Gear

Samsung: Θα “κοντράρει” την Apple σε νέα κατηγορία προϊόντων

Σε ακόμη έναν κλάδο προϊόντων φαίνεται ότι θα κοντραριστούν Samsung και Apple, με την νοτιοκορεατική πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρονικών να ανακοινώνει την κατασκευή ενός ακουστικού Mixed-Reality.

Η Samsung υπαινίχθηκε ότι η συσκευή θα φτάσει σύντομα, ενώ αναφέρθηκε στο wearable ως συσκευή Extended Reality (XR).

Τα ακουστικά Samsung XR θα χρησιμοποιούν ένα εξειδικευμένο chipset Qualcomm και ο κορεάτης κατασκευαστής τόνισε ότι η Meta και η Microsoft συνεργάζονται επίσης με τη Samsung για την παραγωγή των ακουστικών XR. Σύμφωνα με δημοσίευμα ο επικεφαλής του έργου είπε ότι η πλατφόρμα και το λογισμικό πρέπει να είναι «έτοιμα για να πετύχει η συσκευή». Η εταιρεία επιδιώκει να αποφύγει τα λάθη που έκαναν άλλες εταιρείες που μπήκαν σε αυτόν τον χώρο αλλά δεν είχαν έτοιμο το λογισμικό εγκαίρως.

Η Samsung έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με τα εν λόγω ακουστικά το 2015 που τροφοδοτούνται από την οθόνη QHD SuperAMOLED 5,7 ιντσών του Galaxy Note 4. Μετά από μερικά χρόνια, η παραγωγή της συσκευής σταμάτησε. Στη συνέχεια, η Samsung προσπάθησε να κατασκευάσει ένα αυτόνομο ακουστικό Mixed Reality για υπολογιστές, για το οποίο επίσης διέκοψε την παραγωγή.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.