Sony Xperia Ear: Η Sony βάζει την ψηφιακή βοηθό στο αφτί σου [MWC 2016]

Η φετινή παρουσία της Sony στην MWC 2016 ήταν σύντομη, όμως καθόλου λίγη. Η Sony ανακοίνωσε την ολοκαίνουρια σειρά Xperia X στην οποία υπάρχει ακόμη και ο Snapdragon 820, αλλά και διάφορα ενδιαφέροντα αξεσουάρ.

Sony Xperia Ear
Ένα από αυτά είναι και το Sony Xperia Ear, μια μικρή συσκευή την οποία φοράς στο αφτί σου, αλλά η Sony ήθελε να είναι κάτι παραπάνω από ένα handsfree.

Το Xperia Ear λειτουργεί και ως ψηφιακή βοηθός, η οποία σου “ψιθυρίζει” στο αφτί τις σημαντικότερες πληροφορίες από το κινητό σου. Για παράδειγμα σε ειδοποιεί για τις εισερχόμενες κλήσεις, μηνύματα, τα προγραμματισμένα event του ημερολογίου σου, πληροφορίες για τον καιρό, την κίνηση στους δρόμους και τις σημαντικότερες ειδήσεις.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η επικοινωνία μπορεί να γίνει αμφίδρομη, μπορεί και ο χρήστης να τη ρωτά για τις παραπάνω πληροφορίες. Μπορεί να πραγματοποιήσει κλήσεις, να στείλει σύντομα μηνύματα αλλά και να δώσει οδηγίες για μια τοποθεσία.

Επιπλέον, μπορεί να επικοινωνεί με τις συσκευές σου μέσω NFC ή Bluetooth, έχει πιστοποίηση IPX2 για αντοχή στο νερό και μπαταρία που διαρκεί όλη την ημέρα.

sony xperia ear mwc 2016, Sony Xperia Ear: Η Sony βάζει την ψηφιακή βοηθό στο αφτί σου [MWC 2016]

Update: Η Sony ανακοίνωσε κι άλλα ενδιαφέροντα gadgets

Xperia Eye
Το Sony Xperia Eye είναι μια μικροσκοπική κάμερα που μπορεί εύκολα να στερεωθεί στα ρούχα. Έχει το σχήμα μιας action cam, αλλά η Sony μάλλον δεν θα την προωθήσει ως τέτοια, αλλά για χρήση στην καθημερινή ζωή. Ενσωματώνει 360-degree σφαιρικό φακό για φυσικό οπτικό πεδίο. Η κάμερα θα είναι αρκετά έξυπνη για να δέχεται φωνητικές εντολές, να αντιλαμβάνεται πρόσωπα και να τραβά φωτογραφίες.

Για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, δεν έχουν δοθεί ακόμη πληροφορίες.

sony xperia ear mwc 2016, Sony Xperia Ear: Η Sony βάζει την ψηφιακή βοηθό στο αφτί σου [MWC 2016]

Xperia Projector
Δυστυχώς ούτε εδώ έχουμε πολλές πληροφορίες, βλέπουμε ότι έχει compact design και μπορεί να στέκεται δίπλα στην επιφάνεια που θέλεις να κάνεις την προβολή.

sony xperia ear mwc 2016, Sony Xperia Ear: Η Sony βάζει την ψηφιακή βοηθό στο αφτί σου [MWC 2016]

Xperia Agent
Τελευταίο έχουμε το Xperia Agent, μια συσκευή που έχει το σχήμα του βάζου, έχει ενσωματωμένη μια περιστρεφόμενη κάμερα, οθόνη αφής και φωνητική αλληλεπίδραση. Στόχος του είναι να λειτουργεί ως hub για ολόκληρο το σπίτι. Στο demo video φαίνεται ότι μπορεί να ανοίγει τα φώτα, αλλά φανταζόμαστε ότι θα μπορεί να αλληλεπιδρά με πολλές IoT συσκευές.

Δείτε επίσης: Sony Xperia X Performance: Η Sony έκανε την έκπληξη με Snapdragon 820 [MWC 2016]

Sony Xperia X και XA: Επίσημα στη νέα σειρά Χ με οθόνες 5″ [MWC 2016]

Διαβάστε όλα τα νέα από την έκθεση MWC 2016

sony xperia ear mwc 2016, Sony Xperia Ear: Η Sony βάζει την ψηφιακή βοηθό στο αφτί σου [MWC 2016]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
αγγελος

τι λες τωρα….

Kostas

Μπραβο στην Sony.Με τέτοια gadgets θα επρεπε να ανταγωνιστεί στα ισα αλλες εταιριες αλλα αποτι φενεται δεν εχει τροπο να προωθεί τα προιοντα της..

One

Θα ήθελα το Xperia Ear για το γυμναστήριο αν υποστηρίζει μουσική. Μπράβο στη Sony που προφέρει τρομερή τεχνολογία σε μικρο μέγεθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.