Στη φόρα προσωπικά δεδομένα 200 εκατ. Αμερικανών από λάθος

usa leak 200m, Στη φόρα προσωπικά δεδομένα 200 εκατ. Αμερικανών από λάθος

Την μεγαλύτερη διαρροή στην ιστορία τους αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, καθώς ευαίσθητες προσωπικές λεπτομέρειες σχεδόν 200 εκατομμυρίων Αμερικανών πολιτών βγήκαν κατά λάθος σε δημόσια θέα. Τα δεδομένα βγήκαν στη φόρα από λάθος εταιρείας marketing που συνεργάζεται με την Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή.

Έχουν μέγεθος 1.1 terabytes και περιλαμβάνουν ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, αριθμούς τηλεφώνων. Επίσης μεταξύ των δεδομένων είναι και οι πολιτικές πεποιθήσεις από το περίπου 62% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ. Ο κάθε ένας μπορούσε να έχει πρόσβαση στον τεράστιο όγκο δεδομένων, αρκεί να είχε το σχετικό link.

Oι πληροφορίες ήταν αποθηκευμένες σε spreadsheets, αποθηκευμένα σε έναν server, που ανήκει στην εταιρεία Deep Root Analytics. Η τελευταία φορά που είχε ενημερωθεί η βάση δεδομένων ήταν τον Ιανουάριο, μετά την ορκωμοσία του Donald Trump. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο το χρονικό διάστημα που τα δεδομένα αυτά ήταν εκτεθειμένα.

Η εταιρεία με δήλωσή της επισημαίνει πως αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για το γεγονός και αποκλείει το ενδεχόμενο να έχουν δεχτεί επίθεση τα συστήματά της.

“We take full responsibility for this situation. Based on the information we have gathered thus far, we do not believe that our systems have been hacked. Since this event has come to our attention, we have updated the access settings and put protocols in place to prevent further access.”

Πέρα από από τα προσωπικά στοιχεία, που αναφέρθηκαν παραπάνω, τα δεδομένα αυτά περιείχαν πληροφορίες σχετικά με θρησκευτικές πεποιθήσεις, εθνότητες και πολιτικούς προσανατολισμούς, αλλά και στοιχεία για θέματα που αφορούσαν σε αμφιλεγόμενα ζητήματα όπως ο έλεγχος των όπλων, το δικαίωμα στην άμβλωση και η έρευνα των βλαστοκυττάρων.

Τα ονόματα και οι κατάλογοι των αρχείων υποδεικνύουν ότι τα δεδομένα προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν από πολιτικές οργανώσεις που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα προφίλ για όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Το ερώτημα είναι όχι το πως και γιατί έγινε η διαρροή, αλλά το γιατί τα είχε αυτή η εταιρία στα χεριά της, ποιος είχε πρόσβαση και πως τα αξιοποίησε.

Τέτοιες πρακτικές των πολιτικών κομμάτων (φακέλωμα) είναι γνωστές αλλά δεν θυμάμαι άλλη φορά να το λένε σε τόσο κοινή θεά ότι γνωρίζουμε τα πάντα για εσάς πριν μας ψηφήσετε.

Αλέξανδρος

Αχ αυτά τα “κατά λάθος“…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.