Oculus VR RIFT, Σε λίγο θα μπορείς να αγοράσεις το πρώτο σου VR headset

Στο Oculus VR Rift headset δεν έχουμε αναφερθεί ιδιαίτερα στο παρελθόν (να σας πούμε ότι το Kickstarter project κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια για να συνεχίσει την ανάπτυξη του), ωστόσο τώρα που πήρε χρηματοδότηση $75 εκατομμυρίων, βρίσκεται πολύ κοντά στο να ανακοινώσει το πρώτο εμπορικό προϊόν. Το επιπλέον χρηματικό κεφάλαιο προέρχεται από την επενδυτική φίρμα Andreessen Horowitz, η οποία στο παρελθόν έχει χρηματοδοτήσει εταιρείες όπως τις Jawbone, Facebook, Twitter και Skype.

Ως μέρος της συμφωνίας, ο co-founder του επενδυτικού γκρουπ Mark Andreessen γίνεται μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Oculus VR. “Πιστεύουμε ότι η Oculus όχι μόνο θα αλλάξει το τοπίο στο gaming, αλλά θα επαναπροσδιορίσει θεμελιώδεις ανθρώπινες εμπειρίες σε τομείς όπως ο κινηματογράφος, η εκπαίδευση, η αρχιτεκτονική και το design” είπε ο Andreessen σε επίσημη δήλωση της εταιρείας. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τους βοηθήσουμε να αλλάξουν τον κόσμο”.

Η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει την Oculus VR (VR, Virtual Reality) να ολοκληρώσει την ανάπτυξη της καταναλωτικής έκδοσης του Oculus VR Rift headset και να φέρει τον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας σε Windows, Mac, Linux και Android συσκευές. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε κάποια ημερομηνία για την διάθεση της έκδοσης για τους καταναλωτές, ωστόσο αυτό δεν αναμένεται να αργήσει να συμβεί.

Ο CEO της εταιρείας Brendan Iribe είναι αισιόδοξος πάντως: “Η επιπλέον εισροή ρευστού, καθώς και η ηγετική, έμπειρη προσωπικότητα του Marc Andeerssen θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στον απόλυτο στόχο: να κάνουμε την εικονική πραγματικότητα κάτι που οι καταναλωτές θα μπορούν να απολαύσουν παντού”.

Δείτε και ένα χιουμοριστικό video με… αντιδράσεις χρηστών.

Oculus VR RIFT, Oculus VR RIFT, Σε λίγο θα μπορείς να αγοράσεις το πρώτο σου VR headsetOculus VR RIFT, Oculus VR RIFT, Σε λίγο θα μπορείς να αγοράσεις το πρώτο σου VR headset

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nio

Τρελλα πραγματα θα δουμε στο μελλον.
Γιατι ακομα ειναι νωρις για τετοια κονσολα. Δεν νομιζω να υπαρχουν κ πολλα παιχνιδια…

Δημήτρης Κ.

Στο 4ο απόσπασμά απ το χιουμοριστικό βιντεάκι το δεντράκι εκεί αριστερά μήπως καπνίζεται?Γιατί οι αντιδράσεις του μου φάνηκαν λίγο παράξενες 😀

lefteris

@Nio
Έχουνε βγει αρκετα παιχνίδια που το υποστιρίζουν. Ένα από αυτά είναι το minecraft

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.