οι QLED παίρνουν «κεφάλι» σε φωτεινούς χώρους χάρη στον υψηλότερο φωτισμό που προσφέρουν.

Τα ζυγίζεις και παίρνεις. Σε καμιά περίπτωση σύμφωνα με τα παραπάνω δεν αποτελεί υποκειμενική άποψη πλέον.

Manos

Όπως είπατε η κάθε τεχνολογία έχει τα πλεονέκτηματα και τα μειονέκτημα της, αλλά επέτρεψε μου να σε διορθώσω γιατί τα έχεις λίγο μπερδεμενα.

Τα μόνα πλεονέκτημα της QLED είναι φωτεινότητα και η διάρκεια ζωής, σε όλα τα άλλα χάνει κατά πολύ μάλιστα.
Όταν διάβασα αυτό που έγραψες ότι η QLED προσφέρει το απόλυτο μαύρο πραγματικά γέλασα.

Πάμε ξανά να τα γράψουμε με γεγονότα και όχι προσωπικές προτιμήσει.

Σε τι υπερτερεί η QLED:
1)Φωτεινότητα.
2)Διάρκεια ζωής.

Σε τι υπερτερεί η OLED:
1) Απόλυτο μαύρο
2)Contrast
3)Διαστάσεις (είναι σαν χαρτί που σε αντίθεση με τις QLED με full arrey ώστε να πλησιάζουν το απόλυτο μαύρο είναι πιο χοντρες και από τις plasma)
4)Γωνίες θέασης
5)Response time και input lag
6)Κατανάλωση

Στην τιμή πάλι έχεις λάθος, οι OLED είναι στα ίδια επίπεδα και μερικές φορές οικονομικοτερες από τις αντίστοιχες QLED

George

Οι oled υπερτερούν. Κρίμα που δε βγαίνουν σε 43 inch

Techplanet

Αγαπητέ εδώ εκφέρεις την προσωπική σου άποψη έχοντας δει μόνο κριτικές χωρίς να έχεις κάνει την δική σου έρευνα. Θα πρότεινα πρώτα να μελετούμε έρευνες που έχουν γίνει (σε επιστημονικά περιοδικά κυρίως) και όχι αυτές που αναγράφονται σε κάθε ιστοσελίδα που ο καθένας γράφει το μακρύ και το κοντό του και αφού γίνει επεξεργασία των δεδομένων εκφέρουμε άποψη. Πάμε άλλη μία λοιπόν. 1) Ας ρίξουμε μια ματιά στις τιμές: η πιο φθηνή OLED στην Ελλάδα στοιχίζει 1070 ευρώ. Η αντίστοιχη QLED 845 ευρώ. (και οι 2 στις 55΄ για να είμαστε δίκαιοι, καθώς υπάρχει QLED στις 45΄ με 750 ευρώ) μιλάμε γαι διαφορά 250+ ευρώ που αναιρεί τελείως και τον μύθο περί κατανάλωσης όσον αφορά την οικονομία όπως αναφέρω και στο προηγούμενο σχόλιο. ΠΗΓΗ: https://www.skroutz.gr/c/12/television/f/453891/OLED.html?o=oled&order_by=pricevat https://www.skroutz.gr/c/12/television/f/713116/QLED.html?o=qled&order_by=pricevat&order_dir=asc (άρα βγάζουμε το συμπέρασμα ότι QLED φθηνότερες από OLED. 1ος μύθος απορρίπτεται. 2) Όσον αφορά τις διαστάσεις: Για την Ελλάδα η μεγαλύτερη τηλεόραση OLED είναι της τάξης των 77΄ (έστω να πούμε ότι είναι 88΄ της lg σύμφωνα και με το άρθρο) σε καμία περίπτωση δεν φτάνει την αντίστοιχη της Samsung QLED 98΄ (Samsung QE98Q950RB) μπορείς να ανατρέξεις στην παραπάνω πηγή. άρα σε διαστάσεις υπερτερούν οι QLED. 2ος μύθος απορρίπτεται. 3) Όσον αφορά την… Συνέχεια »

Techplanet

Έχω γράψει και ένα άλλο άρθρο το οποίο θα ανέβει αργότερα μιας και είναι αρκετά μεγάλο σε έκταση όπου εξηγώ τα πάντα. Όσον αφορά την ενημέρωση καλό θα ήταν να συμβουλευόμαστε επιστημονικές έρευνες δημοσιευμένες σε περιοδικά και όχι κριτικές άλλων σε ιστοσελίδες.

Θα σου αναφέρω ένα απόσπασμα:

Quantum dot displays based on electro-emissive quantum dot LEDs (QLEDs) are considered the next-generation technology succeeding OLED displays. QLED displays can easily realize large-area, full-color and flexible displays by patterning different-sized colloidal quantum dots (QDs) on a pixelated substrate similarly to active-matrix OLED (AMOLED) displays and can improve the color range of a device owing to its size-dependent optical properties.
Nevertheless, the lifespan of the organic materials is still a great technical problem for OLEDs. Notably, the degradation of blue emitters occurs more rapidly than that of red and green materials, leading to color distortion , which is much more noticeable than a decrease in the overall brightness .

Με λίγα λόγια η τεχνολογία qled είναι παρόμοια με αυτήν των OLED (μην πω ταυτίζεται ακριβώς) ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΓΕΛΑΣ και τόσο διότι ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΛΑΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ λέει και μια παροιμία.
πηγή:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S136970211830302X

ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ…

Nick

Κατά βάση η qled είναι μια απλή lcd τηλεόραση ή oled είναι άλλη τεχνολογία και κακώς τις συγκρίνουμε επίσης οι oled είναι ανώτερες στα πάντα εκτός από την πιθανότητα burn in προ’στιγμην…

nwntas

Μαγκες τα βραβεια καλυτερης τηλεορασης απο παλια πηγαινε στις πλασμα και μετα στον διαδοχο της στις ολεντ!!!Το λενε ολοι οι ειδικοι παγκοσμιως!!Η φωτεινοτητα δεν παιζει κανενα ρολο στην ποιοτητα καθως κανεις δεν βλεπει στην βεραντα του αρα ακυρο και αυτο..Οι λεντ δεν εχουν παρει ουτε μια φορα την 1η θεση στα βραβεια εναντιων των πλασμα,λετε να παρουν εναντιον στις ολεντ?Αστεια πραγματα!!Ο μοναδικος δεικτης ποιοτητας ειναι η αντιθεση,χρωματα και η κινηση καθως η φωτεινοτητα υπεραρκει πλεον σε ολες τις τηλεορασεις,οπου οι qled,led ακομη και οι μελλοντικες microled,που θελει να βγαλει η σαμσουνγκ γιατι ακριβως δεν μπορει να φτασει τις ολεντ,παλι θα ειναι κατωτερες των ολεντ και επισης πανακριβες!!Μπορει στην σαμσουνγκ να της βγηκε το μαρκετινγκ τοσα χρονια κατηγορωντας τις κατα πολυ ανωτερες πλασμα αλλα πλεον με τις ολεντ επεσε σε τοιχο!!Δεν φτανει πλεον η φωτεινοτητα για να φαινονται εντυπωσιακες στα ραφια των καταστηματων,και μετα σπιτι με κανονικο φωτισμο βλεπουν την μετριοτητα που αγοαρασαν!!Α και επισης το παραμυθακι με burn in κλπ πρεπει να σταματησει..Ειχα πλασμα 7 χρονια ολα τελεια,εχω ολεντ 3 χρονια κανενα προβλημα..Μιλαμε για καθημερινη χρηση κοσολες ιντερνετ pc τα παντα..Οκ αν δουλευεις word excel κλπ καθημερινα απο το πρωι μεχρι το βραδυ πας σε μονιτορ ετσι και αλλιως..Μην ακουτε… Συνέχεια »

Techplanet

Θα μείνω μόνο στο σχόλιο «οι μελλοντικες microled,που θελει να βγαλει η σαμσουνγκ γιατι ακριβως δεν μπορει να φτασει τις ολεντ,παλι θα ειναι κατωτερες των ολεντ». Σύμφωνα με τη λογική πως μια τεχνολογία εν έτη 2019 θα είναι κατώτερη από άλλη που εμφανίστηκε to 2007 ( XEL-1 της Sony) και το 2014 η πρώτη 4κ oled της LG? Ίσως τελικά δεν είναι όλα θέμα marketing και gimmick?? 1) Mειώνει τη χρήση οργανικών υλικών και αντίθετα χρησιμοποιεί ανόργανο υλικό. Έτσι επιτρέπει την παραγωγή πιο λεπτών panels σε σύγκριση με τις oled 2) Τα Micro LED υποστηρίζουν περιεχόμενο κάθε τύπου, με λόγο πλευρών 16:9, 21:9 ή ακόμη και τους αντισυμβατικούς 32:9 και 1:1, χωρίς υποχωρήσεις στην ποιότητα της εικόνας και επίσης είναι η απουσία πλαισίου γύρω από τα module, κάτι που δεν παύει να ισχύει όταν προστίθενται επιπλέον αρθρώματα Micro LED. Μιλάμε για τελείως αρθρωτή κατασκευή την οποία μπορεί να προσαρμόσει κάθε χρήστης ανάλογα με τις ανάγκες δηλαδή το μέγεθος της Micro LED οθόνης μεγαλώνει και μαζί με αυτό και η ανάλυσή της. Την ίδια στιγμή, η πυκνότητα των pixel παραμένει ίδια – κάτι που ΔΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με τις συμβατικές τηλεοράσεις και οθόνες, στις οποίες η πυκνότητα των pixel διαφοροποιείται, ανάλογα με… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.