Naked 3D Fitness Tracker: Ο καθρέφτης που θα σε κάνει fit

Φανταστείτε ο καθρέφτης σας να μπορούσε να κάνει κάτι πολύ πιο αποτελεσματικό και βοηθητικό, εκτός από το να δείχνει τα κιλά που έχετε πάρει και τα οποία θέλετε να χάσετε εν όψει του καλοκαιριού, αλλά δεν το παίρνετε απόφαση.

Εδώ έρχεται να βοηθήσει η τεχνολογία και ο νέος high-tech καθρέφτης. Μια startup ονόματι Naked Labs, ξεκίνησε να δέχεται προ-παραγγελίες για το νέο της 3-D body scanning σύστημα, το οποίο εκτός από τα κιλά σου σου λέει και το λίπος που έχεις, και όχι μόνο.

Το Naked 3D Fitness Tracker σχεδιάστηκε για όσους θέλουν να έχουν μια πλήρη εικόνα για το σώμα τους, να βλέπουν την πρόοδο τους και να έχουν αντικειμενικά δεδομένα. Όπως αναφέρει ο CEO και συν-ιδρυτής Farhad Farahbakhshian, πολλές φορές οι υπέρβαροι άνθρωποι δεν βλέπουν τον εαυτό τους ως τέτοιο, όπως δεν τον βλέπουν και αυτοί που πάσχουν από ανορεξία.

Το σετ περιλαμβάνει έναν καθρέφτη που συνδέεται στο ίντερνετ και μια ζυγαριά που φορτίζει ασύρματα και περιστρέφεται για να γίνει στο σώμα του χρήστη, το σωστό σκανάρισμα. Φυσικά υπάρχει και smartphone app, το οποίο συλλέγει τα δεδομένα για το σώμα του χρήστη και δείχνει τους τομείς στους οποίους γίνεται πρόοδος (ή όχι) με τον καιρό.

Μέσα στο σύστημα υπάρχουν Intel RealSense 3D depth sensors για να σκανάρουν το σώμα και Intel Quad Core επεξεργαστές για να δίνουν τις πληροφορίες σε περίπου 20 δευτερόλεπτα (τόσος εκτιμάται ότι είναι ο χρόνος που χρειάζεται ένας μέσος άνθρωπος για να ζυγιστεί).

Υπάρχει η δυνατότητα να αποθηκευτούν δεδομένα για μέχρι και 8 άτομα, ενώ αν έχεις κάποιον επισκέπτη μπορεί να κατεβάσει το app και να κάνει το σκαν στο σώμα του.

Οι προ-παραγγελίες έχουν ξεκινήσει με τιμή στα 499 δολ. και οι αποστολές θα αρχίσουν τον Μάρτιο του 2017.

Δείτε το video:

naked 3d fitness tracker, Naked 3D Fitness Tracker: Ο καθρέφτης που θα σε κάνει fit

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Θα ήθελα να ξέρω, από έρευνα αγοράς το πέρασαν αυτό το προϊόν. Το εμπιστεύεται ο κόσμος?

Για να το σκεφτούμε, μια κάμερα έγχρωμη (και 2-3 άλλες συνοδευτικές διαφόρων τεχνών λήψης) η οποία αποτυπώνει το σώμα μας όπως καθόμαστε μπροστά, πιθανός και γυμνοί (το λέει και το όνομα της εταιρίας). Συν σε όλα αυτά, εννοείτε ότι συνδέεται με Wi-Fi στο δίκτυο…. ο πρώτος χακεράς που θα το σπάσει αυτό (αν πούμε ότι εμπιστευόμαστε την εταιρία) θα έχει την ευκαιρία να δημιουργησει το επόμενο fappening 😉 (για να μην πούμε για μπούλινγκ και εκβιασμούς)

Αλήθεια on/off έχει η συσκευή, (εκτός και αν βάλουμε σεμεδάκι 😉 ), γιατί τότε να δείτε τι video θα βγουν στον αέρα…

Lefteris T.

Πιστεύω από τα κλτρα fitness gadget που έχουν βγει μέχρι σμρα!
Μακάρι να είχα τα λεφτα να το επερνα ποτέ δν μπορούμε να είμαστε αντικείμενικοι με τον εαυτό μας και τουλάχιστον εμένα θα με βοηθούσε αρκετά πιστεύω

ChrisG

@ΑντώνηςΤ όλα στο Internet.όλα στο Internet για όποιον δεν καταλαβαίνει.περίμενε κανένας να σε πεί οπισθοδρομικό επειδή σκέφτηκες τα αυτονόητα.
σήμερα σε ξένο blog διάβασα οτι κινέζοι χάκερς μπορούνε να χακάρουν τα καινούρια αυτοκίνητα με εγκεφάλους και αυτόματο πιλότο όλων των εταιρειών χωρίς ίντερνετ.
όλα δημιουργούνται για να παραβιάζονται.νόμος.

ΑντώνηςΤ

Off-Topic : @ChrisG, κοίταξε προσωπικά δεν έχω ταμπού, οι άλλοι έχουν με εμάς εάν πράξουμε όπως γεννηθήκαμε στην φύση, για αυτό συγκρατούμαστε στον τομέα αυτόν πίσω. Στο κάτω κάτω τα ζώα δεν φοράνε ρούχα, αυτά δημιουργήθηκαν για να προστατεύουμε από το κρύο, άσχετα αν μας εξέλιξαν αφού μειώσαμε το φυσικό τρίχωμα που μας προστάτευέ. Απλά αισθανόμαστε άσχημα για το γυμνό σώμα μας όχι για εμάς, αλλά το πως θα χαρακτηρίσουν την πράξη αυτή οι άλλοι, αλλά και πως θα το εκμεταλλευτούν. Αν κυκλοφορούσαμε όλοι μας ελεύθερα δεν θα υπήρχε τέτοιας μορφής εκμετάλλευση. Οπότε είναι πιο βαθύ το ζήτημα. Σιγουρά όσο περνάνε οι γενιές θα έχουν πιο απελευθερωμένες αντιλήψεις, όπως και εμείς σε σχέση με τους γονείς μας, αλλά αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα και πολύ ενδιαφέρον. On-Topic : Όσο για το θέμα του fitness, όλα είναι στο μυαλό μας. Καμία συσκευή δεν θα μας βοηθήσει, εάν δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε τον εαυτό μας, ίσα ίσα θα μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα επειδή δεν καταφέρνουμε το αυτονόητο, να τρώμε μετρημένα και υγιεινά ακόμα και αν έχουμε πέτυχει τον στόχο μας. Η σωστή διατροφή δεν είναι εξαναγκασμός, ίσα ίσα η εξαναγκασμένη στέρηση της μας δημιουργεί εμμονές οι οποίες έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.… Συνέχεια »

Giannis

@ChrisG χωρίς να θέλω να γίνομαι σπαστικός, είναι καλό να φιλτράρουμε τα πράγματα που διαβάζουμε στο internet. Είναι σαν να διαβάζεις ότι άνθρωπος κάλεσε τον ομπάμα χωρίς τηλέφωνο. Χρειάζεται έναν δέκτη και έναν πομπό. Το οτιδήποτε.

@ΑντώνηςΤ δυστυχώς στο εξωτερικό την ανταλλαγή γυμνών φωτογραφιών την έχουν καθημερινότητα κάποιες κατηγορίες ηλικιών. Οπότε είναι όλα σχετικά.

Στο άρθρο τώρα, “νομίζω” ότι έχει ως target group τις γυναίκες οπότε αν και λίγο ακριβό.. θα κάνει τον κύκλο του σίγουρα.

Lefteris T.

Γιατί μόνο γυναίκες??
Οσοι έχουν βάλει έναν στόχο χάσιμο βάρους αύξηση (μυών) δν το καταλαβαίνουν δν βλέπουν ην αλλαγή στο σώμα τους (εκτός και αμα γίνει φουλ απότομα το οποίο δν εξναι και σωστό) οπότε θα ήθελες μια συσκευή που σε επιβραβευει η σε βάζει στον σωστό δρόμο για να καταλάβεις ότι ξεφυγες!
Οσοι προσπαθούν κάτι θέλουν επιβεβαίωση και στον εαυτό δν την βρίσκουν!
Η θα πριζουμε τους αλλους η θα πάρουμε έναν τέτοιο :Ρ

Gp

Τι εννοείς Αντωνη όταν λες αν κυκλοφορούσαν όλοι γυμνοί δε θα υπήρχε εκμετάλλευση; Δηλαδή θα πρέπει να είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε τον κάθε γέρο και την κάθε γριά να κυκλοφορεί έξω έτσι; Εμένα με ρωτάς αν θέλω να βλέπω εσένα γυμνό. Τι είναι αυτά που γράφεις ρε φίλε;

ΑντώνηςΤ

Μιλάω καθαρά για ένα υποθετικό σενάριο κατά το οποίο μεγαλώνουμε με αυτόν τον τρόπο. Όχι για το σήμερα και όχι για εμάς, αλλά για πολλές μελλοντικές γενιές. Ήδη το γυμνό πια δεν σοκάρει, τα παιδιά είναι πιο εξοικειωμένα με αυτό από πολύ μικρή ηλικία. Σε πολλές ξένες χώρες ο γυμνισμός δεν είναι κάτι ταμπού, ακόμα και σε κεντρικα πάρκα (Γερμανία)

Γενικά είναι μια ολόκληρη θεωρία γύρο από αυτό και το πως η ανατροφή και οι συνήθειες μας σιγά σιγά εξελίσσονται βήμα προς βήμα. Σκέψου μόνο όχι πολύ μακριά, το πως ήταν τα πράγματα πριν από 50-60 χρόνια, δείχνε μια κοπέλα γυμνό μπούτι και την έλεγαν πόρνη. Πόσο μάλλον πριν από 100+ ή και αιώνες.

Για την εκμετάλλευση που λες, ναι ισχύει αυτό, δεν μπορεί να σε εκβιάσει κάποιος για κάτι που ούτος ή άλλως είναι δημόσιο. Δες λίγο πόσες Αμερικανίδες ηθοποιοί σιγά σιγά δείχνουν γυμνό. Τις κυνηγάνε αυτές οι παπαράτσι, η απάντηση είναι όχι για αυτό (ίσως για άλλο λόγο)

Όλα θα εξελιχτούν το μόνο σίγουρο και τα παιδιά μας θα είναι αυτά που θα το διαμορφώσουν. Αυτό είναι το θέμα, δεν θα ενοχλεί αυτό γιατί θα έχεις μεγαλώσει με αυτό.

Gp

Άρα θα πρέπει τα παιδιά μας να τα συνηθίζουμε στο γυμνό για να μην έχουν ταμπού κι έτσι θα βοηθήσουμε στη δημιουργία μίας πιο σωστής κοινωνίας χωρίς προκαταλήψεις όπου όλοι κι όλες δε θα φοράνε ρούχα κι ούτε θα ντρέποντε για αυτό. Άλλωστε κι εμείς ζώα είμαστε που εξελιχτηκαμε άρα γιατί να μην είμαστε σαν τα ζώα. Ας γίνουμε ζώα λοιπόν για να εξελιχτούν οι μελλοντικές γενιές και να ζήσουν σε έναν καλύτερο κόσμο…

ΑντώνηςΤ

Έχεις τελείως παρερμηνεύσει αυτό που λέω και το πας αλλού, ποτέ δεν είπα το πως θα είναι η επόμενη γενιά (παιδιά μας), ανέφερα το πως θα εξελιχτούν οι επόμενες γενιές, γενιά με την γενιά… και η κάθε μια θα έχει λιγότερες προκαταλήψεις τις οποίες θα τις περνάει με έμμεσο τρόπο στις επόμενες γενιές. Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια τώρα. Όμως εσύ το πας στο επόμενο άκρο, δεν ανέφερα ποτέ ότι θα κυκλοφορούμε γυμνοί στον δρόμο στα καλά καθούμενα. Υπάρχουν και οι βιολογικές/καιρικές συνθήκες που δεν το επιτρέπουν αυτό. Όμως σου λέω ότι το να δεις κάποιον γυμνό δεν θα είναι ταμπού. Ζώο δεν είσαι όταν συμπεριφέρεσαι όπως μας έπλασε η φύση, αλλά αντίθετα όταν χωρίς ουσιαστικό λόγο (πάρα μόνο τον «καθώς πρέπει» πουριτανισμό») βάζεις φραγμούς σε φυσιολογικά πράγματα και με συνέπεια να γίνεσαι ζώο όταν δεν είσαι σκεπτόμενος στο κάθε τι σου έχουν διδάξει. Και ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ, αυτό δεν είναι κανένας προσωπικός υπαινιγμός, σε καμία περίπτωση δεν θέλω να το εκ λάβεις έτσι, δεν υπάρχει λόγος αλώστε αφού όλες οι απόψεις είναι σεβαστές. Στο κάτω κάτω και η συμπεριφορά μου στην κοινωνία μια από τα ίδια είναι μέσα στα ταμπού που μου έχουν περάσει μέσα στο «DNA» μου, όμως… Συνέχεια »

@papaki

Το πόση ραδιενέργεια θα διαχέεται στο χρήστη δε θα πούνε , για ποσοστό επιτυχίας στις μετρήσεις δε θα πούνε, από ασφάλεια αν θα υπάρχει επίσης δε θα πούνε. Επομένως η εκμετάλευση θα είναι στο 100% που φυσικά αυτό δε θα το πούνε.

ΑντώνηςΤ

@papaki, τι εννοείς “ραδιενέργεια”;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.

Gear OnePlus

OnePlus Pad Go: Έρχεται στην Ευρώπη στις 23 Απριλίου

Το OnePlus Pad Go, το προσιτό tablet που κυκλοφόρησε σε ορισμένες αγορές τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έρχεται τώρα στην Ευρώπη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.