Samsung Bixby speaker με οθόνη αφής, κάμερα για αναγνώριση προσώπου και περιστρεφόμενη κεφαλή;

Bixby speaker, Samsung Bixby speaker με οθόνη αφής, κάμερα για αναγνώριση προσώπου και περιστρεφόμενη κεφαλή;

Η Samsung έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά της να λανσάρει ένα Bixby smart ηχείο μέσα στο τρέχον έτος. Δεν ξέρουμε αν η «έξυπνη» συσκευή είναι τόσο κοντά, το σίγουρο είναι ότι μια πατέντα που έχει ήδη καταθέσει η εταιρεία και είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας «περιγράφει» ένα τέτοιο προϊόν.

Το δίπλωμα ερασιτεχνίας για ένα smart ηχείο κατατέθηκε από τη Samsung τον περασμένο Νοέμβριο και δημοσιεύτηκε στο WIPO (World Intellectual Property Organisation) μερικές εβδομάδες πριν. Σύμφωνα με τα σχεδιαγράμματα ο σχεδιασμός του Bixby speaker παραπέμπει σε ένα μικροσκοπικό ρομπότ με περιστρεφόμενο πάνω μέρος (κεφαλή), που έχει τη δυνατότητα να περιστρέφεται κατά 360 μοίρες προς το σημείο που βρίσκεται ο χρήστης εντοπίζοντας τη φωνή του.

Bixby speaker, Samsung Bixby speaker με οθόνη αφής, κάμερα για αναγνώριση προσώπου και περιστρεφόμενη κεφαλή;

Η πρωτοποριακή συσκευή ενσωματώνει κάμερα για την υποστήριξη αναγνώρισης προσώπου και όχι ένα, ούτε δύο αλλά εφτά σε αριθμό μικρόφωνα για την ακριβή προέλευση και τη σωστή αναγνώριση των φωνητικών εντολών. Επίσης, θα ενσωματώνει οθόνη αφής για προβολή περιεχομένου, κειμένου και φωτογραφιών, εκτός από την παραγωγή ήχου.

Το εν λόγω ηχείο θα είναι σε θέση να παίζει μουσική, να ανταλλάσει δεδομένα με άλλες έξυπνες συσκευές, smartphones και tablets, να ελέγχει IoT συσκευές, κ.α. Επιπρόσθετα, στον τομέα της συνδεσιμότητας το περιστρεφόμενο ηχείο θα υποστηρίζει τις τεχνολογίες LTE, Wi-Fi, Bluetooth, NFC, GPS, ενώ είναι πιθανό να ενσωματώνει USB και HDMI υποδοχές.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι εάν η κορεάτικη εταιρεία θα περάσει από τα σχέδια στην πράξη με σκοπό το μελλοντικό Bixby speaker να ανταγωνιστεί αντίστοιχα και αναγνωρίσιμα πλέον προϊόντα, από την Google και την Amazon.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgosgek

λιγοτερο smart και απο ραδικι ειναι αυτο το πραγμα , ελεος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.