Pentax K-30, dSLR με αντοχή στον καιρό σε sport style

Η Pentax K-30 είναι ανθεκτική στο κρύο και τη σκόνη (weather-dust-cold proof). Το γερό στην κατασκευή σώμα της περιέχει πεντάπρισμα χαμηλού προφίλ για μειωμένο ύψος της μηχανής, που δίνει στο σκόπευτρο κάλυψη πεδίου 100% και σύστημα AF 11-σημείων (9-cross), που μπορεί να συναντήσει κανείς μόνο σε ακριβότερες dSLR. Στις δυνατότητες της περιλαμβάνεται η λήψη video Full HD.

, Pentax K-30, dSLR με αντοχή στον καιρό σε sport style

Με αισθητήρα που δίνει εικόνες 16 Megapixel, η Κ-30 είναι κατάλληλη για τον φωτογράφο που αγαπά το outdoor και δεν θα διστάσει, ενίοτε, να… βραχεί και να θέσει σε παρόμοια ενδεχομένως δοκιμασία τη φωτογραφική του μηχανή. H Pentax K-30 είναι γρήγορη σε απόκριση με burst shooting στα 6fps και κλείστρο με μέγιστη ταχύτητα λήψης 1/6000. Στα δάκτυλα του φωτογράφου βρίσκονται δύο περιστροφικοί διακόπτες τύπου dial για γρήγορη πρόσβαση στις ρυθμίσεις έκθεσης. Παράλληλά, διαθέσιμα είναι ποικίλα Auto Picture modes και scene modes λήψης. Η σχεδίαση του σώματος της K-30 είναι διαφορετική, περισσότερο sportive από ό,τι οι συμβατικές dSLR, με ιδιαίτερα προσεγμένο grip που εγγυάται την εύκολη σταθεροποίηση της μηχανής κατά την ώρα της δράσης. Σε συνεργασία με τον φωτογράφο είναι το σύστημα Hyper Control system της Pentax, έτσι ώστε οι προθέσεις του κατά λη λήψη να γίνονται εύκολα πράξη.

Η Pentax K-30 είναι διαθέσιμη από την Pentax σε τρία χρώματα, κρυσταλλικό λευκό (Crystal White), κρυσταλλικό μπλε ( Crystal Blue) και, φυσικά, στο παραδοσιακό μαύρο. Εννοείται ότι η K-30 είναι συμβατή με όλους τους φακούς K-mount της Pentax. H Pentax αναμένεται να τον Ιούνιο του 2012 και η τιμή της στη Βρετανία σε μορφή kit με τον DA L 18-55mm θα είναι περί τις 650 λίρες – 600 λίρες μόνο το σώμα.

, Pentax K-30, dSLR με αντοχή στον καιρό σε sport style

, Pentax K-30, dSLR με αντοχή στον καιρό σε sport style

, Pentax K-30, dSLR με αντοχή στον καιρό σε sport style

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;