WD Black2, SSD και HDD σε μία συσκευή

Η εταιρεία WD (θυγατρική της Western Digital) ανακοίνωσε το WD Black2 dual drive (WD Black² είναι κανονικά), ένα καινοτομικό μέσο αποθήκευσης που συνδυάζει τα οφέλη ενός 2.5″ 120GB solid state drive (SSD) και των μερών ενός επίσης 2.5 ιντσών σκληρού δίσκου με χωρητικότητα 1TB (HDD). Είναι ιδανικός για χρήση σε HTPC (Home Theater PC), laptop, σε small form factor desktop υπολογιστές και σε συστήματα All-In-One προσφέροντας τα καλύτερα των δύο κόσμων σε ένα μέσο αποθήκευσης.

Οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν για παράδειγμα το λειτουργικό σύστημα στο SSD και να εκμεταλλευτούν τις πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων και όλα τα υπόλοιπα αρχεία τους (video, φωτογραφίες, έγγραφα κ.λ.π) στο ξεχωριστό τμήμα του σκληρού δίσκου. Πλεονέκτημα είναι ότι χρησιμοποιείται ένα καλώδιο SATA για δεδομένα και ένα για την τροφοδοσία, και όχι τέσσερα συνολικά αν ήταν δύο ξεχωριστές συσκευές (εννοείται ότι τα δύο της τροφοδοσίας προέρχονται από το τροφοδοτικό του υπολογιστή του χρήστη).

Το πάχος του είναι 9.5mm, σαφώς μικρότερο από αυτό δύο ξεχωριστών συσκευών, αλλά μάλλον αποκλείεται η χρήση του στα πολύ λεπτά ultrabooks (έως 7,5mm αν δεν κάνουμε λάθος). Ένα ακόμη ζήτημα είναι ότι σε περίπτωση που “χαλάσει” κάποιο NAND flash chip για παράδειγμα στο SSD, θα πρέπει να αποχωριστείτε όλο το drive, με όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στο τμήμα HDD της συσκευής. Παραταύτα εξασφαλίζετε αρκετό χώρο, και μπορείτε να απολαμβάνετε στο μέγεθος ενός 2.5 ιντσών drive, δυνατότητηες αποθήκευσης 120GB + 1TB. Εσάς πως σας φαίνεται;

WD Black2, WD Black2, SSD και HDD σε μία συσκευήWD Black2, WD Black2, SSD και HDD σε μία συσκευή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nio

Η παιρνεις SSD η δεν παιρνεις. Εγω θα αγοραζα ενα 120αρη κ θα χωραγε τα παντα μεσα για αρχη..Μετα απο καιρο με 80 ευρουλακια τσιμπας κ εναν caviar black 1terra.

stratos

λιγο χαζομαρα μου φαινεται. Εγω θα έκανα αυτο που λεει και ο Nio απο πάνω. Κι αμα χαλασει ο ssd δεν χρειαζεται να αποχωριστώ ολοκληρο τον σκληρο.

theo

η λύση αυτή, απ’ότι καταλαβαίνω, απευθύνετε σε laptop. σου προσφέρει σε ένα δίσκο και ssd και hdd. οπότε σε ένα slot για δίσκο που έχουν τα πλείστα laptop δεν χρειάζετε να κάνεις οποιαδήποτε έκπτωση στην χωριτηκότητα ή στην ταχύτητα.

Solon

Είναι η ιδανική και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ λύση για κάποιον που θέλει και ταχύτητα και χώρο στον φορητό του που παίρνει ένα μόνο δίσκο. Πριν ένα μήνα αναγκάστηκα και αγόρασα ένα 512gb ssd για το 14άρι μου επειδή ο παλιός 80άρης δεν επαρκούσε και βαριόμουν να σέρνω συνέχεια τον εξωτερικό My passport μου. Αν υπήρχε τότε στην αγορά θα τον προτιμούσα χωρίς δεύτερη σκέψη. Και περισσότερος χώρος και καμιά έκπτωση στην ταχύτητα και ποιο φτηνός φαντάζωμαι. Επιπλέον οι δισκοι τη σειράς Black δουλεύουν στις 7.000 στροφές και με μονό plater θα πηγαίνει σφαίρα.

Α και αγαπητέ συντάκτη του άρθρου η πιθανότητα να σου χαλάσει nand flash chip πριν σου χτυπήσει ο συμβατικός δίσκος είναι μία στο δισεκατομμύριο. Το αντίθετο θα συμβεί.
Επίσης δεν κατάλαβα αυτό που γράφεις για τα καλώδια. Έχω ανοίξει και επισκευάσει δεκάδες laptops στην ζωή μου ποτέ δεν συνάντησα laptop που να συνδέει την μητρική με τον δίσκο με καλώδιο! Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Όλοι οι δίσκοι κουμπώνουν πάνω σε σταθερές υποδοχές sata.

GfK

προφανώς αναφερόταν σε desktop.
Λοιπόν δεν είναι αδιάφορη ιδέα, άργησαν αρκετά όμως, τα Hybrid drives κυκλοφορούν καιρό.
Τώρα πια με SSD 1TB από samsung είσαι άρχοντας (ή 512 για πιο φτηνά).
Δε νομίζω να κερδίζεις κάτι σε τιμή με αυτόν το WD

GfK

Να συμπληρώσω πως μετά από 1 χρόνο χρήση σε desktop της τεχνολογίας Intel RST δλδ cache του HDD να είναι ο SSD (ο οποίος ssd δεν φαίνεται στο σύστημα) σιγουρεύτηκα πως όλα αυτά είναι ημίμετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Samsung ssd

Η Samsung ανακοινώνει τον φορητό SSD 8TB T5 EVO

Η Samsung ανακοίνωσε την κυκλοφορία του τελευταίου φορητού SSD της, του T5 EVO με διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης έως και 8 TB.

Gear Samsung ssd

Ο ExaDrive SSD 100TB παίρνει την πρωτιά χωρητικότητας από τη Samsung

SSD χωρητικότητας 100TB ανακοίνωσε η Nimbus Data, εκθρονίζοντας έτσι τη Samsung που μέχρι πρότινος είχε τον SSD με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα. Πρόσφατα, η Samsung παρουσίασε ένας SSD, ο οποίος είχε χωρητικότητα 30TB και αποτελούσε τον SSD με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα του είδους του.

Computers Samsung ssd

Samsung PMI1643: SSD με χωρητικότητα στα 30TB

Η Samsung ανακοίνωσε τον PMI1643, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία αποτελεί τον SSD με τη μεγαλύτερη χωρητικότητα που ανέρχεται στα 30TB.

Computers ssd

Fixstars: Ο μεγαλύτερος SSD στον κόσμο με χωρητικότητα 13TB και τιμή 13.000 δολ.

Πριν από μερικά χρόνια οι SSD δίσκοι δεν ήταν τόσο κοινοί όσο σήμερα, είχαν πολύ μικρή χωρητικότητα και κόστιζαν μια περιουσία. Σήμερα συνεχίζουν να είναι ακριβοί σε σχέση με τους κανονικούς HDDs, αλλά πιο οικονομικοί από παλαιότερα και να λάβουμε υπόψη την μεγαλύτερη χωρητικότητα.