Gear

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Οι μεγαλύτεροι πάροχοι τηλεπικοινωνιών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών MTS και Megafon, αμφισβήτησαν την έρευνα, λέγοντας ότι διαπίστωσαν αυξημένες ταχύτητες τον Φεβρουάριο και οι δύο στη Μόσχα και εκτός Μόσχας.

Υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών τηλεπικοινωνιών και άλλες πηγές του κλάδου τηλεπικοινωνιών είχαν δηλώσει στο Reuters στα τέλη του περασμένου χρόνου ότι η αποχώρηση των κατασκευαστών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Nokia και Ericsson ενδέχεται μακροπρόθεσμα να πλήξουν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας της χώρας και να οδηγήσουν σε επιδείνωση τις επικοινωνίες για τους Ρώσους.

Το κύριο έντυπο του κλάδου τηλεπικοινωνιών, η Telecom Daily, επικαλούμενη στοιχεία που βασίζονται στα «αποτελέσματα δεκάδων χιλιάδων μετρήσεων» που πραγματοποίησαν οι χρήστες του εργαλείου μέτρησης διαδικτυακής ταχύτητας Megabitus, αναφέρει ότι στη Μόσχα βίωσαν μια αύξηση της τάξεως του 32% σε ετήσια βάση στη μέση διαδικτυακή ταχύτητα κινητής τηλεφωνίας, ενώ άλλες περιοχές της χώρας είδαν μια μείωση της τάξεως του 7%.

Η Telecom Daily, η οποία δημοσιεύει ειδήσεις και αναλύσεις για τον κλάδο εδώ και 20 χρόνια, αποδίδει τη μείωση στις ελλείψεις εξοπλισμού και στην τάση των παρόχων κινητής τηλεφωνίας να εγκαταστήσουν νέους βασικούς σταθμούς σε μεγαλύτερες πόλεις, όπου η ζήτηση των υπηρεσιών τους είναι η πιο υψηλή.

Αναφέρει επίσης ότι η πτώση στη διαδικτυακή κίνηση της κινητής τηλεφωνίας στη Μόσχα συνέβαλλε στην αύξηση των ταχυτήτων στην πρωτεύουσα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.