Gear

Sony Reon Pocket: Προσωπικό φορητό κλιματιστικό [βίντεο]

Έπιασε ο Αύγουστος και έχουμε πεθάνει από τη ζέστη. Ειδικά όσοι μένουμε Αθήνα και μετακινούμαστε συχνά δεν μπορούμε να πούμε ότι το διασκεδάζουμε. Ωστόσο, υπάρχουν εταιρείες που ψάχνουν λύση στο πρόβλημα και μία από αυτές είναι η Sony, η οποία δημιούργησε το πρώτο προσωπικό φορητό κλιματιστικό.

Μέσω του προγράμματος First Flight, η εταιρεία κατάφερε να συγκεντρώσει 500.000€ για τη δημιουργία ενός προσωπικού φορητού κλιματιστικού, το οποίο φοράς στον σβέρκο και μειώνει τη θερμοκρασία του σώματος.

Το κλιματιστικό ονομάζεται Sony Reon Pocket και για να το χρησιμοποιήσει κανείς πρέπει να φοράει ειδική μπλούζα, η οποία έχει προσαρτημένη θήκη. Η συσκευή τοποθετείται στη θήκη που βρίσκεται στο πάνω επίπεδο της πλάτης, προς τον λαιμό.

Το Sony Reon Pocket δεν λειτουργεί με τη ροή του αέρα αλλά χρησιμοποιεί το φαινόμενο Peltier. Για όσους δεν γνωρίζουν, το φαινόμενο Peltier είναι μία θερμοηλεκτρική επίδραση όπου η θερμότητα μεταφέρεται από τη μία πλευρά της πλάκας στην άλλη.

Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιείται συνήθως σε εξοπλισμό εργαστηρίων στον οποίο τα δείγματα πρέπει να θερμαίνονται ή να ψύχονται διαρκώς. Για να πετύχουν κάτι τέτοιο οι ερευνητές χρησιμοποιούν ειδικά ψυγεία.

Σύμφωνα με την εταιρεία το Sony Reon Pocket μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του σώματος κατά 13°C ή να την αυξήσει κατά 8,3°C. Επιπλέον, η συσκευή επιτρέπει τη ρύθμιση της ιδανικής θερμοκρασίας μέσω ειδικής εφαρμογής για smartphone.

Κι αν αυτά σας φαίνονται λίγα. Η Sony αναφέρει ότι στο προσεχές μέλλον το Reon Pocket θα μπορεί να ρυθμίζει αυτόματα τη λειτουργία του ώστε να διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος πάντα στα ιδανικά επίπεδα.

Επιπλέον, η Sony ισχυρίζεται ότι η πλήρης φόρτιση επιτυγχάνεται σε 2 ώρες και εξασφαλίζει 24 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Ωστόσο, testers αναφέρουν ότι η αυτονομία που έχει το Sony Reon Pocket είναι μόνο 2 ώρες, και πως οι 24 ώρες που λέει η εταιρεία είναι η διάρκεια αναμονής.

Αν κανείς από εμάς ενδιαφέρεται να αγοράσει το προσωπικό φορητό κλιματιστικό θα πρέπει να βρει τρόπο να το πάρει από την Ιαπωνία ή να του το στείλουν. Η εταιρεία λέει ότι το Sony Reon Pocket θα γίνει διαθέσιμο στη χώρα το 2020 με τιμή στα ¥12.760 ή 105€, και πως ίσως το κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές ανάλογα με τη ζήτηση.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 2 Αυγούστου 2019 16:28

Σχόλια

  • Το λατρεύω όπως ακούγεται
    Αλλά ακούγεται επίσης λίγο ειρωνικό
    Γιατί να μην έχουν μια ζώνη γύρω από το κορμό σου και να πρέπει να φοράς "ειδικά" ρούχα μόνο και μόνο Για την θήκη?
    Πόσο θα κοστίζουν αυτά τα ρούχα?

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.