Qualcomm Snapdragon 802, Νέο SoC αποκλειστικά για Smart TVs

Οι Smart TVs αναμένεται να γίνουν λίγο περισσότερο… έξυπνες στο προσεχές διάστημα, χάρη στην Qualcomm. Η τελευταία ανακοίνωσε το νέο SoC (System On Chip) Qualcomm Snapdragon 802, το οποίο στοχεύει ειδικά στην αγορά των έξυπνων τηλεοράσεων. Χάρη στο νέο chipset της Qualcomm, το λειτουργικό σύστημα και οι εφαρμογές θα τρέχουν καλύτερα και πιο ομαλά.

Το Qualcomm Snapdragon 802 δανείζεται στοιχεία από το κορυφαίο SoC της εταιρείας Snapdragon 800 (παραμένει, αφού δεν υπάρχει συσκευή στην αγορά σήμερα που να βασίζεται στο Snapdragon 805) και έτσι διαθέτει τέσσερις πυρήνες χρονισμένους στο 1.8GHz, υποσύστημα γραφικών Adreno 330 ενώ ενσωματώνει dual-band WiFi 802.11ac.

Σύμφωνα με την Qualcomm, ένας χρήστης θα μπορούσε να παίζει κάποιο παιχνίδι online, θα μπορούσε να συμμετέχει σε κάποιο video conference, να έχει ανοιχτό τον browser και παράλληλα να στριμάρει περιεχόμενο. Το chip διαθέτει την μηχανή Studio Access content protection αλλά και την μηχανή Hollywood Quality Video (HQV) που μπορεί να κάνει “upscale” video ανάλυσης Full HD σε σχεδόν 4K ανάλυση σύμφωνα με την Qualcomm.

Επιπλέον φέρει το χαρακτηριστικό AllJoyn, ένα είδος λογισμικού που επιτρέπει την συνεργασία της Smart TV με ένα σωρό άλλες συσκευές που ακολουθούν το πρότυπο 802 και που μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους, σε ένα σενάριο Internet of Things.Τα πρώτα προϊόντα που θα βασίζονται στο Qualcomm Snapdragon 802 SoC αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην χρονιά.

Qualcomm Snapdragon 802, Qualcomm Snapdragon 802, Νέο SoC αποκλειστικά για Smart TVs

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
theo

Με αυτά που διαβάζω προβλέπω ένα μέλλον με τουαλέτες που θα φοράνε οκταπύρηνους επεξεργαστές θα δουλεύουν αυτόματα και θα ειδοποιούν και την google για την συχνοουρία μας για να μας λέει το googlenow τι έχουμε και τι αγωγή πρέπει να ακολουθήσουμε (αν υπάρχει πρόβλημα)!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Qualcomm

Apple και Qualcomm επεκτείνουν τη συμφωνία για μόντεμ 5G έως το 2027

Η Qualcomm μοιράστηκε την έκθεση κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του 2024, η οποία αποκάλυψε 9,92 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon XR2+ Gen 2: Aνακοινώθηκε με ανάλυση 4,3K ανά μάτι

Η Qualcomm ανακοίνωσε το chipset Snapdragon XR2+ Gen 2 για headset εκτεταμένης πραγματικότητας που θα περιλαμβάνει συσκευές AR, MR και VR.

Business Apple Google Lenovο

Συμμαχία ανταγωνιστών της Apple για την προώθηση ανοιχτών οικοσυστημάτων μέσω ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Η Google, η Meta, η Qualcomm, η Nothing, η Lenovo, η Opera και πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας ανακοίνωσαν μια κοινή προσπάθεια να πιέσουν για «ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα».