Room2Room: Η Microsoft πηγαίνει τις βιντεοκλήσεις σε άλλο επίπεδο

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά στις βιντεοκλήσεις, ειδικά τώρα που οι κατασκευαστές smartphones βάζουν καλύτερες μπροστινές κάμερες στα κινητά τους. Ωστόσο, η Microsoft μας έχει δείξει ότι καινοτομεί και θέλει να πάει ένα βήμα πιο κάτω.

Σύμφωνα με αναφορά του MIT Technology Review, η Microsoft έχει στα σκαριά ένα project που ονομάζεται Room2Room. Όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω, σκανάρει την εικόνα ενός ατόμου που βρίσκεται σε ένα δωμάτιο και την προβάλει σε ένα άλλο δωμάτιο.

Το αποτέλεσμα είναι μια βιντεοκλήση όπου βλέπεις σε πραγματικό μέγεθος την εικόνα του ατόμου που συνομιλείς, αντί να προβάλλεται μόνο το κεφάλι του μέσα από μια μικρή οθόνη. Με λίγα λόγια φέρνει στο σαλόνι σου τα αγαπημένα σου πρόσωπα που είναι μακριά, κάτι που έχουμε δει σε ταινίες, αλλά η Microsoft φιλοδοξεί να το κάνει πραγματικότητα.

Σαφώς κάτι τέτοιο δεν είναι τόσο απλό, καθώς υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί που πρέπει να ξεπεραστούν. Για παράδειγμα η διαδικασία εγκατάστασής του είναι αρκετά περίπλοκη και η εικόνα που προβάλλεται είναι χαμηλής ανάλυσης ειδικά όταν μεγεθύνεται. Όμως, η ομάδα του Microsoft Research παραμένει αισιόδοξη και ευελπιστεί ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα μπορέσει να ολοκληρώσει το project.

microsoft room2room, Room2Room: Η Microsoft πηγαίνει τις βιντεοκλήσεις σε άλλο επίπεδο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nick katz

Ίδιο με το συμβούλιο των jedi.

ΑντώνηςΤ

Δηλαδή τι κάναν, αντί να τραβάνε το πρόσωπο με την κάμερα βάλαν να τραβάει και το σώμα και μετά με ένα Projector το προβάλαν πάνω σε ένα καναπέ….

Πω πω, είμαι εφευρέτης, το είχα κάνει και εγώ πριν από καμία 10αρια χρόνια για πλάκα…

Μας δουλεύουν… ΟΥΦ!!!

Άντε μην τους αδικώ, κόψαν με αλγόριθμο το περιβάλλον και άντε ίσως να προσαρμόζουν το μέγεθος της εικόνα πάνω στον καναπέ, καινοτομία!!! Όταν το κάνουν σε 3D ολόγραμμά ενημερώστε με, γιατί αυτό είναι καινοτομία….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.