Τα DJI Drones θα "φοράνε" αλεξίπτωτο για προστασία από πτώση

DJI Drones αλεξίπτωτο, Τα DJI Drones θα "φοράνε" αλεξίπτωτο για προστασία από πτώση
Μια εταιρεία που ονομάζεται Indemnis έχει αναπτύξει ένα σύστημα ασφαλείας με αλεξίπτωτο για το DJI Inspire 2 drone, το οποίο ενεργοποιείται αύτοματα σε μία πιθανή ανώμαλη πτώση του drone, χαμηλώνοντας το αργά για να προστατέψει τους ανθρώπους που πιθανόν να βρίσκοταν από κάτω.
Το σύστημα, το οποίο ονομάζεται Nexus, είναι το πρώτο του είδους του που ανταποκρίνεται σε ένα διεθνές πρότυπο ασφαλείας, ανοίγοντας το δρόμο για την άδεια της FAA να πετάξει ένα drone πάνω από ένα πλήθoς κόσμου. Τα drones που πετούν πάνω από τα πλήθη συνοδεύονται από έναν προφανή κίνδυνο: θα μπορούσαν να πέσουν και να χτυπήσουν κάποιον, προκαλώντας τραυματισμό λόγω πτώσης ή και εξαιτίας της κίνησης από τους περιστρεφόμενους έλικες. Γι ‘αυτόν τον λόγο, η FAA θα χορηγήσει μόνο σε μία περίπτωση την άδεια να πετάξει ένα drone πάνω από τα πλήθη και αυτό θα συμβεί μόνο εάν ο χειριστής μπορεί να αποδείξει ότι υπάρχουν μηχανισμοί που θα εξασφαλίζουν πως οι άνθρωποι στο έδαφος θα παραμείνουν ασφαλείς.
Έχουν προταθεί και δημιουργηθεί διάφορες λύσεις, υπάρχουν προστατευτικά που τοποθετούνται γύρω από τους έλικες για να τους αποτρέψουν από το να χτυπήσουν κάποιον, για παράδειγμα, αλλά αυτό δεν μειώνει τον τραυματισμό από ένα πιθανό χτύπημα από πτώση. Ένα αλεξίπτωτο, ωστόσο, θα εξασφάλιζε ότι η ταχύτητα πτώσης του drone θα μειωνόταν αρκετά, ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος τραυματισμού κατά την πτώση, δίνοντας στους ανθρώπους τον χρόνο να ξεφύγουν από την πορεία του.
Σε αυτό το σημείο έρχεται το Indemnis Nexus. Αυτό το σύστημα αλεξίπτωτων σχεδιάστηκε ειδικά για τα drones της DJI και είναι το πρώτο που πληροί ένα διεθνές πρότυπο για μικρά συστήματα αλεξίπτωτων για drones. Προσθέτοντας αυτό το δοκιμασμένο, αποδεδειγμένο σύστημα αλεξίπτωτου στο drone τους, οι χειριστές μπορεί να έχουν μια καλύτερη ευκαιρία για να λάβουν μια άδεια από την FAA για να το πετάξουν πάνω από τα πλήθη.
Το νέο σύστημα ασφαλείας αποτελείται από ένα μικρό μεταλλικό δοχείο, το οποίο προσαρμόζεται στο drone. Οι αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι στο σύστημα παρακολουθούν για σημάδια απότομης κλίσης, ταλάντωσης ή πτώσης, οπότε αν χρειαστεί εκτοξεύει ένα μικρό αλεξίπτωτο με ταχύτητα 90 μιλίων την ώρα. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να αποφεύγει το σώμα και τους έλικες του drone κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, εξασφαλίζοντας ότι το αλεξίπτωτο επιβιώνει για να μειώσει την ταχύτητα πτώσης του drone.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Drones

H Amazon παραδίδει παραγγελίες με drones σε Καλιφόρνια και Τέξας

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων οι παραγγελίες αυξήθηκαν για την Amazon που υλοποίησε το πλάνο παράδοσής τους μέσω drones σε Καλιφόρνια και Τέξας.

Gear DJI

DJI Mavic 3 Classic: Ένα φθηνότερο Mavic 3 χωρίς τον τηλεφακό

Το DJI Mavic 3 αποκαλύφθηκε πριν από ένα χρόνο και κόστιζε 2.100 € για το βασικό πακέτο. Αν και η τιμή έκτοτε έχει κατέβει λίγο, εξακολουθεί να είναι ακριβό για πολλούς.

Gear DJI

Τα MediaMarkt διακόπτουν την πώληση προϊόντων της DJI λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Η αλυσίδα ηλεκτρονικών καταστημάτων Media Markt/Saturn φαίνεται ότι σταμάτησε την πώληση προϊόντων της κινεζικής DJI σε Γερμανία και Ολλανδία, στην Ελλάδα πωλούνται ακόμα.

Gear Drones

Ανίχνευση αντικειμένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο απο drones

Με την τεχνολογία του Verizon 5G Edge και της AWS Wavelength έγινε εφικτή η ανίχνευση αντικειμένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση drones.