Unseen Art: 3D printed έργα τέχνης για άτομα με προβλήματα όρασης

Αυτό που για εμάς είναι δεδομένο, για εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο δεν είναι. Φανταστείτε λοιπόν ότι κάποιοι δεν μπορούν να δουν πως είναι το χαμόγελο της Μόνα Λίζα ή τα Ηλιοτρόπια του Van Gogh. Ένα νέο project από την Φινλανδία με την ονομασία Unseen Art (αθέατη τέχνη σε ελεύθερη μετάφραση) έχει σκοπό να δείξει στα άτομα με προβλήματα όραση πως είναι τα διάσημα έργα τέχνης.

Η καμπάνια που μπήκε στο Indiegogo για χρηματοδότηση, χρησιμοποιεί την τεχνολογία 3D printing για να φέρει τα άτομα αυτά κοντά στα μεγαλύτερα έργα τέχνης της ιστορίας. Μέσω της αφής τα άτομα αυτά μπορούν να “δουν” για πρώτη φορά πως είναι κάποια από τα πιο διάσημα έργα.

Σκοπός είναι να τυπωθούν σε τρισδιάστατη μορφή διάφορα έργα τέχνης τα οποία στη συνέχεια θα αναρτηθούν σε μουσεία, όπου τα άτομα με προβλήματα όρασης θα έχουν τη δυνατότητα να να ακουμπήσουν.

Επιπλέον, η ομάδα έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα όπου οι χρήστες μπορούν να συμβάλουν είτε κατεβάζοντας έργα τέχνης και εκτυπώνοντάς τα στους δικούς τους 3D printers είτε προσφέροντας υλικό για 3D εκτυπωτές.

Η καμπάνια στο Indiegogo ζητά χρηματοδότηση 30.000 δολάρια και απομένουν 20 μέρες μέχρι να λήξει.

unseen art 3d printed paintings, Unseen Art: 3D printed έργα τέχνης για άτομα με προβλήματα όρασης

unseen art 3d printed paintings, Unseen Art: 3D printed έργα τέχνης για άτομα με προβλήματα όρασης

unseen art 3d printed paintings, Unseen Art: 3D printed έργα τέχνης για άτομα με προβλήματα όρασης

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business 3D AI

Ερευνητές ανακατασκευάζουν 3D περιβάλλοντα από αντανακλάσεις των ματιών

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ έχουν μετατρέψει τις αντανακλάσεις των ματιών σε τρισδιάστατες σκηνές.

Smartphones 3D Android Smartphones Apple

Αποτρεπτικό το κόστος για την υιοθέτηση 3D αισθητήρων στα smartphone

Διστακτικοί φαίνεται ότι είναι οι κατασκευαστές smartphone για την υιοθέτηση 3D αισθητήρων, λόγω του υψηλούς τους κόστους. Τα παραπάνω αναφέρει άρθρο του DigiTimes, επικαλούμενο πηγές από την βιομηχανία ημιαγωγών της Taiwan.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.