Zeus, ο πρώτος all-in-one 3d printer, scanner και fax [video]

H 3D εκτύπωση έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας, αλλά μέχρι τώρα ήταν κάτι το οποίο ο απλός, καθημερινός χρήστης δεν μπορούσε να το έχει. Αυτό επιδιώκει να αλλάξει η AIO Robotics ενώνοντας το 3D scanning και printing σε μία συσκευή, την Zeus, η οποία θα είναι πολύ εύκολη στην χρήση όπως τα συμβατικά printer/scanner/fax μηχανήματα.

Μπορεί ο Zeus να είναι ένας ακόμη ανάμεσα σε πολλούς 3D εκτυπωτές που ξεκίνησαν από το Kickstarter, αλλά αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει είναι ότι είναι standalone 3D scanner/printing μηχάνημα το οποίο δεν χρειάζεται να συνδεθεί στον υπολογιστή για να λειτουργήσει.

Οι περισσότεροι 3D printers αυτή την στιγμή χρειάζονται συνήθως ένα CAD αρχείο από τον υπολογιστή για να εκτυπώσουν. Το Zeus τρέχει και χωρίς υπολογιστή καθώς έχει δικό του λειτουργικό μαζί με έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή και ελέγχεται μέσω μιας 7 ιντσών οθόνη αφής.

Με τη χρήση αυτού του απλού interface, κάθε αντικείμενο με λιγότερο από 9 ίντσες διάμετρο και 5 ίντσες ύψος μπορεί να τοποθετηθεί στη περιστρεφόμενη βάση ώστε να σκαναριστεί, με την τεχνολογία της AIO που την αποκαλεί “swiping laser triangulation”.

Μετά από το σκανάρισμα μπορούν να γίνουν δύο πράγματα, είτε να εκτυπώσεις το σκαναρισμένο αντικείμενο είτε να το στείλεις μέσω internet οπουδήποτε και να εκτυπωθεί εκεί, εξού και ο προσδιορισμός fax που δίνει η εταιρεία στο Zeus.

H AIO αναφέρει ότι το μηχάνημα είναι σχετικά αργό, καθώς το σκανάρισμα μπορεί να πάρει μέχρι και μισή ώρα και ίσως αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα με ανακλαστικές ή ασαφείς επιφάνειες. Η ποιότητα του όμως είναι ανταγωνιστική σε σχέση με άλλα μηχανήματα που εκτελούν μόνο 3D printing και και βρίσκονται κοντά την τιμή.

Για όποιον θέλει να αποκτήσει το Zeus να πούμε ότι πρέπει να διαθέσει 2.499$ και ότι προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στην Αμερική. Με 350$ έξτρα μπορείς να αγοράσεις το AIO Care Package για ένα χρόνο δωρεάν service, shipping και ανταλλακτικά κομμάτια.

, Zeus, ο πρώτος all-in-one 3d printer, scanner και fax [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
petris

Όταν θα μπορεί κάποιος να εκτυπώνει κομμάτια από όπλο και στη συνέχεια να τα συναρμολογεί..τι γίνεται? Υπάρχει βίντεο που η εκτύπωση γίνεται με σκληρό πλστικό και τα εκτυπωμένα όπλα αντέχουν να ρίξουν.
Γενικά ποιά η χρήση τους ως οικιακή?

Νικος

Ε τοτε θα εκτυπωνουν οπλα.Πιστευεις οτι ενας που θελει να βρει οπλο να σκοτωσει(δηλ για κακο και οχι για σκοπευτικους σκοπους)θα αγορασει all-in-one 3d printer και μετα θα το τυπωσει?.Αν ειναι δυνατον προβληματα που βρισκετε!

Darth

να το βάλουν στην κυβέρνηση ένα ωραίο c4 με timer στα 00:01τ τους στέλνω με fax και δεν είμαι καλά :p

Νάσος

Μπορεί εσύ Νίκο να το θεωρείς αστείο όμως πίστεψε δεν είναι καθόλου μα καθόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.