Plastic Logic’s e-reader, Αλλάζει κεφάλαιο στα e-readers

Μέχρι σήμερα θεωρούσα τα e-readers που κυκλοφορούν ως e-failures λογο της μικρής διάρκειας μπαταρίας, του μεγέθους και της αμφίβολης ευκολίας κατά την ανάγνωση. Η ιδέα να κρατάς κάτι σχετικά βαρύ και εύθραυστο από το να κρατάς ένα τυπωμένο βιβλίο, το οποίο τσακίζεις και δε σκας αν πέσει και κάτω, δεν με άφηνε να εντυπωσιαστώ. Η σελίδα όμως γύρισε όταν διάβασα για το e-reader που θα κυκλοφορήσει η Plastic Logic μέσα στο 2009.

, Plastic Logic’s e-reader, Αλλάζει κεφάλαιο στα e-readersΤο Plastic Logic’s e-reader έχει γίνει γνωστό από τον Τύπο ως Kindle-Killer (μέχρι η εταιρεία να αποφασίσει για την επίσημη ονομασία του), χαρακτηρισμός που μάλλον δε θα είναι άδικος.
Πρόκειται για ένα e-reader στο οποίο το μέγεθος και η πρακτικότητα συναντώνται επιτυχώς. Δεν είναι μόνο λεπτό (μόλις 7 mm), ψηλό και πλατύ, είναι ανθεκτικό και εύκαμπτο για να μπορεί να είναι ανάλαφρο στο κράτημα, εύκολο και ευχάριστο στο διάβασμα. Ένα απλό, full page 8,5×11 inch ηλεκτρονικό βιβλίο και newspaper reader με εύκαμπτη πλαστική touchscreen οθόνη, Wi-Fi και Bluetooth και ικανότητα να αναγνώσει όλα τα βασικά Office αρχεία χωρίς καμία μετατροπή.

, Plastic Logic’s e-reader, Αλλάζει κεφάλαιο στα e-readersΕπιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να σημειώσετε πάνω στην ηλεκτρονική σελίδα που βρίσκεστε με το ψηφιακό πληκτρολόγιο, ενώ ακόμα διαθέτει mini USB για να συνδέεται με το PC για να φορτώσετε νέα δεδομένα ή να του φορτίσετε τη μπαταρία (η εταιρεία αναφέρεται σε αυτονομία ημερών και όχι ωρών). Η δυνατότητα ανάγνωσης των επαγγελματικής φύσεως έγγραφων όπως Word, Power Point και PDF και η ασύρματη ανταλλαγή αρχείων θα βοηθήσει τους business travelers, τους φοιτητές και γενικότερα όσους κυκλοφορούν στους δρόμους με τσάντες γεμάτες με χαρτιά και αναφορές.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
HitMan

Εντυπωσιακό… και καλύπτει απολύτως τις απαιτήσεις που θα είχα από έναν e-reader…

Δεν αναφέρεται πουθενά βέβαια [ ούτε από την εταιρία, η χωρητικότητα που θα έχει… και αυτό με ανησυχεί :p αν και τα 1-2GB θα ήταν εφικτά σε τέτοιο πάχος ]

Πάντως με την τιμή και γενικότερα το launch date να έχει τεθεί η άνοιξη του 2009, προβλέπω να έρχεται προς Ευρώπη μεριά στα τέλη του επόμενου έτους.

gorgonitsa

όντως δεν αναφέρεται πουθενά..πάντως θα είναι φοβερή πρωτοπορία..

Nikolas

Γιατι να μην έχει και παραπάνω? με μια κάρτα MicroSd πχ μπορει αυτή την στιγμή να φτάσει και τα 16GB..

Κώστας Βλαχάκης

Nikolas, MicroSD σήμερα κυκλοφορούν στα 32GB και αναμένονται τα 64GB (αν δεν κυκλοφορούν ήδη). Το θέμα είναι ποιες συσκευές υποστηρίζουν αυτές τις χωρητικότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.