Mercedes-Benz: Στους γερμανικούς δρόμους τα πρώτα αυτοκινούμενα φορτηγά

Οι γερμανικοί δρόμοι γίνονται οι πρώτη που υποδέχονται αυτοκινούμενα φορτηγά χάρη στην Mercedes-Benz. Το Mercedes-Benz Actros κινείται αυτόνομα σε αυτοκινητόδρομους χάρη στο σύστημα Highway Autopilot, κάτι που επιτρέπει στον οδηγό να κάθεται στο κάθισμά του χωρίς να χρειάζεται να κάνει σχεδόν τίποτα.

Όταν το όχημα αντιληφθεί ότι μπήκε σε αυτοκινητόδρομο, ρωτά τον οδηγό αν θέλει να ενεργοποιήσει το Highway Autopilot, ο οδηγός το αποδέχεται και απολαμβάνει τη συνέχεια του ταξιδιού, ξεκούραστα.

Χάρη στα ραντάρ και τις κάμερες, μπορεί να είναι πιο προσεκτικό και σε μεγαλύτερη ετοιμότητα από τον οδηγό. Από τη στιγμή που όλοι οι αισθητήρες είναι επάνω, δεν χρειάζεται να έχει σύνδεση στο ίντερνετ. Παρακολουθεί τις γραμμές στις λωρίδες κυκλοφορίας και παραμένει ακριβώς εκεί.

Με το εικονικό του μάτι στην μπροστινή πλευρά, μπορεί να επιβραδύνει όταν δει ότι έχει κίνηση αλλά και να σταματήσει απότομα όταν του πεταχτεί μπροστά κάποιο άλλο όχημα. Ο οδηγός μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή. Όταν φτάσει στην επιθυμητή έξοδο του αυτοκινητόδρομου, προτείνει στον οδηγό να αναλάβει τον έλεγχο.

Η εταιρεία αναφέρει πως σκοπός δεν είναι να αντικατασταθούν οι οδηγοί, αλλά με αυτόν τον τρόπο η δουλειά τους γίνεται πολύ πιο εύκολη και ξεκούραση.

Mercedes-Benz: Στους γερμανικούς δρόμους τα πρώτα αυτοκινούμενα φορτηγά, Mercedes-Benz: Στους γερμανικούς δρόμους τα πρώτα αυτοκινούμενα φορτηγά

Mercedes-Benz: Στους γερμανικούς δρόμους τα πρώτα αυτοκινούμενα φορτηγά, Mercedes-Benz: Στους γερμανικούς δρόμους τα πρώτα αυτοκινούμενα φορτηγά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στυλιανός Βασίλης

ηλεκτρονικά είναι όλα πάντα ο οδηγός κατευθήνει και ξέρει το αυτοκίνητο παρά οι αισθητηρες οι καμερες δεν μπορει να εχεις ασφαλεστερο οδηγημα χαρη σε αυτα τα ηλεκτρονικα αμα χαλασουνε ή μπλοκαρουνε τι γίνετε το θεωρώ βλακεία είπαμε η τεχνολογια μας αρεσει αλλα με μετρο αμα τα κανουνε ολα αυτοματα εμεις τι θα κανουμε οι ανθρωποι

mpougatsagiannis

Προτεινω να επαναφερουμε τους καντηλαναυτες, για να μειωσουμε την ανεργια. Πως σου φαινεται η λυση αυτη;

Γιωργος Μπλατσαρας

Δεν είναι αστείο και θα έχει πολλές συνέπειες, ναι μου αρέσει το cruise στο αυτοκινητό μου αλλά θέλω να μπορώ να το στρίβω εγώ. ¨Οσο για τις δουλείες που χάνονται όπως του καντηλαναυτή θα το δούμε στο μέλλον τι συνέπειες θα έχει σε εμάς που δουλέυουμε γιατί μαζί με αυτόν ήταν και άλλοι που καργήθηκε οι δουλειά τους ήταν πελάτες μας αλλά τώρα δεν έχουν δουλεια για να αγοράσουν τα προιντα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software ChatGPT Mercedes-Benz

Mercedes-Benz: Φέρνει το ChatGPT στα αυτοκίνητα σαν βοηθό

H Mercedes-Benz εξοπλίζει τον Φωνητικό Βοηθό MBUX με ChatGPT στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος beta μόνο στις ΗΠΑ.

Cars Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz κατασκευάζει εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών στην Γερμανία

Η Mercedes-Benz γνωστοποίησε ότι προχωρά στη δημιουργία ενός βιώσιμου εργοστασίου ανακύκλωσης μπαταριών στο Kuppenheim, στη νότια Γερμανία.

Cars Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz φέρνει πρώτη την αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3 στις ΗΠΑ

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που έλαβε έγκριση από την κυβέρνηση στις ΗΠΑ για αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3.

Cars Mercedes-Benz

Η επέκταση της Mercedes – Benz – Σχεδιάζει παγκόσμιο δίκτυο φόρτισης αυτοκινήτων

Η Mercedes – Benz ετοιμάζεται να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια σε ολόκληρο τον πλανήτη με στόχο τη δημιουργία 10.000 σταθμών ταχείας φόρτισης οχημάτων στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Κίνα μέχρι το 2030.