Δοκιμή Xiaomi Mi TV 4A 43”: Budget TV με Android και high-end χαρακτηριστικά

Xiaomi Mi TV 43 ιντσών 1920x1080p δοκιμ, Δοκιμή Xiaomi Mi TV 4A 43”: Budget TV με Android και high-end χαρακτηριστικά

Εδώ και μερικές μέρες έχω στα χέρια μου την Xiaomi Mi TV 4A 43 ιντσών με ανάλυση 1920x1080p και είναι μια καλή ευκαιρία να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στα χαρακτηριστικά και την απόδοση της.

Design
Κανένα κομμάτι αυτής της τηλεόρασης δεν αντικατοπτρίζει την τιμή της, το ίδιο συμβαίνει και με την εμφάνιση. Δεν είναι η λεπτότερη, ούτε έχει τα μικρότερα bezels της αγοράς, όμως είναι σχετικά λεπτή (96.59×57.03×7.42 χλστ.), πολύ ελαφριά (8 κιλά) και αν και από πλαστικό, δίνει-λόγω των λεπτών bezels και του μαύρου ματ χρώματος-την αίσθηση μιας πιο ακριβής τηλεόρασης. Έρχεται με βάση που ουσιαστικά είναι δύο πόδια δεξιά και αριστερά που δεν μετακινούνται και υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης στο πίσω μέρος με επιτοίχια ή άλλη βάση στα πρότυπα VESA 400×200.

Xiaomi Mi TV 43 ιντσών 1920x1080p δοκιμ, Δοκιμή Xiaomi Mi TV 4A 43”: Budget TV με Android και high-end χαρακτηριστικά

Το χειριστήριο είναι μαύρο και αυτό, άνετο στο χέρι (μικρό σε σχέση με άλλες εταιρίες) με minimal κατασκευή και μόνο τα απαραίτητα κουμπιά.

Hardware
Τα βασικά στοιχεία του hardware περιλαμβάνουν ένα LED πάνελ 43 ιντσών με ανάλυση 1080p 60Hz και contrast 3000:1, τον 4-πήρυνο 64bit Amlogic T962 (ARM Cortex-A53) ο οποίος υποστηρίζει HDR10 και HLG(Hybrid Log-Gamma) ενώ για τα γραφικά έχουμε Mali T-450 MP5. H RΑΜ είναι στα 2GB DDR4 και ο εσωτερικός διαθέσιμος χώρος 8GB. Όσον αφορά στον ήχο, έχουμε ηχεία 2×6 Watt και υπάρχει υποστήριξη για Dolby Audio και DTS-HD ενώ οι επιλογές συνδεσιμότητας περιλαμβάνουν LAN, dual band WiFi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2 και WiFi-Direct. Αν μη τι άλλο, σε αυτή τη τιμή, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από αυτά τα specs. Για την απόδοση θα μιλήσουμε παρακάτω.

Xiaomi Mi TV 43 ιντσών 1920x1080p δοκιμ, Δοκιμή Xiaomi Mi TV 4A 43”: Budget TV με Android και high-end χαρακτηριστικά

Σχετικά με το χειριστήριο, η Xiaomi παρουσίασε το νέο Mi Remote Control, το οποίο χρησιμοποιεί Bluetooth αλλά και υπέρυθρες. Περιλαμβάνει το mi touch, το κυκλικό interface με το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε gestures για διάφορες λειτουργίες και τα επιπλέον κουμπιά είναι το home button, return, settings, on/off και volume controls. Με λίγες μέρες χρήσης θα έλεγα ότι δουλεύει πολύ καλά καθώς δεν εμφάνισε αποσυνδέσεις, lag ή ghost clicks.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η Xiaomi Mi TV 4A 43 δεν έχει ψηφιακό αποκωδικοποιητή, μιας και στην Κίνα χρησιμοποιούν κυρίως cable και IPTV, αυτό σημαίνει ότι για να δείτε τα ελεύθερα ελληνικά ψηφιακά κανάλια της Digea θα πρέπει να προμηθευτείτε εξωτερικό δέκτη DVB-T.

Xiaomi Mi TV 43 ιντσών 1920x1080p δοκιμ, Δοκιμή Xiaomi Mi TV 4A 43”: Budget TV με Android και high-end χαρακτηριστικά

Στο μπροστά μέρος υπάρχει μόνο power button ενώ όλες οι υποδοχές είναι στο πίσω μέρος και περιλαμβάνουν:
– Εthernet
– 2 HDMI (το ένα με IRC, υποστηρίζει είσοδο 4K 60fps*)
– 2 USB 2.0
– Analog Antenna input
– Composite
– SPDIF
*Προσοχη: Το πάνελ δεν είναι 4Κ. Aν και το 4Κ υποστηρίζεται σαν είσοδος, π.χ από μία κονσόλα, το output στην ΤV θα είναι 1080p

Software
Το software είναι το καλό και το κακό κομμάτι της Xiaomi Mi TV 4A 43 και θα εξηγήσω το γιατί. Αν και έρχεται με Android Marshmallow, η Xiaomi έχει εγκαταστήσει ένα δικό της UI πάνω από το Android, το οποίο ονομάζει Patch Wall και ουσιαστικά είναι ενας launcher που πέρα από την πρόσβαση σε settings, apps και sources(HDMI κλπ) μας προτείνει υλικό από διάφορες πηγές ανάλογα με το τι παρακολουθούμε, χρησιμοποιώντας deep learning τεχνικές. Όλα καλά μέχρι, εδώ, δυστυχώς όμως, δεν υπάρχει international firmware και αυτό σημαινει ότι το Patch Wall είναι σχεδόν άχρηστο για εμας όσον αφορά το υλικό(ταινίες, σειρές, live) αλλά και τα προεγκατεστημένα Κινέζικα apps. Επίσης, δεν υπάρχει ακόμα σχετικά ακίνδυνος τρόπος για να ρουτάρεις την TV και να εγκαταστήσεις Google Play. Δεν απογοητευόμαστε όμως, μετά από λίγο ψάξιμο, είδα ότι μπορεί να γίνει λειτουργική και σε επόμενο άρθρο θα εξηγήσω αναλυτικότερα το software αλλά και τρόπους για να αλλάξουμε την γλώσσα σε ένα μεγάλο κομμάτι του μενού και να περάσουμε τις εφαρμογές που μας ενδιαφέρουν.

Xiaomi Mi TV 43 ιντσών 1920x1080p δοκιμ, Δοκιμή Xiaomi Mi TV 4A 43”: Budget TV με Android και high-end χαρακτηριστικά

Στα θετικά να προσθέσουμε το ότι η Xiaomi Mi TV 4A 43 υποστηρίζει Miracast, DLNA, AirPlay και SMB ενώ λειτουργεί σαν HUB για τις smart Xiaomi συσκευες μας, τις αναγνωρίζει αμέσως και μπορούμε να βλέπουμε πληροφορίες για αυτές αλλά και να τις χρησιμοποιήσουμε. Βέβαια, εφόσον έχει Android, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελεγξετε οποιαδήποτε συσκευή, όπως τις ελέγχετε από το κινητό σας ή μέσω του Home Assistant.

Xiaomi Mi TV 43 ιντσών 1920x1080p δοκιμ, Δοκιμή Xiaomi Mi TV 4A 43”: Budget TV με Android και high-end χαρακτηριστικά

Performance
Σχετικά με την γενικότερη απόδοση σαν Android σύστημα, η Xiaomi Mi TV 4A 43 σκοράρει περίπου 32000 πόντους στο Antutu, ένα σκόρ αρκετά καλύτερο από κάποιες πολύ πιο ακριβές (κάποιες Bravia, περίπου 22000). Δεν παρατήρησα κολλήματα ή άλλες περίεργες συμπεριφορές εκτός από το Patch Wall, το οποίο είναι αρκετά βαρύ και κάνει την πλοήγηση αισθητά πιο αργή απ’ότι θα ήταν σε ένα clean Android.

Η απόδοση της σε ταινίες και σειρές είναι επίσης πολύ καλή, είτε 1080p είτε μικρότερες αναλύσεις τις χειρίζεται πολύ καλά, η εικόνα είναι smooth και δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα σε αυτό το τομέα. Τα χρώματα είναι ικανοποιητικά, έντονα, χωρίς υπερβολές και με βαθύ μαύρο(όχι όσο σε ακριβότερα LED πάνελ προφανώς). Το HDR10 βοηθάει αρκετά χωρίς όμως να δίνει κάποιο τρομερό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα καλύτερα πανελ σε αυτήν την τιμή. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για gaming μιας και η Xiaomi φρόντισε να έχει πολύ μικρό input lag.

Xiaomi Mi TV 43 ιντσών 1920x1080p δοκιμ, Δοκιμή Xiaomi Mi TV 4A 43”: Budget TV με Android και high-end χαρακτηριστικά

Mi TV 4A 43″τεχνικά χαρακτηριστικά
Screen: FHD
Resolution: 1920×1080 pixel
3D: Not support
Backlight: LED
Refresh rate: 60Hz
CPU: Amlogic T962 (Cortex A53 Quad-core 1.5GHz)
GPU: Mali-450 MP5 750MHz
HDR: HDR 10, HLG (Hybrid Log-Gamma)
RAM: 2GB DDR4
ROM: 8GB eMMC 5.1
WiFi: 2.4 + 5GHz, 802.11 a/ b/ g/ n/ ac
Bluetooth: Bluetooth 4.2
HDMI: HDMI 2.0b x 2

Εντυπώσεις
Οι πρώτες εντυπώσεις από την Xiaomi Mi TV 4A, είναι πολύ θετικές. Η τηλεόραση αποδίδει καλύτερα απ’ότι περίμενα για την ιδιαίτερα χαμηλή τιμή της, ενώ το Android σε συνδυασμό με κάποια high-end χαρακτηριστικά την καθιστούν σαν μία πολύ αξιόλογη και φθηνή λύση. Το μειονέκτημα φυσικά είναι το Κινέζικο UΙ της και η έλλειψη Google Play Store, υπάρχουν όμως όπως είπαμε τρόποι να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα και θα τους αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο-tutorial το οποίο αναμένεται σύντομα. Όπως καταλαβαίνετε σκοπεύουμε να πειραματιστούμε αρκετά με την TV!

Την Xiaomi Mi TV 4A 43″ θα την βρείτε στο Gearbest με τιμή περίπου 375 ευρώ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Spyros

Παιδια βρισκω LG 43LJ594V μοντελο 2017 στα 365ευρω…(smart, ολοι οι δεκτες μέσα, εγγυηση αντιπροσωπείας)..γιατι να πας σε κινα για tv? Δεν αξιζει παραπανω ουτε τκ χρονικο διαστημα να ερθει σπιτι σου ή αν παθει το παραμικρο.

anergos13

Και εκεί που ξεκινάς να διαβάζεις με ενδιαφέρον….πέφτεις στο…
.”δεν έχει ψηφιακό αποκωδικοποιητή, μιας και στην Κίνα χρησιμοποιούν κυρίως cable και IPTV, αυτό σημαίνει ότι για να δείτε τα ελεύθερα ελληνικά ψηφιακά κανάλια της Digea θα πρέπει να προμηθευτείτε εξωτερικό δέκτη DVB-T.”

#not

George

Παιδιά η tv της Xiaomi είναι εντελώς άχρηστη για οποιονδήποτε μένει στην Ευρώπη.

Spyros

Τι παραπανω προσφέρει η android tv? Γιατι στην ελληνικη αγορα σε 40περιπου ιντσες μονο σονυ παιζει και τιμη 800+

George

@Δημήτρης Αφεντούλης στην ουσία είναι tv δίχως τηλεόραση, επίσης αν πάρω αποκωδικοποιητή αυτομάτος καταρρίπτω το επιχείρημά σου περί tv μαζί με android tv box αφού αγοράζω στην ουσία και άλλη συσκευή τέλος πραγματικά ποιος έχει το κουράγιο και το χρόνο να πληρώσει κάτι μισό και να κάτσει εκείνος να το φτιάξει περνώντας αγγλικά κλπ;

Αλέξης Βαρακης

Ωραιότατη τηλεόραση με πολύ καλά χαρακτηριστικά και εννοείται υπάρχουν και πολλές ακόμα και με παρόμοια τιμή και χαρακτηριστικα. Για να δεις καμία ταινία ή να παίξεις κανένα παιχνίδι είναι ωραιότατη και πιστεύω το μεγαλύτερο το μεγαλύτερο ατου της είναι που δεν πιάνει κανάλια θα ήταν κρίμα να χαραμίζεται ένα τέτοιο μηχάνημα στην σαπίλα των καναλιών και των προγραμμάτων τους! Εξαιρούνται οι παππούδες που τις έχουν όλη μέρα ανοικτες αλλά να πάρεις 43 και 50 ίντσες τηλεόραση και να βλέπεις πρωινά δικά και διαφημίσεις ε τότε είσαι εθελοντής!!!

Δημήτρης

Η τηλεόραση είναι τρομερή, αλλά προορίζεται για την αγορά της Κίνας. Αφού το mi tv box κάνει 60€ γιατί να δώσουμε άλλα 300€ για ένα πάνελ; Το προϊόν ειναι για την Κίνα και επειδή ένας βγήκε και το πούλησε σε εμάς δεν σημαίνει πως θα ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες μας. Και μην ξεχνάμε πως δεν είναι και η μεγάλη έκδοση, που έχει καποιες ιδιαιτερότητες και στα συστήματα της και στον σχεδιασμό. Είναι η φθηνή, που δεν έχει να προσφέρει και τίποτα το τρομερό στους αγοραστές εκτός Κίνας.

Κώστας Βλαχάκης

Ειναι μια τηλεόραση για πειρασματισμούς και τη μεγάλη κοινότητα της Xiaomi εκεί έξω που έχει όρεξη να πειραματιστεί όπως ο συντάκτης του άρθρου. Δημήτρη περιμένουμε τα επόμενα αρθρα σου με ότι έχει ανακαλύψει ότι μπορείς να κάνεις πάνω στην Xiaomi Mi TV 4A και το πως μπορεί να γίνει το κεντρικό μέσω ελέγχου σε ένα έξυπνο σπίτι.

Ευγένιος

Cosmote TV go app και έχεις 2η TV χωρίς να πληρώνεις ευρώ στην cosmote για multiroom.

Stathis

Απλά μια διόρθωση δεν είναι “Android TV” είναι τηλεόραση με custom android. Έχει μεγάλη διαφορά μιας και το Αndroid TV είναι λειτουργικό που βρίσκουμε στις bravia ή το mi box κτλ ειδικό για τηλεοράσεις (όχι εδώ δεν ισχύει ότι εννοούμε τηλεόραση με android λέγοντας Android TV αφού υπάρχει λειτουργικό με αυτό το όνομα και απλά μπερδεύετε ο κόσμος).. αυτό εδώ είναι μια custom απλή android έκδοση όπως σε ένα tv box του 20ρικου.. Προσωπικά δεν βρίσκω νόημα για τέτοιου είδους πειραματισμούς για έναν μέσο χρήστη εφόσον κάποιος μπορεί να πάρει μια καλή tv και ένα Mi box πχ (κατανοώ το να θέλει να πειραματιστεί ένας πιο advanced χρήστης όμως). Ακόμα και στις καλές bravia με android tv (που έχω μια τέτοια όπως και ένα Mi box σε άλλη tv) προσωπικά θα προτιμούσα να υπάρχουν φτηνότερες εκδόσεις και dummy ώστε να παίρνεις και ένα nvidia shield πχ που μπορείς να το αλλάξεις όποτε γουστάρεις με μια νέα έκδοση και αυτό γιατί το smart κομμάτι γίνεται πολύ γρηγορότερα obsolete από την υπόλοιπη τηλεόραση.. Τώρα αν την είχες επίσημα απο την εδώ αντιπροσωπεία, φτηνά (σίγουρα όχι όσο Κίνα αλλά φτηνότερα απ τις άλλες προτάσεις) με μια καλή international έκδοση android (ή ακόμα καλύτερα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.