Sony Sountina, Home Cinema με ηχεία από οργανικό γυαλί

, Sony Sountina, Home Cinema με ηχεία από οργανικό γυαλίΣίγουρα δεν έχετε συναντήσει άλλο ηχείο που να μοιάζει με το NSA-PF1 – ή Sountina- της Sony. Και σίγουρα δεν θα έχετε ακούσει άλλο να παίζει όπως αυτό: μια μονή, κομψή στήλη, η οποία συνδυάζει το γυαλί με το δέρμα, ομορφαίνει το χώρο σας χάρη στο φωτισμό της, παίζει μουσική σε 360º, παρέχοντας ένα οπτικό και ηχητικό επίκεντρο ενδιαφέροντος για κάθε χώρο.

Γιατί όμως ονομάστηκε Sountina; Οι σχεδιαστές της Sony, εξηγούν ότι το όνομα προέρχεται από τη διασταύρωση των λέξεων sound (ήχος) και fountain (σιντριβάνι). Με τον ίδιο τρόπο που ένα σιντριβάνι συγκεντρώνει ανθρώπους γύρω του, έτσι και το Sountina θα προσφέρει εκπληκτική μουσική σε όσους βρίσκονται στην ηχητική του εμβέλεια–είτε κάθονται στο χώρο τους είτε στέκονται σε ένα μοδάτο μπαρ.

Η μοναδική τεχνολογία των ηχείων συνδυάζεται με τον κομψό σχεδιασμό, προκειμένου να διασφαλίσει ότι το Sountina θα προσφέρει την ίδια ακριβώς ηχητική εμπειρία είτε κάθεστε, είτε είστε όρθιοι, είτε βρίσκεστε κοντά στην ύψους 1.85μ. μονάδα, είτε απομακρύνεστε από αυτήν. Η Sony το αποκαλεί Circle Sound Stage και υλοποιείται χάρη στην ολοκαίνουρια τεχνολογία Vertical Drive.

Τεχνολογία Vertical Drive
Η κεντρική μονάδα του ηχείου μέσα στο Sountina είναι μια κομψή στήλη από οργανικό γυαλί, η οποία προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας ήχο σε όλο το μήκος της, αλλά και γύρω από το ηχείο σε ακτίνα 360º. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διασφαλίζει, επίσης, την ελαχιστοποίηση των απωλειών λόγω απόστασης: απομακρυνθείτε από το Sountina και θα παρατηρήσετε ότι η απώλεια είναι λιγότερη από τη μισή σε σχέση με τα συμβατικά ηχεία. Η τεχνολογία Vertical Drive υποστηρίζεται από συμβατικές μονάδες μεσαίων συχνοτήτων και μπάσων με πλήρως ενεργή εσωτερική ενίσχυση επιτρέποντας την άμεση συνεργασία με Blu-ray, DVD, Super Audio CD και CD players, αλλά και φορητά players. Οι συνδέσεις προσφέρονται μέσω ψηφιακών ηλεκτρικών/ ομοαξονικών και οπτικών εισόδων, αλλά και αναλογικών στερεοφωνικών συνδέσεων.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kostask11

ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
ΚΩΣΤΑ ΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ?

Kostask11

i see.thanks for the info

mesasola

Κουκλί μπορεί να είναι αλλά και το πόσο τελικά θα κάνει μετράει πολύ!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.