Οι κάτοχοι Apple Watch θα μπορούν πλέον να δημιουργούν τα δικά τους faces

apple watch δυνατότητα κατασκευής third party faces watch os μελλοντικά, Οι κάτοχοι Apple Watch θα μπορούν πλέον να δημιουργούν τα δικά τους faces

Από την πρώτη εμφάνιση του Apple Watch το 2015 μέχρι σήμερα, υπήρξαν παράπονα από τους χρήστες ότι δε μπορούν να εγκαταστήσουν τα δικά τους faces, την εμφάνιση δηλαδή της ώρας και άλλων πληροφοριών μέσω γραφικών που developers πέραν της Apple μπορούν να φτιάξουν. Αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει σε μελλοντική έκδοση του watchOS, με την Apple να δείχνει μια ευελιξία ασυνήθιστη για τα δεδομένα της.

Η Apple δεν είναι πολύ ανοιχτή σε θέματα τροποποίησης των λειτουργικών της συστημάτων, μιας και, για παράδειγμα, το iOS σε σύγκριση με το Android δε μπορεί να τροποποιηθεί στον ίδιο βαθμό, με τους χρήστες των συσκευών της Apple να νιώθουν εγκλωβισμένοι σε αυτά που δίνει η Apple χωρίς μεγάλο περιθώριο αλλαγών.

Το ίδιο ισχύει και για το λειτουργικό σύστημα του Apple Watch, του οποίου οι κάτοχοι βλέπουν το βαθμό τροποποίησης που μπορούν να κάνουν οι χρήστες του Wear OS και Pebble συσκευών και δυσανασχετούν με τον περιορισμό της Apple στο σχεδιασμό των faces. Το μόνο που μπορούσαν να κάνουν μέχρι σήμερα είναι να τροποποιήσουν τα ήδη υπάρχοντα faces αλλά όχι να δημιουργήσουν τα δικά τους.

Αυτό φαίνεται πως αλλάζει μιας και μέσα στον κώδικα του watchOS 4.3.1 beta, βρέθηκε ένδειξη στο NanoTimeKit framework που μας δίνει να καταλάβουμε ότι faces κατασκευασμένα από ανεξάρτητους developers και εταιρείες (third-party) θα μπορούν πλέον να εγκατασταθούν.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε μέσα σε log file η φράση “this is where the 3rd party face config bundle generation would happen” δηλώνοντας ότι στο μέλλον, άγνωστο βέβαια το πότε, third-party faces να μπορούν να εγκατασταθούν στα Apple Watch, κάτι το οποίο μπορεί να αναλυθεί περαιτέρω στο WWDC 2018 από 4 έως και 8 Ιουνίου στo San Jose στην California στο McEnery Convention Center.

Θα μπορέσουμε ποτέ να δούμε την Apple να επιτρέπει επιπλέον τροποποιήσεις όχι μόνο στο Apple Watch αλλά και σε χαρακτηριστικά του iOS στο βαθμό που επιτρέπεται στα Android smartphone;

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Αντε και στο iOS…

Αλέξης Κοράκης

Αμήν! Είναι κάτι που λείπει σε σχέση με το Android Wear. Το θεωρούσα δεδομένο, δεν το πίστευα ότι δεν γινόταν όταν το αγόρασα.

Makis

Άλλο η δημιουργία και άλλο η εγκατάσταση από third parties. Το πρώτο γίνεται εδώ και καιρό, μάλλον από την ios 11 και μετά, για το δεύτερο μπορεί να είναι όπως τα λέτε. Όποιος έχει iphone και πηγαίνει στις photos/share, υπάρχει option create faces με σήμα το ρολογάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.