Siri smart speaker: Ξεκίνησε η παραγωγή – Ανακοίνωση στο WWDC;

siri smart speaker, Siri smart speaker: Ξεκίνησε η παραγωγή – Ανακοίνωση στο WWDC;

Ένα από τα τεχνολογικά προϊόντα που έχουν καταφέρει να κεντρίσουν το ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια είναι τα “smart speakers”, μια κατηγορία που δεν έχει καμία σχέση με την Apple και η οποία δημιουργήθηκε από την Amazon με το Amazon Echo.

Tο 2014 η εταιρεία λάνσαρε το Echo, στο οποίο περιλαμβάνεται η ψηφιακή βοηθός Alexa. Κάνοντας την αρχή, η Amazon έχει καταφέρει να έχει στην κατοχή της το 70.6% της αγοράς, ενώ η Google ακολουθεί με 23.8%, χάρη στο Google Home. H Microsoft θα έχει την δική της συσκευή που ονομάζεται Harman Kardon Invoke, συνδυάζει Harman Kardon ηχείο με την ψηφιακή βοηθό Cortana.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η Apple. Τους τελευταίους μήνες υπάρχει έντονη φημολογία πως η Apple ετοιμάζει το δικό της έξυπνο ηχείο, που συνδυάζει Beats και Siri. Οι νέες πληροφορίες που έρχονται από το Bloomberg, επισημαίνουν πως η Apple έχει πράγματι ξεκινήσει την παραγωγή της συσκευής.

siri smart speaker, Siri smart speaker: Ξεκίνησε η παραγωγή – Ανακοίνωση στο WWDC;

Σύμφωνα με τις πηγές εκ των έσω, η Apple αναφέρεται ότι για να διαφοροποιήσει το δικό της ηχείο από Amazon Echo και Google Home, θα προσφέρει “βαθιά ενσωμάτωση” με τις υπόλοιπες συσκευές της και “surround sound”.

Η βασική λειτουργία του Siri speaker (δεν γνωρίζουμε αν θα ονομαστεί έτσι) θα είναι να βοηθά τους χρήστες να ελέγχουν τις smart συσκευές του σπιτιού. Θα μπορεί να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί τις συσκευές του HomeKit με μια φωνητική εντολή. Η Apple φημολογείται πως θα ενσωματώσει και την υποστήριξη Apple Music.

Το έξυπνο ηχείο της Apple πιθανολογείται ότι θα ανακοινωθεί επίσημα στο WWDC που ξεκινά 5 Ιουνίου.

siri smart speaker, Siri smart speaker: Ξεκίνησε η παραγωγή – Ανακοίνωση στο WWDC;

(Όλες οι παραπάνω εικόνες είναι concepts)

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μανώλης

το γράφω πάντα σε θέματα γι’ αυτές τις συσκευές: ΔΕΝ έχουν καμία χρησιμότητα ΕΚΤΟΣ κι αν πρόκειται για συγκεκριμένες περιπτώσεις!!!

Νικος

αυτο ειναι χρήσιμο μονο εαν εισαι τιποτα παράλυτος και δεν μπορεις να κουνηθείς τοτε ειναι χρήσιμο αλλιώς εισαι ανεγκέφαλος που θα βαλεις μια συσκευή να ακούει τα παντα μεσα στο σπιτι σου γιατι βαριέσαι να ανοίξεις το ραδιόφωνο η να ανοίξεις τα φωτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.