Το θέμα της υπερθέρμανσης καθυστερεί την κυκλοφορία του AirPower της Apple;

υπερθέρμανση καθυστέρηση κυκλοφορία airpower apple, Το θέμα της υπερθέρμανσης καθυστερεί την κυκλοφορία του AirPower της Apple;

Το AirPower, η συσκευή ασύρματης φόρτισης της Apple, εμφανίστηκε το Σεπτέμβριο και ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά. Ο λόγος έχει να κάνει με το ότι ο φορτιστής θα πρέπει να φορτίζει ταυτόχρονα διαφορετικές συσκευές, με το θέμα της υπερθέρμανσης να είναι η κυρίαρχη ανησυχία.

Φαίνεται πως οι μηχανικοί που είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του AirPower αντιμετωπίζουν προβλήματα σύμφωνα με το Bloomberg. Το κυρίως πρόβλημα έχει να κάνει πως θα πρέπει να ενσωματώσουν πολλαπλούς αισθητήρες διαφορετικού μεγέθους μέσα στην επιφάνεια του φορτιστή για να μπορεί να φορτίζει ταυτόχρονα τα iPhone, το Apple Watch καθώς και τα AirPods.

Επίσης, θα πρέπει να φορτίζουν σε οποιοδήποτε σημείο της επιφάνειας τα τοποθετήσουμε κάτι που κάνει την ανάπτυξη ακόμα πιο δύσκολη, με το ρίσκο της υπερθέρμανσης να είναι ο κύριος λόγος ανησυχίας. Το Firmware του ασύρματου φορτιστή φαίνεται πως είναι ακόμα μια δυσκολία μιας και “τρέχει” μια τροποποιημένη έκδοση του iOS έτσι ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται την ενέργεια ανάλογα με το ποιά συσκευή θέλουμε να φορτίσουμε.

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το AirPower δοκιμάζεται εσωτερικά στα γραφεία της Apple στο Cupertino ενώ γίνονται προσπάθειες να γίνει διαθέσιμο το Σεπτέμβριο με την παρουσίαση των iPhone του 2018.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Efkairiakos

Απολύτως λογική η καθυστέρηση όπως και με τα airpods

forneverarrow

Καθυστέρησε πολύ και πλέον δεν με απασχολεί. Πήρα το Qi της Mophie που είναι εξαιρετικό και κάνω μια χαρά τη δουλειά. Εξάλλου, δεν έχω Apple Watch ενώ τα AirPods για να υποστηρίζουν Qi χρειάζονται ειδική θήκη που δεν την έχω… Δεν ξέρω βέβαια αν το δικό της pad θα φορτίζει πιο γρήγορα, αφού τα 7.5 watts είναι κάπως αργά.

χρηστος

Η Samsung εδω και σχεδον 2 χρονια εχει βγαλει pad για φορτιση 2 συσκευων αλλα δεν το εκανε θεμα σε παρουσιαση. Τι σου κανει το marketing..

NikosAr

@χρηστος
Το άρθρο το διάβασες …. ή μπήκες κατευθείαν ως μέτοχος της Σάμυ ?
Που διάβασες ότι δεν μπορεί να φορτίσει 2 συσκευές ( η σαμυ μπορεί) ?
Το άρθρο μιλάει για *διαφορετικές συσκευές ταυτόχρονα … πχ. 2 iPhone, 1iPad ,Iwatch

Agnostos13

Δεν έχει νόημα τσακώνεστε για μια τεχνολογία-πατάτα…
Όταν η ασύρματη φόρτιση θα είναι εξ’ αποστάσεως και όχι επαγωγική μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.