Motorola: Θέλει οθόνη smartphone που “επουλώνει” μόνη της

motorola self healing glass, Motorola: Θέλει οθόνη smartphone που “επουλώνει” μόνη της

Το πιο σημαντικό για την πλειοψηφία των χρηστών είναι να έχουν στα χέρια τους μια συσκευή η οποία ει δυνατόν να μην σπάει με τίποτα. Επειδή όμως αυτό δεν είναι εύκολο το καλύτερο που μπορούν να κάνουν οι κατασκευαστές είναι να λανσάρουν ανθεκτικές σειρές.

Το ίδιο έχει κάνει η Motorola με τα Moto Z Force και την ShatterShield οθόνη. Πρόκειται για ένα panel που δεν είναι από γυαλί, αλλά πλαστικό πολυμερές. Αυτό σημαίνει ότι αντέχει τις πτώσεις, αλλά όχι και τις γρατζουνιές (μιας και το Moto Z2 Force φάνηκε να γρατζουνιέται ακόμη και με το νύχι).

Ωστόσο, εκτός από τις ανθεκτικές οθόνες, η Motorola έχει βάλει στόχο και κάτι άλλο. Σε πατέντα που κατέθεσε, κάνει λόγο για μια νέα τεχνολογία “έξυπνου γυαλιού”, η οποία θα επιτρέπει στο κινητό να επουλώνει την οθόνη, σε περίπτωση που έχει υποστεί ζημιά.

Στην πατέντα γίνεται αναφορά για “memory glass-like polymer”, λογικά κάτι σαν πλαστικό, που “θυμάται” το σχήμα του και μπορεί να κινηθεί για να το ανακτήσει, στην περίπτωση που υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Από άποψη software, το κινητό στην ουσία θα εντοπίζει όταν υπάρχει κάποια ρωγμή στην οθόνη και θα ξεκινά τη διαδικασία της επούλωσης.

Όταν ο χρήστης δώσει τη συγκατάθεσή του, θα πρέπει να αφήσει το κινητό στην άκρη και να μην το χρησιμοποιήσει καθόλου. Ένα σύνολο κομματιών harware πίσω από την οθόνη, θα ξεκινήσουν να θερμαίνουν το panel. Αφού θα έχει ανέβει η θερμοκρασία, το “smart glass” θα κινήσει τα μόριά του και να προσπαθήσει να βρει το αρχικό σχήμα.

Η Motorola παραδέχεται ότι η τέλεια επούλωση μάλλον δεν είναι πιθανή, λέγοντας πως η διαδικασία μπορεί να δημιουργήσει “κάποια παραμόρφωση”. Όπως και να έχει όμως, αν σπάσει η οθόνη σου, κάθε βελτίωση θα είναι καλοδεχούμενη και ας μην είναι όπως στην αρχική κατάσταση.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lneam

Και εγω θελω ενα πορτοφολι … που οταν “χαλαω” λεφτα, αυτο να ξαναγεμιζει μονο του …

Ιωάννης jb

Εσύ που κοροϊδεύεις θα σου πω κανα 2 πραγματάκια όχι παραπάνω…
Όταν η μοτορολα έβαζε δαχτυλικο αποτύπωμα οι άλλοι κοιμοντουσαν..
Όταν έβγαζε (moto x 2nd gen) που άνοιγε χωρίς να το αγγίζεις οι άλλοι πάλι τον ύπνο του δικαίου..
Όταν έβγαζε το πρώτο αθραυστο smartphone (moto x force) η γνωστή πλαστικοεταιρια ανακαλυπτε το γυαλί και το αλουμίνιο

One

Συμφωνω Ιωάννης jb η Motorola ειναι απο τις πιο παλιές και καινοτόμες εταιρίες ηλεκτρονικών και ειναι κρίμα που σήμερα δεν εχει την ιδια αναγνωρισιμότητα που ειχε στο παρελθόν.

Φαίνεται ενδιαφέρουσα παντως αυτη η τεχνολογία αλλα προσωπικά πιστεύω οτι ειναι καλύτερα να έχεις ενα ανθεκτικό γυαλί από ενα που να επουλώνεται μόνο του.

thanoik

Ακομα δεν τον ειδαμε γιαννη τον βαπτισαμε

lneam

@Ιωάννης jb
οταν τα σχολια αφορουν σε προσωπικο επιπεδο, τοτε ειμαστε για κλαματα … ως ανθρωποι

sannad

Προς τον αρθογράφο: Η οθόνη ή θα επουλώνει τις γραντζουνιές ή θα επουλώνεται μόνη της δε γίνεται συνδυασμός και τον δύο. 😉

Η μοτορόλα ήταν ανέκαθεν η αγαπημένη μου εταιρεία κρίμαι που έχει πέσει στα χέρια του κάθε ρεμπεσκέ!

bezilys

Ενδιαφέρον μένει Ν δούμε και στην πράξη πως θα τ πάει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Moto Motorola

Motorola Edge 50 Fusion: Με κάμερα 50MP και μπαταρία 5.000mAh

Η Motorola αποκάλυψε και την τρίτη συσκευή της σειράς Edge 50, το Edge 50 Fusion, που θεωρείται το πιο “ισορροπημένο” μοντέλο που προσφέρει.

Smartphones Moto Motorola

Moto Edge 50 Ultra: Με SD 8s Gen 3, 64MP 3x περισκόπιο και πλάτη από πραγματικό ξύλο

Το νέο Motorola Edge 50 Ultra είναι επίσημο και έρχεται με μια επιλογή πραγματικού ξύλου μαζί με δύο vegan αποχρώσεις δέρματος.

Smartphones featured Moto Motorola

Motorola Moto G64 5G: Το πρώτο smartphone με Dimensity 7025

H Motorola έχει ανακοινώσει ότι θα αποκαλύψει το Moto G64 5G στην Ινδία στις 16 Απριλίου και έδωσε τις βασικές προδιαγραφές του τηλεφώνου.

Smartphones Moto Motorola

Motorola Edge 50 Pro: Μάθαμε πότε έρχεται στην Ευρώπη – Ποια θα είναι η τιμή του

Η Amazon Germany καταχώρησε το Motorola Edge 50 Pro στον ιστότοπό της, αν και με λάθος εικόνες, αποκαλύπτοντας πότε θα έρθει στην Ευρώπη,