Yale κλειδαριά NFC, Ξεκλειδώστε τη με το κινητό σας

Η εταιρία Yale παρουσίασε μια ηλεκτρονική κλειδαριά η οποία βασίζεται στην ασύρματη τεχνολογία NFC που ολοένα και περισσότερα νέα μοντέλα smartphones θα ενσωματώνουν τους επόμενους μήνες. Σε εφαρμογή που τρέχει το κινητό θα αποθηκεύουμε τα ηλεκτρονικά κλειδιά και με ένα απλό πέρασμα αυτού από την κλειδιαριά, θα την ξεκλειδώνουμε!

Η παρουσίαση έγινε με ένα iPhone 4 το οποίο δεν διαθέτει τεχνολογία NFC (Near Field Communications), άρα μάλλον η θήκη του πρέπει να ενσωματώνει το τσιπ.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 21:41

Σχόλια

  • Στις ηλεκτρονικές κλειδαριές και τα χρηματοκιβώτια πάντα υπάρχει υποδοχή και για κανονικό κλειδί. Για φαντάσου να μην έχεις μπαταρία στο κινητό ή να χρειάζεται να ξεκλειδώσει κάποιος άλλος την πόρτα η σύζηγος ή η κοπέλα σου που δεν έχει smartphone με NFC.

  • Για φαντάσου έναν hacker να πηγαίνει αραχτός και ωραίος να ανοίγει όποια κλειδαριά του αρέσει... Καλό;! Καλά που υπάρχει και το κλειδί.....!

  • Μα καλά γιατί δεν έπαιρναν ένα smartphone με NFC και έβαλαν το iPhone σε ιδική θήκη για να έχει NFC...! LOL..! Μέσα σε όλα είναι το άτιμο....! Αλλά έπρεπε να περιμένουν λίγες μέρες για να το κάνουν με το iPhone 5...!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.