MIT AlterEgo: Το headset που μπορεί να διαβάσει τη σκέψη μας

Η στιγμή που ένα ρομπότ μπορεί να κάνει τη σκέψη μας πραγματικότητα κάποτε φάνταζε επιστημονική φαντασία αλλά πλέον δεν είναι και πολύ μακριά. Το MIT AlterEgo είναι το πρώτο headset που βαδίζει σε αυτά τα χνάρια εφόσον μπορεί να διαβάζει τη σκέψη μας και προλαμβάνει τα θέλω μας.

Το AlterEgo είναι το πρώτο headset του ερευνητικού κέντρου MIT Media Lab, το οποίο είναι σε θέση να αντιληφθεί τα σήματα που στέλνουμε στον εγκέφαλό μας μέσω της σκέψης μας και να απαντήσει στις ερωτήσεις μας ή να εκτελέσει τις αθόρυβες εντολές μας, με ποσοστό ακρίβειας 92%.

Επίσης, σύμφωνα με το MIT Media Lab με το νέο σύστημα ακουστικών θα μπορούμε σύντομα να ελέγχουμε την τηλεόρασή μας αλλά και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές απλά και μόνο με τη σκέψη μας.

Τέσσερα ηλεκτρόδια κάτω από το συσκευή που προσαρμόζεται στο αυτί και στο σαγόνι του χρήστη έρχονται σε επαφή με το δέρμα μεταφράζοντας σε λέξεις ή εντολές τις λεπτές νευρομυϊκές ενδείξεις που ενεργοποιούνται όταν ένα άτομο «μιλάει» εσωτερικά. Η τεχνητή νοημοσύνη του AlterEgo μπορεί να ταιριάζει συγκεκριμένα σήματα με συγκεκριμένες λέξεις τροφοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο ένα υπολογιστή.

AlterEgo, MIT AlterEgo: Το headset που μπορεί να διαβάσει τη σκέψη μας

Ο υπολογιστής μπορεί να επικοινωνήσει με το ακουστικό μέσω των ακουστικών οστικής πυκνότητας της συσκευής, τα οποία ουσιαστικά παίζουν το ρόλο του ανθρώπινου αυτιού. Και όλη αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία να γίνει εντελώς αθόρυβα χωρίς να χρειαστεί να αποσπαστεί η προσοχή του χρήστη.

Ο Arnav Kapur, ο απόφοιτος του MIT Media Lab που ηγείται του πρωτοποριακού project, περιγράφει το headset ως μία «συσκευή επαυξημένης νοημοσύνης» , που έρχεται να εμπλουτίσει τη χρησιμότητα και τη λειτουργικότητα των σύγχρονων wearables προσφέροντας νέες εμπειρίες διάδρασης με συσκευές που υπακουούν στη τεχνητή νοημοσύνη.

Πηγή 1, Πηγή 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.