Steer: Wearable ξυπνά τους νυσταγμένους οδηγούς με ηλεκτροσόκ

wearable οδήγηση, Steer: Wearable ξυπνά τους νυσταγμένους οδηγούς με ηλεκτροσόκ

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε η Steer για να κρατάει τους νυσταγμένους οδηγούς σε εγρήγορση, κάνοντας τους ένα μικρό ηλεκτροσόκ!

Το Wearable της Steer έρχεται με 16 αισθητήρες που μετρούν τους καρδιακούς παλμούς και την αγωγιμότητα του δέρματος του οδηγού (γαλβανική αντίδραση του δέρματος). Όπως αναφέρεται, οι αισθητήρες αυτοί συνήθως χρησιμοποιούνται στους ανιχνευτές ψεύδους αλλά απ’ότι φαίνεται, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλους σκοπούς. Στην προκειμένη να ανιχνεύσουν την υπνηλία στο τιμόνι.

Το Steer αναλύει την κατάσταση του οδηγού κάθε 2 δευτερόλεπτα κι όταν διαπιστώσει μείωση στους καρδιακούς παλμούς κατά 10 μονάδες αρχίζει να προειδοποιεί τον χρήστη με δονήσεις κι ένα κίτρινο φως.

wearable οδήγηση, Steer: Wearable ξυπνά τους νυσταγμένους οδηγούς με ηλεκτροσόκ

Αν διαπιστώσει μείωση επιπλέον 3 μονάδων τότε τον ξυπνά για τα καλά με ένα μικρό ηλεκτροσόκ.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν τα επίπεδα σεροτονίνης, νοραδρεναλίνης και κορτιζόλης στο σώμα του οδηγού ενώ θα υπάρξει μείωση της μελατονίνης που προκαλεί την υπνηλία.

Η εταιρεία πίσω από το Steer θεωρεί ότι το Wearable της είναι πιο αποτελεσματικό από το να πιεί κάποιος καφέ ή να ακούσει δυνατά μουσική, καθώς η υψηλή κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει άγχος και υψηλή αρτηριακή πίεση ενώ δεν εγγυάται κανείς ότι κάποιος δεν θα κοιμηθεί με δυνατή μουσική.

Απεναντίας το Steer δεν προκαλεί προβλήματα στην υγεία υποστηρίζει.

Αυτή τη στιγμή το Steer τρέχει μια crowdfunding καμπάνια με την τιμή του στα 89 ευρώ αλλά όταν λανσαριστεί θα κοστίζει 199 ευρώ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;