Samsung Q900R QLED: H πρώτη 8K TV QLED [IFA 2018]

samsung q900R 8k qled tv, Samsung Q900R QLED: H πρώτη 8K TV QLED [IFA 2018]

Η Samsung θα ανακοινώσει, στα πλαίσια της IFA 2018, την Q900R που είναι η πρώτη TV της εταιρείας με ανάλυση 8K τεχνολογίας QLED στις 65, 75, 82 και 85 ίντσες, με φωτεινότητα 4000 nits.

Με την Q900R QLED TV, η Samsung κάνει την είσοδό της στις TV με ανάλυση 8K, μετατρέποντας τη θέαση σε μια πραγματική οπτική εμπειρία, η οποία θα είναι διαθέσιμη στις 65, 75, 82 και 85 ίντσες και διαθέτει υποστήριξη για το νέο format HDR10+. Μπορεί βέβαια να μην υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό με native ανάλυση 8K αλλά οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να αρκεστούν στην τεχνολογία upscaling, που αφορά τη μετατροπή της υπάρχουσας ανάλυσης των video υψηλής ανάλυσης σε 8K.

Η Samsung τονίζει πως η Q900R διαθέτει τεχνολογία “8K AI Upscaling” με την οποία η τεχνητή νοημοσύνη και ο επεξεργαστής που αφορά τις AI λειτουργίες, μετατρέπει τις εικόνες “σε επίπεδο συμβατό με την 8K ανάλυση, ανεξάρτητα από την αρχική ποιότητα και το format του οπτικοακουστικού υλικού”, κάτι το οποίο ακούγεται πολύ θετικό.

Η Samsung Q900R θα κυκλοφορήσει στις αγορές στα τέλη Σεπτεμβρίου χωρίς η Samsung να έχει κάνει κάποια αναφορά για την τιμή πώλησής της.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.