Sony USB stick με microUSB connector για Android smartphones και tablets

Η Sony διέθεσε ένα νέο USB flash drive, που κατασκευάστηκε ειδικά για smartphones ή tablets με Android και φέρει δύο USB connectors. Στην μία άκρη έχει ένα USB 2.0 κανονικού μεγέθους, που ταιριάζει στις θύρες USB 1.1, USB 2.0 ή USB 3.0 που υπάρχουν στους φορητούς υπολογιστές ή στα desktop PC και Mac, και στην άλλη άκρη διαθέτει ένα micro USB 2.0 connector για να ταιριάζει σε Android smartphones ή σε tablets (όχι μόνο σε Xperia βέβαια).

Κατά αυτό τον τρόπο, η μεταφορά αρχείων από οποιαδήποτε φορητή συσκευή Android στον υπολογιστή ή το ανάποδο είναι μία εύκολη διαδικασία χωρίς να απαιτούνται καλώδια.

Επιπλέον, αποτελεί ένα πολύ μικρού μεγέθους αποθηκευτικό μέσο για αρχεία, τραγούδια ή ταινίες που μεταφέρεται εύκολα (διαστάσεις 18.9 x 9 x 31.4 χιλιοστά, 6 γραμμάρια βάρος). Απαραίτητη προϋπόθεση για την λειτουργία του είναι η συσκευή να διαθέτει Android 4.0.3 ή μεταγενέστερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google και να προσφέρει δυνατότητα USB On-the-Go (OTG).

Τα νέα Dual head USB flash drives της Sony είναι διαθέσιμα σε χωρητικότητες των 8GB, 16GB και 32GB και σε τρία διαφορετικά χρώματα στο καπάκι προστασίας.

Οι τιμές ανάλογα το μοντέλο διαμορφώνονται ως εξής:

• 8GB (USM-8SA1/B) – 19.99 δολάρια
• 16GB (USM-16SA1/B) – 29.99 δολάρια
• 32GB (USM-32SA1/B) – 62.99 δολάρια

Sony Dual USB flash drive, Sony USB stick με microUSB connector για Android smartphones και tabletsSony Dual USB flash drive, Sony USB stick με microUSB connector για Android smartphones και tablets

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriel

καλή φάση αν και στο πλαίσιο έχουν τα turbo-x με 6-7 ευρώ.

θάνος

ποιες συσκευες ειναι otg ;

Darth

αρκετές android συσκευές που υποστηρίζουν δυνατότητα να συνδέεις συσκευές με usb (ποντίκια/πλυκτορλογια στικακια κλπ)
είναι αρκετές συσκευές πόντος

keysmith

Χρήσιμο σχετικά αλλά ακριβοπληρωμένο.. Το καλώδιο OTG κάνει 1,5$, απλά κουβαλάς και ένα ακόμα εξάρτημα που δεν είναι πρόβλημα για το σπίτι. Όπως είπε και άλλο η λύση προϋπήρχε (ΟΕΜ κινεζιες δλδ Turbo X) και δεν είχε συγκλονιστική απήχηση (δεν ξέρω κανεναν να είχε τέτοιο φλασάκι).

Πιο χρήσιμο ίσως είναι σε tablets κινητά χωρίς SD αλλα και πάλι..

Darth

δεν ξέρω κατά πόσο χρήσιμο είναι…….. καθώς μόνιμα επάνω δεν μπορείς να το εχεις (εχω ξεριζώσει ετσι θύρα usb) και για προσωρινά (να δεις ταινία κλπ) παίρνεις με 1 ευρώ καλώδιο usb otg (η το φτιάχνεις μονος σου) και αγοράζεις ότι στικακι γουστάρεις (και όχι μόνο στικακι)

xrist1983
Panos7GR

@Darth: Βασικά, μόνο USB στικάκια… Εκτός αν έχεις εξωτερικό που μπαίνει στην πρίζα, γιατί οι μητρικές των smartphone/tablet δεν αντέχουν για αρκετή ώρα να τροφοδοτούν με ρεύμα τους φορητούς εξωτερικούς.

Τεσπα ωραία σκέψη. Έπρεπε να δούμε κάτι ανάλογο από επώνυμη εταιρία, αλλά… αμφιβάλλω κι εγώ για την απήχησή τους. Ωστόσο εμένα προσωπικά δεν θα με χάλαγε κάτι τέτοιο να έχω μαζί μου. Ίσα-ίσα που είναι και μια σταλιά…

nick :)

Πολύ ωραία ιδέα απο τη Sony . Εγώ που έχω το note 2 θα δουλεύει το usb της Sony ή το turbo-x που αναφέρετε στα σχόλια ;

Αλέξανδρος

@Panos 7gr αυτό που λες δεν ισχύει τουλάχιστον σε tablet. Nexus 7 και LG g pad 8.3 άνετα σηκώνουν σκληρό αλλά με πρόγραμμα ( usbmount, Usb otg helper κ.τ.λ).
Τώρα για το stick δεν νομίζω να προχωρήσει διότι έχω ένα για μεταφορά αρχείων 16gb και είμαι καλυμμένος πόσο μάλλον να είχα και δεύτερο. Φυσικά οι ανάγκες του κάθ’ενός είναι διαφορετικές και καλό είναι να υπάρχουν επιλογές.

Darth

@xrist1983 το μέγεθος του turbo-x το είδες?…….

@Panos7GR ε οχι και μόνο στικακι εχω συνδέσει πληκτρολόγιο/Mouse μια dslr…. κατι usb ακουστικά και δούλεψε και ένας μικρός σκληρώς δίσκος αλλά έλιωσε την μπαταρία στο τσακ

πάντως εγώ εχω ένα τέτοιο το πήρα ετσι από περιέργεια από την κίνα με 2 ευρώ

https://www.ebay.com/itm/MINI-USB-to-TF-T-flash-Micro-SD-card-reader-Adapter-for-car-AUX-out-Audio-Music-/261323946877?pt=AU_Digital_Memory_Card_Readers_Adaptors&hash=item3cd81efb7d

Panos7GR

Ότι το σηκώνει, το σηκώνει. Και τέρμα κινεζια tablet ή smartphone να βάλεις, από την στιγμή που έχεις kernel που υποστηρίζει OTG mount, σηκώνει σκληρό. Το θέμα είναι για πόση ώρα μπορεί να σηκώσει φορητό σκληρό! 😉
Εδώ και για τα απλά flashακια οι devs των συγκεκριμένων εφαρμογών αναφέρουν προσοχή στην πολύωρη χρήση. (Άσχετα αν είναι σχεδόν απίθανο γιατί προσωπικά προσωπικά σε μια μάπα tablet που είχα πάρει από e-shop, rootαρισμενο με USB OTG supported kernel, σε ταξίδι 12 ώρες με πλοίο είδα απανωτά 4 ταινίες και άκουγα μουσική μέχρι να αποκοιμηθώ, δεν έπαθε τίποτα.)

Αντρέας

Ωραίο

Darth

@Panos7GR φορητό σκληρό όχι πολύ ώρα (εκτός και αν είναι ssd)
γενικός αν βλέπεις ότι ζεσταίνετε το κινιτο κατά την χρήση βγαλτο καλύτερα γιατί το power controller δεν είναι και αθάνατο………

για πολύωρη χρήση από θέμα tablet μόνο κάτι κινέζικα άντεχαν καλά

Nio

Τι δεν ειναι χρησιμο ρε παιδια? Πλακα μου κανετε? Δεν αντικαθισταται για κανεναν λογο με καλωδιο. Εκτος κ αν δεν καταλαβατε την χρηση του…..
Το καλωδιο ειναι για το σπιτι σου που κ εκει….
Λοιπον αν πας διακοπες ή εισαι στον δρομο κ εχεις το ταμπλετ/κινητο σου μαζι κ θες να το αδειασεις βγαζεις το στικακι κ τελος. So simple. Η μεταφερεις επιπλεον ταινιες τραγουδια ή οτι αλλο θες κ ποποτε γουσταρεις τα φορτωνεισ στο κινητο/ταμπλετ.
Και οτιδηποτε καταργει τα καλωδια ειναι χρησιμο απο μονο του…..

Darth

@Nio εγώ δεν βλεπω διαφορά με το καλώδιο πέρα από το μέγεθος (εχω μαζί μου ένα καλοδιο και 3 4 στικακια για δουλειά και όχι μόνο τα συνδέω όποτε θέλω )
αυτό το μικροσκοπικό πράγμα εχω(Σε μαύρο) το εχω στο μπρελόκ και το συνδέω στο κινιτο και βάζω ότι φλασακι θέλω η οτο άλλο θέλω (το είχα πάρει 1 ευρώ)
κάθε μέρα σχεδόν το κουμπώνω στο xperia p (το καημένο oppo δεν έχει otg) και δεν έχει πάθει τπτ εδώ και ένα χρόνο

https://www.ebay.com/itm/Micro-USB-Host-Converter-Adapter-OTG-For-Samsung-Galaxy-S4-S3-i9500-i9300-/200999503904?pt=US_Cell_Phone_PDA_Cables_Adapters&hash=item2ecc810820

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.