Siri vs Cortana vs Alexa vs Assistant: Ποια είναι η καλύτερη στα έξυπνα ηχεία;

Siri Cortana Alexa Assistant ποια είναι καλύτερη έξυπνα ηχεία, Siri vs Cortana vs Alexa vs Assistant: Ποια είναι η καλύτερη στα έξυπνα ηχεία;

Η αγορά των έξυπνων ηχείων είναι σχετικά νέα. Ακόμα πιο νέα είναι και η παρουσία της Apple που έκανε την παρθενική της είσοδο με το HomePod. Με αρκετούς πλέον ανταγωνιστές, ποια από τις ψηφιακές βοηθούς των smart speakers είναι εξυπνότερη;

Σε με μια έρευνα που διεξήχθη από την Loup Ventures και επιμελήθηκε ο πρώην αναλυτής της Piper Jaffray, Gene Munster, οι τέσσερις κορυφαίες ψηφιακές βοηθοί (Siri, Cortana, Alexa, Google Assistant), υποβλήθηκαν σε 782 ερωτήσεις και τα αποτελέσματα είναι αρκετά ανατρεπτικά. Συγκεκριμένα, πρώτη και με διαφορά ήρθε η Assistant, απαντώντας σωστά στο 81% των ερωτήσεων. Δεύτερη η Alexa των Amazon Echo, καταφέρνοντας να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους στο 64% των περιπτώσεων. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Cortana που ήταν ικανή να απαντήσει στο 57% των ερωτήσεων. Η έκπληξη έγινε με την Siri που γνώριζε περίπου τις μισές ερωτήσεις, για την ακρίβεια το 52.3% εξ’ αυτών.

Siri Cortana Alexa Assistant ποια είναι καλύτερη έξυπνα ηχεία, Siri vs Cortana vs Alexa vs Assistant: Ποια είναι η καλύτερη στα έξυπνα ηχεία;

Να σημειωθεί πως το HomePod βρίσκεται στην αγορά εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα και με βάση το τσουχτερό της τιμής του, θα περίμενε κανείς πολύ καλύτερα αποτελέσματα από την Siri. Βέβαια, οι reviewers και οι αναλυτές δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στο gadget της Apple όσον αφορά την ποιότητα αναπαραγωγής ήχου. Όμως, στην αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους, η Siri αντιλαμβανόταν μεν την πλειοψηφία των ερωτήσεων (αντιλήφθηκε το 99.4% από όσα άκουσε), αλλά περίπου στις μισές απαντούσε πως “δεν μπορεί να -περιεχόμενο ερώτησης- στο HomePod”.

Η αλήθεια είναι πως το HomePod απευθύνεται κυρίως σε φίλους της καλής και ποιοτικής ηχητικής εμπειρίας. Αντίθετα, προτάσεις όπως τα Amazon Echo ή τα βασικά Google Home μοντέλα κλείνουν περισσότερο στην εμπειρία επικοινωνίας με τον χρήστη και την επιτέλεση λειτουργιών που εκείνος διατάζει. Όπως και να έχει, για το ποσό που απαιτείται ώστε να αγοράσει κανείς το HomePod, μάλλον η Siri θα έπρεπε να είναι λίγο πιο έξυπνη. Προς το παρόν, η ευφυΐα της ψηφιακής βοηθού της Apple υστερεί σε σύγκριση με τις άλλες “κυρίες” που συναντάμε σε έξυπνα ηχεία του ανταγωνισμού. Μένει να δούμε αν αυτό αλλάξει στο άμεσο μέλλον.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
James

Τι ανατρεπτικό είχαν τα αποτελέσματα; Απολύτως αναμενόμενα ήταν

Μανώλης

γιατί να ρωτήσει και να μη πληκτρολογήσει ο ενδιαφερόμενος με τα κουλά του την ερώτηση στο Γούγλη και να κρίνει ο ίδιος τα αποτελέσματα των απαντήσεων που θα λάβει;;;;;;;;;;;

jimaras

μια ερωτηση αν μπορειτε να μου απαντησετε,η alexa που ‘ανηκει’ και ποτε δημιουργηθηκε?

Chris

@Jimaras, η Alexa είναι δημιούργημα της αμαζον και έχει κάποια χρόνια στην αγορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Software Apple featured Siri

Νέες φήμες για έκδοση της Siri με γενετική τεχνητή νοημοσύνη στο WWDC

Η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα έκδοση της Siri στο WWDC με γενετική τεχνητή νοημοσύνη και πολλές νέες δυνατότητες.

Software AI Android Auto featured

Android Auto: Ενσωματώνει συνοπτική παρουσίαση μηνυμάτων μέσω Google Assistant και ΑΙ

H Google ετοιμάζει μια νέα λειτουργία για το Android Auto που θα χρησιμοποιεί το Google Assistant και την AI για να συνοψίζει μηνύματα.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.