Samsung και Oculus θέλουν να μετατρέψουν τα Galaxy smartphones σε VR headsets

Φαίνεται ότι το φημολογούμενο virtual reality headset της Samsung δεν θα προσπαθήσει να πάρει την θέση του Oculus Rift. Αντιθέτως, η Oculus φέρεται να συνεργάζεται με την Samsung για την κατασκευή ενός νέου headset το οποίο δεν θα έχει δική του οθόνη αλλά θα χρησιμοποιεί εκείνες των Samsung smartphones.

Η Samsung σε αυτή την συνεργασία θα προσφέρει το hardware και αντίστοιχα η Oculus την εξέλιξη του software. Το VR headset της θα επικεντρώνεται κυρίως στα media και όχι τόσο στο gaming, στο οποίο η Oculus ειδικεύεται.

Η συνεργασία προκύπτει από την σφοδρή επιθυμία της Samsung να κερδίσει τους συναγωνιστές της στην συγκεκριμένη αγορά. Στην περίπτωση που αναγκαζόταν να αναπτύξει το δικό της software πιθανόν θα αποτύγχανε και για αυτό στράφηκε στην Oculus. Αλλά μην περιμένετε το προϊόν να έχει την ίδια εμπειρία χρήσης με το Rift. Στα πρωτότυπα που υπάρχουν στο virtual reality της Samsung μπορείς να πλοηγηθείς μόνο μέσω των κινήσεων και την φωνή.

Πάντως σαν κίνηση φαίνεται αρκετά παράξενη, το να δίνει η Oculus χέρι βοηθείας στη Samsung. Αλλά, η συνεργασία θα την ωφελήσει καθώς σε αντάλλαγμα θα έχει πρόσβαση από τους πρώτους στις OLED οθόνες επόμενης γενιάς, οι οποίες θα είναι ζωτικής σημασίας καθώς θα είναι υψηλότερης ανάλυσης από 1080p, πράγμα που θα δώσει μεγάλη ώθηση στο δεύτερης γενιάς Oculus Rift.

Προς το παρόν καμιά από τις δυο εταιρείες δεν έχει επιβεβαιώσει τη συνεργασία ή έστω ότι βρίσκονται σε συζητήσεις αλλά συνήθως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Όπως και να έχει εμείς περιμένουμε να δούμε τι έχουν να μας παρουσιάσουν.
, Samsung και Oculus θέλουν να μετατρέψουν τα Galaxy smartphones σε VR headsets

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τζόναθαν Ελίζογλου

Τελειιααααα <3

temasek

Δηλαδή θα δουλεύει με το βλεπέ;

Panos7GR

Ωραία πράγματα! Χαίρομαι που εν τέλει η Oculus θα είναι πίσω από το “Galaxy” VR headset. Αν ήταν εξολοκλήρου Samsung στάνταρ απογοητευτικό θα ήταν… Αφου Samsung και software δεν πάνε μαζί, ειδικά όταν μιλάμε για μια τέτοια gadgetια.

Μια απορεία, όμως. Η Facebook δεν έχει αγοράσει την Oculus; Άρα η συμφωνία θα έγινε με την Facebook… Συνεπώς μιλάμε πως μέσα στο παιχνίδι κρύβεται και αυτή. Mμμάλιστααα!

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Σαν View Master μοιαζει! Η τεχνολογια αυτη θα ανοιξει νεους οριζοντες…παντου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.