Valkyrie, Το νέο Super Robot της NASA [video]

Γνωρίστε τη Βαλκυρία το υπέρ ρομπότ που αναπτύσσει η NASA στο Johnson Space Center στην Αμερική με σκοπό να διαγωνιστεί στο DARPA Robotics Challenge. Το Valkyrie (δεν είμαστε σίγουροι για το φύλο του!), κάτι ανάμεσα σε Iron Man και Power Ranger διαφέρει από τα υπόλοιπα ρομπότ μιας και χρησιμοποιεί φιλικά υλικά όπως δερματίνη και ειδικά επεξεργασμένο ύφασμα αντί για μέταλλο.

Ενσωματώνει αισθητήρες και κάμερες και τα μέλη του μπορούν να αλλαχθούν μέσα σε λίγα λεπτά με την μπαταρία που βρίσκεται τοποθετημένη στην πλάτη του, να αντέχει μόλις 1 ώρα. Το Valkyrie έχει δημιουργηθεί ώστε στο μέλλον να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εργασίες επικίνδυνες για τον άνθρωπο όπως περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφές (πυρηνικά ατυχήματα) αλλά και στο διάστημα σε ειδικές αποστολές εξερεύνησης.

Σημαντικό είναι το στοιχείο ότι το Valkerie είναι εύκολο στο χειρισμό και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από άτομα που δεν έχουν την καλύτερη σχέση και εξοικείωση με την ρομποτική.

Valkyrie Super Robot NASA, Valkyrie, Το νέο Super Robot της NASA [video]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
john kalafatis

Το ASIMO της Honda είναι πολύ καλυτερο στις κινήσεις του …

Makis

Μπορεί να καθαρίσει μήλο μόνο του χωρίς να πάει χαμένο το μισό;

yorgaraz

iron man!

giorgio

Optimus, is that you?…

vasilis

Βγαίνει και θηλυκό? και να λέει μάλιστα αφέντη και να το στέλνεις για δουλειά?

jordanthegreat

Φραπέ φτίαχνει?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google Robots

Google: Θύμα των περικοπών η Everyday Robots

Η Alphabet τερματίζει το έργο της Everyday Robots που αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα περικοπών θέσεων εργασίας στη μητρική εταιρεία της Google και το τελευταίο σε μια μακρά λίστα.

Internet NASA Twitter

H NASA αποχαιρετά με μία ιδιαίτερη φωτογραφία τον Πελέ

Σαν “βόμβα” έσκασε η είδηση για τον θάνατο του Πελέ, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, με τη NASA να τον αποχαιρετά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Business featured NASA

Artemis I: Η NASA ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της

Το διαστημόπλοιο Orion της NASA επέστρεψε στη Γη, oλοκληρώνοντας με επιτυχία την αποστολή Artemis I μετά από περισσότερες από 25 ημέρες στο διάστημα.

Business AI featured Robots

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο θέλει άδεια για ρομπότ με “licence to kill”

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά από το Συμβούλιο Εποπτών της πόλης να του δώσει άδεια να αναπτύξει ρομπότ που θα μπορούν να σκοτώνουν υπόπτους.