LG TV Mosquito Away: Τηλεοράσεις που διώχνουν κουνούπια

H LG ξεκίνησε την πώληση μιας νέας σειράς τηλεοράσεων οι οποίες σαν βασικό ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα έχουν να παρουσιάσουν την δυνατότητα απώθησης κουνουπιών.

Η νέα σειρά τηλεοράσεων της LG με ενσωματωμένη την τεχνολογία απώθησης κουνουπιών, την οποία η εταιρεία ονομάζει “Mosquito Away”, ξεκίνησε να πωλείται στην Ινδία. Η απώθηση των κουνουπιών επιτυγχάνεται χάρη στη χρήση υπερήχων τους οποίους το ανθρώπινο αυτί δεν είναι σε θέση να εντοπίσει, αλλά είναι ιδιαίτερα ενοχλητικοί για τα κουνούπια – και όχι μόνο – τα οποία έτσι απομακρύνονται.

Σύμφωνα με την LG αυτή η σειρά τηλεοράσεων θα βοηθήσει στον περιορισμό της διάδοσης ασθενειών όπως ο δάγκειος πυρετός, η ελονοσία, ακόμα και του ιού ζίκα μιας και μεταδίδονται από το τσίμπημα των κουνουπιών. Η τεχνολογία πιστοποιήθηκε για την αποτελεσματικότητα της από ανεξάρτητο εργαστήριο στην Ινδία και σύμφωνα με την LG είναι η ίδια με την τεχνολογία που χρησιμοποιεί σε κλιματιστικά αλλά και πλυντήρια της.

Η νέα σειρά τηλεοράσεων η οποία ενσωματώνει την εν λόγω τεχνολογία αποτελείται αυτή τη στιγμή από δύο μοντέλα, τα οποία διαθέτουν IPS panels ανάλυσης full HD στις 32 και 43 ίντσες με κόστος αντίστοιχα 26.500 ρουπίες και 47.500 ρουπίες, δηλαδή περίπου 394 δολάρια και 706 δολάρια. Εδώ σημειώστε ότι η τεχνολογία απώθησης κουνουπιών λειτουργεί ακόμα και όταν η τηλεόραση είναι απενεργοποιημένη, προστατεύοντας έτσι τον χώρο που βρίσκεται από κουνούπια ολόκληρο το 24-ωρο.

Η ίδια σειρά τηλεοράσεων θα ξεκινήσει να πωλείτε τον ερχόμενο μήνα στις Φιλιππίνες και τη Σρι Λάνκα, ενώ δεν υπάρχουν σχέδια αυτή τη στιγμή για άλλες αγορές.

LG, LG TV Mosquito Away: Τηλεοράσεις που διώχνουν κουνούπια

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι με αυτό θα μπορούσε κάποια εταιρεία να βγαλει τρελα λευτα.Αντι να βγαλει κάτι καινούργιο πάει και βγάζει αυτή την τηλεόραση ή οποία είναι μία απλή τηλεόραση με ενσωματωμένο αντικουνουπικο και όπως πάντα κάποιος παρ’ολο που δεν χρειάζεται καινουργια τηλεόραση θα πάει να αγοράσει αυτό το προϊόν επειδή έχει αυτή την καινουργια βλακεία από το να βάλει ένα αντικουνουπικο στο σπίτι του

Gvirginia

Ναι… Θα πάρουν όλοι τηλεόραση για να απωθούν τα κουνούπια…
Δε θα πάνε να πάρουν τον ΕΞΥΠΝΟ απωθητή εντόμων από 29,99€ τώρα μόνο 9,99€

Dimitris

Πολύ καλά κάνει! Εφηύρε κάτι νεο το οποίο ειναι πολύ χρήσιμο σε χώρες οπως η Ινδία που λεει και το αρθρο..εκει τα κουνούπια φιλοι μου δεν τσιμπάνε και εχεις μια φαγουρα για 2 μερες.. Εκει σου μεταφέρουν ιους και σε σκοτώνουν..εσυ μην την παρεις γιατι εχεις την έξυπνη σιτα ή το εντομοαποθητικο που το εισπνέεις εσυ και η οικογένειας σου και εισαι 100% οτι ειναι υγιες.. Μπράβο της που συνδιασε μια συσκευή που χρησιμοποιουμε καθημερινα και την απομάκρυνση των ενοχλητικών εντόμων

Χρήστος

Όταν θα έχουν όμως 1.000 ευρο λογαριασμό στη δεη να ξέρεται ότι αυτή ή τηλεόραση θα φταίει διότι ,όπως λέει το άρθρο, αυτό το πράγμα λειτουργεί συνέχεια οπότε καίει και ρευμα.
Και να ξέρεις ότι το αντικουνουπικο δεν το έχεις όλη μέρα και όλη νύχτα ανοιχτο. Το ανοίγει ένα μισαωρο με ανοιχτά τα παράθυρα και μετά κλείνει τα παράθυρα και το αντικουνουπικο και κοιμασε μία χαρά ενώ το άλλο είναι ΟΛΗ την ώρα ανοικτο

Gvirginia

@Χρήστος Εγώ όλη μέρα το έχω, μιας και αυτές οι συσκευές καταναλώνουν 3-10 W το οποίο σημαίνει 1€ το πολύ στο λογαριασμό.

@Dimitris Τα απωθητικά και το “Mosquito Away” την ίδια τεχνολογία έχουν… Μόνο που το πρώτο το παίρνεις με $10 ενώ το δεύτερο με $400. Άσε που εν τέλη δεν έχει αποδειχθεί ότι λειτουργούν (μισοί λένε ναι, μισοί λένε όχι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.

Home Cinema LG

webOS Re:New

Το πρόγραμμα webOS Re:New είναι συμβατό σε παλαιότερα μοντέλα έξυπνων τηλεοράσεων της LG και δίνει σε περισσότερους χρήστες πρόσβαση στην αναβαθμισμένη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πλατφόρμα.

Cars LG

Η LG αναπτύσσει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Οι καινοτόμες δυνατότητες Infotainment εντός του οχήματος της LG συνδυάζονται με τις τεχνολογίες αιχμής ADAS και AD της Magna στην τελευταία συνεργασία των εταιρειών.