LG CLOi SuitBot: Ένα wearable ρομπότ [IFA 2018]

LG CLOi SuitBot wearable ρομπότ, LG CLOi SuitBot: Ένα wearable ρομπότ [IFA 2018]

Η LG Electronics θα παρουσιάσει στην έκθεση IFA 2018 (το Techblog θα είναι εκεί!) το πρώτο της φορητό ανθρωποκεντρικό ρομπότ που σκοπό έχει να υποστηρίζει και να ενισχύει τα πόδια του χρήστη ώστε να του προσφέρει μεγαλύτερη κινητικότητα και αντοχή των κάτω άκρων και να τον βοηθάει στο περπάτημα.

Το LG CLOi SuitBot σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την νεοφυή επιχείρηση SG ROBOTICS, η οποία μελετάει πως τα φορητά ρομπότ μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής. Η άνετη εφαρμογή και οι φυσικά περιστρεφόμενοι σύνδεσμοι επιτρέπουν στο CLOi SuitBot να κινείται με πιο χαλαρό και φυσικό τρόπο για να ενισχύει τη δύναμη των κάτω άκρων κατά το περπάτημα, την όρθια θέση ή την εργασία.

Τα παπούτσια τύπου σανδάλι και η λειτουργία αυτόματης ρύθμισης επιτρέπουν στον χρήστη να το φοράει και να το αφαιρεί ευκολότερα, διαφοροποιώντας έτσι το LG CLOi SuitBot από άλλους ρομποτικούς εξωσκελετούς.

Επιπλέον, το LG CLOi SuitBot μπορεί να συνδεθεί με άλλα service robots (που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην έκθεση CES 2018), προκειμένου να αποτελέσουν μέρος ενός έξυπνου δικτύου εργασίας για την παροχή πληροφοριών και εργαλείων που απαιτούνται σε χώρους εργασίας όπως οι κατασκευές, η εφοδιαστική αλυσίδα και οι διανομές.

Τα service robots LG CLOi αναπτύσσονται και αποτελούν μέρος της ευρύτερης πρωτοβουλίας της LG για την ανάπτυξη της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης για τον εμπορικό κλάδο. Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει στο LG CLOi SuitBot να μαθαίνει και να εξελίσσεται μέσω της αναγνώρισης και της ανάλυσης βιομετρικών δεδομένων και δεδομένων περιβάλλοντος, μέτρησης και ανάλυσης κινήσεων για να προτείνει τις βέλτιστες κινήσεις και στάσεις για μέγιστη απόδοση ισχύος.

LG CLOi SuitBot wearable ρομπότ, LG CLOi SuitBot: Ένα wearable ρομπότ [IFA 2018]

LG CLOi SuitBot wearable ρομπότ, LG CLOi SuitBot: Ένα wearable ρομπότ [IFA 2018]

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Πω πω τελείως “μαλθακοι” θα είναι οι άνθρωποι στο μέλλον όπως το πάνε… 😂😂😂 Φτιάξτε ξανά ρομπότ να μας μαθαίνει καράτε και να μας γυμνάζει! 😁😁😁

Σάκης

Μπράβο εφόσον χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς θα βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους μας.

takaros31

ΚώσταςD αδερφέ δεν ξέρεις ούτε να διαβάζεις ούτε να κρίνεις… Για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα είναι… ΕΛΕΟΣ απλά να γράψετε μια μπαρούφα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.