Toyota: Θα χρησιμοποιεί την οδήγησή μας για τα αυτοκινούμενα οχήματά της

Και η Toyota ετοιμάζεται να μπει στον χορό των αυτοκινούμενων οχημάτων, τα οποία φαίνεται θα είναι μας απασχολήσουν αρκετά μέσα στο επόμενο διάστημα. Αυτή τη στιγμή τα αυτοκινούμενα οχήματα βασίζονται σε διάφορους αισθητήρες όπως lasers, radar και κάμερες προκειμένου να μην πέσουν πάνω σε ανθρώπους ή άλλα αντικείμενα ενώ κινούνται.

Ωστόσο, η Toyota θέλει να ακολουθήσει έναν καλύτερο τρόπο, όπως ανακοίνωσε στο δελτίο Τύπου. Τα δεδομένα που χρειάζεται το όχημα για να κινηθεί με ασφάλεια θα έρχονται από τους ίδιους τους οδηγούς. Οι πληροφορίες και τα δεδομένα θα τοποθετηθούν σε ένα νέο σύστημα software.

Στη συνέχεια θα σταλούν στα data centers της Toyota, όπου θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία χαρτών υψηλής ακρίβειας. Οι χάρτες αυτοί θα βασίζονται σε πληροφορίες που συλλέγονται από τα υπάρχοντα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους, πράγμα που σημαίνει ότι ο τρόπος με τον οποίο οδηγείς θα μπορούσε να διδάξει τα αυτοκινούμενα οχήματα πως να κυκλοφορούν στους δρόμους.

Ο συγκεκριμένος τρόπος, έχει στόχο να κάνει τα αυτοκινούμενα οχήματα πιο ασφαλή καθώς θα συνδυάζουν τους ακριβείς, ψηφιακούς χάρτες με real-time data από το περιβάλλον τους, προκειμένου να αποφύγουν τα ατυχήματα.

Η Toyota δεν είναι η μόνη που στρέφεται στη συγκεκριμένη τεχνολογία, καθώς Αudi, Daimler και BMW εξαγόρασαν τη Here,το πρώην τμήμα mapping της Nokia για να δημιουργήσουν real-time maps, ενώ το ίδιο επιχειρεί να κάνει και η Google.

Ωστόσο, η Toyota είναι η πρώτη που θα επιχειρήσει να συλλέξει τα δεδομένα από καθημερινούς χρήστες. Μέχρι στιγμής επιχειρούσε να συλλέξει τα δεδομένα μέσω οχημάτων με τρισδιάστατα laser scanners, αλλά η συλλογή τους ήταν πολύ αργή και δαπανηρή.

toyota self driving car, Toyota: Θα χρησιμοποιεί την οδήγησή μας για τα αυτοκινούμενα οχήματά της

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

και αν δεν θέλουμε να συλλέγει τπτ και να αποστελενει? υπάρχει νόμιμος τρόπος να σουταρουμε την παρακολούθηση? η αναγκαστικά θα πρέπει να επέμβουμε στον εγκέφαλο?

Panos7GR

Δεν παίρνεις Toyota ή παίρνεις παλαιότερα μοντέλα.

@papaki

Αν δεν γίνεται προσωρινή αποθήκευση χάρτη και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται το αυτοκινούμενο αυτοκίνητο, δε θα μπορεί να γίνει με ασφάλεια τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Toyota Hackers

Εκτεταμένη κυβερνοεπίθεση σταματά την παραγωγή της Toyota

H Toyota οδηγήθηκε σε προσωρινή παύση παραγωγής, εξαιτίας σοβαρής κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκε ένας από τους βασικούς προμηθευτές της.

Gear Panasonic Robots Toyota

Toyota και Panasonic δημιούργησαν ρομπότ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020

Οι οργανωτές των Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Τόκιο το 2020 παρουσίασαν ρομπότ που θα εξυπηρετήσουν επισκέπτες και εργαζόμενους.

Cars CES 2019 Toyota

Το τελευταίο αυτόνομο όχημα της Toyota φαίνεται πιο “έξυπνο” από ποτέ

Το πρώτο αυτόνομο όχημα της Toyota παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας CES πίσω στο 2013 και τώρα 6 χρόνια μετά είναι έτοιμη να παρουσιάσει στη CES 2019 στο Las Vegas, το πιο εξελιγμένο της μοντέλο, με την ανανεωμένη πλατφόρμα P4.

Cars CES 2019 Toyota

Το τελευταίο αυτόνομο όχημα της Toyota φαίνεται πιο "έξυπνο" από ποτέ

Το πρώτο αυτόνομο όχημα της Toyota παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας CES πίσω στο 2013 και τώρα 6 χρόνια μετά είναι έτοιμη να παρουσιάσει στη CES 2019 στο Las Vegas, το πιο εξελιγμένο της μοντέλο, με την ανανεωμένη πλατφόρμα P4.