Τεχνολογία για την ασφάλεια και εντοπισμό drones μέσω IoT

Vodafone εχνολογία για την ασφάλεια και εντοπισμό drones μέσω IoT, Τεχνολογία για την ασφάλεια και εντοπισμό drones μέσω IoT

Η Vodafone έχει αναπτύξει το πρώτο στον κόσμο Σύστημα Ραδιοφωνικού Εντοπισμού (RPS) για Drones. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί ένα μόντεμ 4G και μια κάρτα SIM που είναι ενσωματωμένη σε κάθε μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Το σύστημα RPS επιτρέπει:
• Την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο κάθε drone (με ακρίβεια έως και 50 μέτρων) από τους χειριστές τους και τους εξουσιοδοτημένους φορείς, όπως είναι οι υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας
• Τον έλεγχο πέρα από την οπτική επαφή του χειριστή, μειώνοντας κατά πολύ τον κίνδυνο τυχαίας εισβολής όταν οι χειριστές χάσουν τα αεροσκάφη τους από το οπτικό τους πεδίο
• Τον προστατευτικό γεωαποκλεισμό (geofencing), με προρυθμισμένα drones που προσγειώνονται αυτόματα ή επιστρέφουν στον χειριστή τους, όποτε προσεγγίζουν προκαθορισμένες ζώνες αποκλεισμού (όπως αεροδρόμια και φυλακές)
• Τη δυνατότητα παρέμβασης με τηλεχειρισμό σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να δοθεί στις αρχές η δυνατότητα να υποκαταστήσουν τον χειριστή στον έλεγχο του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ώστε να μεταβάλουν την πορεία της πτήσης του ή να το αναγκάσουν να προσγειωθεί
• Την ηλεκτρονική ταυτοποίηση μέσω SIM και την εγγραφή του ιδιοκτήτη τους.

Vodafone εχνολογία για την ασφάλεια και εντοπισμό drones μέσω IoT, Τεχνολογία για την ασφάλεια και εντοπισμό drones μέσω IoT

Οι δοκιμές της τεχνολογίας ασφαλείας και εντοπισμού Drones της Vodafone μέσω IoT στηρίζουν τους στόχους του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), με τον οποίο η Vodafone έχει συνεργαστεί. Ο EASA βρίσκεται στη φάση εκπόνησης νέων πανευρωπαϊκών κανόνων για τη ρύθμιση της λειτουργίας των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Η νέα τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τη Vodafone, ενισχύει επίσης τις δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταστεί το κέντρο της παγκόσμιας καινοτομίας στην τεχνολογία των Drones, σύμφωνα με το όραμα “U-space” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για καινοτόμες και ασφαλείς λειτουργίες μη επανδρωμένων αεροσκαφών.  

Εντός του 2018 προγραμματίζονται στην Ισπανία και τη Γερμανία περαιτέρω δοκιμές, οι οποίες θα συντονιστούν με τις αρμόδιες αρχές, με σκοπό να καταστεί η τεχνολογία ασφάλειας και εντοπισμού μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Vodafone διαθέσιμη για εμπορική χρήση από το 2019.

Vodafone εχνολογία για την ασφάλεια και εντοπισμό drones μέσω IoT, Τεχνολογία για την ασφάλεια και εντοπισμό drones μέσω IoT

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Vodafone

Vodafone RED: Προσφορά για την πιο ρομαντική γιορτή του χρόνου

Με την ενεργοποίηση δύο νέων συνδέσεων, όλοι οι νέοι ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου Vodafone RED 5GΒ γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Internet Vodafone

Vodafone: Απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ και κλήρωση για 4 iPhone 15 Plus

Η Vodafone προσφέρει απεριόριστα data για 5 ημέρες μόνο με 1,90€ ώστε όλοι οι συνδρομητές να μοιραστούν τις μοναδικές στιγμές των χειμερινών εμπειριών τους χωρίς περιορισμούς.

Business Vodafone

Vodafone Posidonia: Ολοκληρώθηκε η χαρτογράφηση σε Πάρο και Αντίπαρο

Με τη χρήση εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, χαρτογραφήθηκαν συνολικά 174,57 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκτασης βυθού, μέσα από 58 υποθαλάσσιες λήψεις περιμετρικά των νησιών, συνολικής διάρκειας 20,3 ωρών.

Business featured Public Vodafone

Vodafone-Public: Ανοίγουν παράθυρο στο αγοραστικό μοντέλο του μέλλοντος

Πυρήνας της συνεργασίας δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών του καταναλωτή, φιλοδοξώντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών τεχνολογίας.