Οικογένειες μηνύουν Social Media για την επίθεση στο Σεν Μπερναντίνο

Facebook Google Twitter lawsuit, Οικογένειες μηνύουν Social Media για την επίθεση στο Σεν Μπερναντίνο

Αγωγή εναντίον του Facebook, του Google και του Twitter κατέθεσαν οι οικογένειες τριών θυμάτων της ένοπλης επίθεσης στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια τον Δεκέμβριο του 2015. Οι τρεις οικογένειες στην αγωγή τους υποστηρίζουν ότι τα τρία κοινωνικά δίκτυα επέτρεψαν στο Ισλαμικό Κράτος να ακμάσει στα social media.

Επιτρέποντας στο Ισλαμικό Κράτος να διαδώσει την προπαγάνδα του στην ουσία, υποστηρίζουν, ότι παρείχαν υλική υποστήριξη στο ISIS κι έτσι επέτρεψαν να ξεκινήσουν επιθέσεις όπως αυτή του Σαν Μπερναντίνο.

Η 32 σελίδων αγωγή που κατατέθηκε από τις οικογένειες των Sierra Clayborn, Tin Nguyen και Nicholas Thalasinos αναφέρει ότι «χωρίς το Twitter, το Facebook και το YouTube (που ανήκει στη Google), δεν θα ήταν δυνατή η ραγδαία εξέλιξη του ISIS στην μεγαλύτερη τρομοκρατική ομάδα τα τελευταία χρόνια».

Επιπλέον, αναφέρουν ότι «για χρόνια οι εταιρείες γνώριζαν και απερίσκεπτα παρείχαν στο Ισλαμικό Κράτος λογαριασμούς για να χρησιμοποιούν τα social media σαν εργαλείο διάδοσης της εξτρεμιστικής τους προπαγάνδας, να λαμβάνουν χρηματοδοτήσεις και να προσελκύουν νέα άτομα».

Οι εκπρόσωποι του Google και του Twitter αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ το Reuters δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει με κάποιον εκπρόσωπο από το Facebook.

Να υπενθυμιστεί ότι η ένοπλη επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο έλαβε χώρα στις 2 Δεκεμβρίου του 2015. Ο απολογισμός περιλάμβανε 14 νεκρούς και 22 τραυματίες. Οι αρχές δήλωσαν ότι οι δράστες της επίθεσης, το ζεύγος Syed Rizwan Farook και Tashfeen Malik επηρεάστηκαν από ισλαμιστές μαχητές.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Εδω γνωριζουν για τους λογαριασμους τυπου Μανουλες του Facebook και δεν κανουνε τιποτα , για το ISIS να ιδρωσουν τωρα ? Πφφφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.