Touch Bionics i-limb Ultra Revolution, Προσθετικό χέρι με έλεγχο μέσα από application

Το i-limb Ultra Revolution είναι ένα προσθετικό χέρι που έχει παρουσιάσει και αναπτύσσει από το 2007 η εταιρεία Touch Bionics με έδρα την Αμερική. Το i-limb μπορεί να προγραμματιστεί μέσα από εφαρμογή κινητού (iOS, Android) και να πραγματοποιήσει 36 διαφορετικά grips αναλόγως το τι χρειάζεται ο χρήστης του κάθε στιγμή.

Σε συνδιασμό με τα Grip Chips (Bluetooth tags) η καθημερινότητα του χρήστης γίνεται ακόμα πιο εύκολη. Τα Grip Chips μπορούν να προγραμματιστούν με ένα grip (αλληλουχία κινήσεων) ώστε όταν τα πλησιάζει ο χρήστης να γίνεται assign άμεσα το grip στο προσθετικό χέρι.

Για παράδειγμα ένα Grip Chip θα μπορούσε να τοποθετηθεί στην πόρτα του ψυγείου, έτσι ώστε όταν ο χρήστης πλησιάζει για να την ανοίξει, το grip mode να τίθεται σε λειτουργία αυτόματα.

, Touch Bionics i-limb Ultra Revolution, Προσθετικό χέρι με έλεγχο μέσα από application

, Touch Bionics i-limb Ultra Revolution, Προσθετικό χέρι με έλεγχο μέσα από application

, Touch Bionics i-limb Ultra Revolution, Προσθετικό χέρι με έλεγχο μέσα από application

, Touch Bionics i-limb Ultra Revolution, Προσθετικό χέρι με έλεγχο μέσα από application

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντρέας

Θα βοηθούσε πολλούς ανθρώπους αλλά Ειδομεν

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Μολις ειδα το Robocop 2014 και οταν ειδα τα προσθετικα μελη που εδειχναν πιστευα οτι ουτε σε 50 χρονια δεν θα υπαρξουν. Μαλλον κανω λαθος. Το μελλον ειναι πιο κοντα απο οτι πιστευουμε!

chris0v21

φαντασου να σ χακαρουν το κινητο κ να ελεγχουν το χερι. να στον κανουν να σε βαραει κ να λενε <> 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Gear AirPods Apple YouTube

5 χρήσιμα tips για τα AirPods της Apple

Ένα νέο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι υποστήριξης της Apple στο YouTube προσφέρει πέντε χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για τα AirPods.

Gear

DYU T1: Το ιδανικό ηλεκτρικό ποδήλατο για κάθε τρόπο ζωής

Η DYU, με έδρα το Σενζέν στην Κίνα, έχει πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας στην παραγωγή λύσεων μικροκινητικότητας και ρόσφατα, παρουσίασε τη νέα της σειρά προϊόντων, ανάμεσα σε αυτό και το DYU T1.

Gear Apple featured iMac

Τα τσιπ M4 της Apple έρχονται φέτος και εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple εργάζεται σκληρά για την επόμενη γενιά των εσωτερικών της τσιπ, με το M4 να αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τρεις κύριες εκδόσεις.