Samsung Bio-Processor: Μετρά μυϊκή μάζα και το σωματικό λίπος

Η Samsung ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στα fitness trackers, τα οποία θεωρεί ότι μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα από το να μετράνε μόνο τους παλμούς. Ανακοίνωσε ότι σύντομα θα βάλει στη μαζική παραγωγή το νέο Samsung Bio-Processor, ένα νέο chip που έχει ενσωματωμένη υποστήριξη για 5 διαφορετικές μετρήσεις.

Το Samsung Bio-Processor μπορεί να μετρά το σωματικό λίπος, την μάζα σκελετικών μυών, τους καρδιακούς παλμούς, την θερμοκρασία του δέρματος και τα επίπεδα του στρες (λογικά εννοεί πόσο ιδρωμένοι είστε).

Οι fitness συσκευές που θα φορούν το συγκεκριμένο chip, θα ξεκινήσουν να βγαίνουν στα ράφια των καταστημάτων από το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Οι λειτουργίες των fitness trackers μέσα στο 2015 ήταν πολύ πιο περιορισμένες απ΄όσο θα περιμέναμε. Η Apple είχε ακουστεί ότι θα βάλει όλες της παραπάνω λειτουργίες στο Apple Watch smartwatch, αλλά τελικά αρκέστηκε μόνο στον αισθητήρα καρδιακών παλμών. Από τη νέα χρονιά η Samsung φαίνεται ότι θέλει να έχει το προβάδισμα έναντι των αντιπάλων της και το σημαντικό είναι να δούμε πόσο καλή δουλειά μπορεί να κάνει ο νέος Bio-Processor.

Η επίσημη ανακοίνωση του Samsung Bio-Processor είχε γίνει τον Ιούλιο, δείτε το video:

samsung bio-processor, Samsung Bio-Processor: Μετρά μυϊκή μάζα και το σωματικό λίπος

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Impressive-Instant

Αρκετά ενδιαφέρον προσθήκες.

Panos7GRp

Νομίζω οι μετρήσεις που κάνει το Microsoft Band 2 είναι αρκετές. Τα υπόλοιπα που διαβάζω είναι πολύ “ακραία” για τους mainstream χρήστες που θα απευθύνονται.

ChrisG

εάν βάλει μέτρηση σακχάρου και χοληστερίνης θα είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον απο το οξυγόνο και τους παλμούς που ενσωμάτωσε απο το s5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.