Gear

Το AR/VR headset της Apple θα κυκλοφορήσει χωρίς να είναι έτοιμο;

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, τάχθηκε στο πλευρό του επιχειρησιακού διευθυντή Jeff Williams, πιέζοντας για την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου AR/VR headset πρώτης γενιάς φέτος, ενάντια στις επιθυμίες της ομάδας σχεδιασμού της εταιρείας, αναφέρουν οι Financial Times.

Η χρονική στιγμή της κυκλοφορίας του headset μικτής πραγματικότητας ήταν προφανώς αιτία σημαντικής διαμάχης στην Apple. Η ομάδα βιομηχανικού σχεδιασμού της εταιρείας προειδοποίησε ότι οι συσκευές της κατηγορίας δεν ήταν ακόμη έτοιμες για κυκλοφορία και ζήτησε να περιμένουν μέχρι να είναι έτοιμα ελαφρύτερα AR γυαλιά αρκετά χρόνια αργότερα. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα επιχειρήσεων της Apple ήθελε να στείλει μια πρώιμη έκδοση του προϊόντος με τη μορφή ενός headset τύπου γυαλιού σκι με εστίαση στο VR που επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν βίντεο 3D, να εκτελούν διαδραστικές προπονήσεις ή να πραγματοποιούν κλήσεις FaceTime με εικονικά avatars.

Ο Cook, ο οποίος ήταν επικεφαλής επιχειρήσεων της Apple πριν γίνει Διευθύνων Σύμβουλος, φέρεται να τάχθηκε στο πλευρό του Williams, μη αποδεχόμενος τις αντιρρήσεις των σχεδιαστών της Apple και πιέζοντας για μια πρώιμη κυκλοφορία με ένα πιο περιορισμένο προϊόν. Μιλώντας στους Financial Times, πρώην μηχανικοί της Apple που εργάστηκαν στη συσκευή περιέγραψαν την «τεράστια πίεση για αποστολή».

Το headset της Apple φέρεται να βρίσκεται σε ενεργό ανάπτυξη εδώ και επτά χρόνια, διπλάσιο από το αρχικό iPhone πριν από την κυκλοφορία του. Η συσκευή θεωρείται ότι συνδέεται άμεσα με την κληρονομιά του Tim Cook, καθώς η πρώτη νέα υπολογιστική πλατφόρμα της Apple αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου υπό την ηγεσία του.

Η εταιρεία αναμένει να πουλήσει περίπου ένα εκατομμύριο μονάδες του κατά το πρώτο έτος πώλησης σε τιμή που θα ανέρχεται περίπου στα 3.000 $.

Επεξεργάστηκε την 13 Μαρτίου 2023 10:46

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.