H Samsung αναπτύσσει μπαταρίες που δεν εκρήγνυνται

Samsung nonexplosive batteries, H Samsung αναπτύσσει μπαταρίες που δεν εκρήγνυνται

H Samsung θα μπορούσε να είχε γλιτώσει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, αν δεν είχε την ατυχία με τις εκρήξεις των μπαταριών του Galaxy Note 7, για να μην αναφερθούμε και στην ζημιά που υπέστη η φήμη, την οποία έχτιζε για πολλά χρόνια.

Η εταιρεία έκανε αρκετά βήματα για να διαβεβαιώσει ότι δεν θα συμβούν νέες εκρήξεις στο μέλλον, αλλάζοντας εντελώς τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι έλεγχοι και οι δοκιμές. Ωστόσο, η Samsung SDI, το τμήμα που ασχολείται με την ανάπτυξη των μπαταριών, σε μερικά χρόνια θέλει να βάλει στα κινητά της Samsung, μπαταρίες που δεν εκρήγνυνται. Η Samsung SDI είναι κύριος προμηθευτής της Samsung Electronics.

Μένει ωστόσο να φανεί πόσο γρήγορα θα μπορέσει η Samsung Electronics να υιοθετήσει τη νέα τεχνολογία. Εκπρόσωπος της Samsung SDI δήλωσε στην Korea Herald: “Το τεχνολογικό μας επίπεδο για την παραγωγή μιας μπαταρίας στερεάς κατάστασης για smartphones, θα είναι αρκετά ώριμο σε ένα έως δύο χρόνια. Ωστόσο, εξαρτάται από τη Samsung Electronics αν θα την χρησιμοποιήσει στα smartphones”.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα σε smartphones και άλλες mobile συσκευές. Η επόμενης γενιάς τεχνολογία για μπαταρίες, βασίζεται σε στερεούς ηλεκτρολύτες αντί για υγρό και επομένως έχει σημαντικά μικρότερο κίνδυνο καύσης ή έκρηξης. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου εκρήγνυνται συνήθως όταν το εσωτερικό υγρό ρέει προς τα έξω και έρχεται σε επαφή με αέρα ή νερό.

Διαβάστε επίσης: Galaxy Note FE: Επίσημα με μικρότερη μπαταρία και το UI του Galaxy S8

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Δηλαδή τώρα σοβαρά παραδέχονται οτί πουλάνε μπαταρίες που εκρηγνύονται…έτσι απλά!

Rizo

Μα όλες οι μπαταρίες εκρηγνύονται. Έτσι απλά είναι προφανές.
Όποιος λέει οτι δεν σκάνε λέει ψέματα.
Τώρα εξελίσσονται και απο άλλες επιστημονικές ομάδες μπαταρίες που δεν σκάνε ή αναφλέγονται σε περίπτωση υπερθέρμανσης, κοψίματος ή παραμόρφωσης.

Μανώλης

@Λορένα, από τους πιο απαράδεκτους τίτλους άρθρων που έχω διαβάσει το τελευταίο διάστημα…

Δηλαδή είναι δυνατόν κάποια άλλη εταιρεία με τη θέληση της να φτιάχνει μπαταρίες που σκάνε;;;

εκτός κι αν θέλεις να ξεκινήσεις φασαρία!!!!

Nikopoup

Πριν προλάβει κάποιος να πει καμία εξυπνάδα ας διαβάσει το ποστ του @rizo

James95

Βρε παιδια το τιτλος ειναι παραπληνικος. Εννοει την δραστικοτητα των χημικων ουσιων που υπαρχουν στις τωρινες. Προφανως θα χρησιμοποιησουν λιγοτερο δραστικες ουσιες ή ουσιες που μπορουν να συνυπαρξουν με το λιθιο και παραλληλα να αποτρεπουν επιπλοκη αυτη.

Bonso11

@ Agnostos13,

Πόσο hater και αδαής πια ? ΟΛΕΣ οι μπαταρίες είναι ιόντων λιθίου. Ναι, ακομά και του αγαπημένου σου iPhone ! Αλλά η Samsung θέλει να αναπτύξει ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ νεα τεχνολογία μπαταριών για να κάνει τις μπαταρίες πιο ασφαλής γενικότερα. Σε φάση που και η Apple σου θα παραγγέλνει τέτοιες μπαταρίες εαν πετύχουν…

NikosAr

Δηλαδή με τα λεγομενά σας “LOVERS” της εταιρείας , θα πρέπει ο ντόρος 1+ χρόνο τώρα , με με τα κινητά της αυτού μεγαλειώτης κακός έγινε …. γιατί ” όλες οι μπαταρίες σκάνε και άρα σκασανε μαζικά …. δεν είναι τίποτα …. Τα δικά σας κινητά τώρα που δεν σκάνε και είναι άλλης εταιρείας να το κοιτάξετε σοβαρά, γιατί εμείς και όλοι οι μέτοχοι της αυτού μεγαλειωτης “θα φτιάξουμε μπαταρίες που ΔΕΝ σκάνε “.

nikopoup

@NikosAr ειπε κανενας οτι ο ντορος κακως εγινε? Θα μας χαζεψεις? Εσφαλε και το πληρωσε. Οπως σωστα ειπε ο rizo ολες οι μπαταριες Li-ion εχουν προβλημα υπερθέρμανσης, κοψίματος ή παραμόρφωσης αλλα ειστε τοσο προβατα που δεν καταλαβαινετε. Αν η apple σου εβαζε στο 7 2500mah θα εσκαγε ετσι για τον ιδιο ακριβως λογο αλλα δεν εβαλε

wave

Και εγώ αυτό κατάλαβα, ότι δηλαδή θέλει να κάνει άλλου τύπου μπαταρίες που να μην υπάρχει καμία περίπτωση λόγω διαρροή υγρού να εκρήγνυνται.
Εντάξει πολύ θετικό είναι αυτό! Βέβαια αν υπάρχουν συγκεκριμένοι έλεγχοι στων ιόντων λιθίου γιατί να εκρήγνυνται? Γιατί ίσως όσοι έλεγχοι και να γίνουν ακριβώς επειδή υπάρχουν υγρά υπο ορισμένες συνθήκες μπορεί και να σκάσουν. Ίσως αυτό θέλουν να αποφύγουν με τη νεα τεχνολογία, την περίπτωση αυτή.
Ανεξάρτητα από όλα αυτά καλό είναι να υπάρχει έρευνα.

Rizo

Ρε παιδιά, όλες οι εταιρίες θέλουν την μεγαλύτερη ασφάλεια στα κινητά τους. Είτε επειδή όντως ενδιαφέρονται για τους πελάτες τους, είτε επειδή θέλουν την μεγαλύτερη αξιοπιστία-πωλήσεις.
Το θέμα είναι οτι πέρα απο τις αστοχίες που υπάρχουν, μια μπαταρία μπορεί να σκάσει κάτω απο έκτακτες συνθήκες.
Σίγουρα θα έχετε διαβάσει άρθρα που λένε οτι κάποιος έπεσε με το κινητό και αυτό εσκασε, ή οτι κάποιο παιδάκι είχε το κινητό και πήρε φωτιά.
Αυτά τα περιστατικά είναι συνήθως αποτέλεσμα πίεσης-παραμόρφωσης ή υπερθέρμανσης της μπαταρίας.
Λογικό είναι να σκάνε κινητά είτε είναι Apple είτε είναι Samsung. Όπως λέει ο Bonso11 οι μπαταρίες Λιθίου έτσι είναι. Και αν θυμάμαι καλά οι περιπτώσεις αστοχίας είναι 0,01%. Βγάλτε αποτελέσματα στα εκατομμύρια κινητά που πωλούνται.
Και ήδη έχουν αναπτυχθεί μπαταρίες που ακόμα και αν τις κόψει κάποιος στην μέση, συνεχίζουν να λειτουργούν απροβλημάτιστα!
youtube.com/watch?v=m9-cNNYb1Ik
Ορίστε ένα παράδειγμα. Και στο 1:00 έχει και παραδείγματα ανάφλεξης τωρινών μπαταριών. Τέλος σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι επιστήμονες που δουλεύουν πάνω σε κάτι αντίστοιχο.

Agnostos13

@Bonso11:
Ειπα εγω οτι δεν ειναι ιοντων λιθιου οι μπαταριες;
Εγω ειπα οτι οι μπαταριες δεν εκρηγνυνται υπο φυσιολογικες συνθηκες εκτος και αν ειναι προβληματικες…
Σε λιγο θα μας πεις οτι ειναι λογικο οι μπαταριες να εκρηγνυνται εφοσον ειναι ιοντων λιθιου!

bezilys

Ο τίτλος όλα τα λεφτά!!! 😁 😁 😁

OxiRePaidiMou

Με το Note νομίζω δεν έφταιγε η μπαταρία αυτή καθ’αυτή αλλά το ότι ήταν πολύ μεγάλη για το σασί του Note.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.