Δέκα πράγματα που πρέπει να κάνουν οι γονείς για να προστατεύσουν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο

Συζητήστε με τα παιδιά σας. Είναι σημαντικό να μπορείτε να μιλάτε ανοιχτά μαζί τους για το ακατάλληλο περιεχόμενο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, όπως είναι για παράδειγμα τα πορνογραφικό περιεχόμενο που μπορεί να είναι συνημμένο σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα. Ενθαρρύνετε τους να συζητούν μαζί σας όταν βλέπουν ακατάλληλα κείμενα ή γραφικά.

Γνωρίστε καλύτερα τις συνήθειες των παιδιών σας στο Διαδίκτυο. Παρακολουθείστε τις ασχολίες των παιδιών όταν είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο, την άμεση επικοινωνία που πραγματοποιούν μέσω μηνυμάτων και τα Δικτυακά παιχνίδια που προτιμούν.

Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας ώστε να μην αποκαλύπτουν ποτέ προσωπικές πληροφορίες όταν είναι συνδεδεμένα στο Διαδίκτυο. Επικίνδυνοι διαφημιστές εστιάζουν στα παιδιά για να αποσπάσουν προσωπικές πληροφορίες, όπως είναι το όνομα, το επίθετο, τη διεύθυνση, το τηλέφωνο ή ακόμη και τις αγοραστικές τους συνήθειες.

Σερφάρετε στο Διαδίκτυο μαζί με τα παιδιά σας. Εγκαταστήστε λειτουργίες parental control, για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη προστασία για τα παιδιά σας από δικτυακούς απατεώνες. Κερδίστε την εμπιστοσύνη των παιδιών σας. Η υπερπροστασία στα παιδιά μπορεί να μεταφραστεί ως μη εμπιστοσύνη.

Επιβεβαιώστε ότι γνωρίζουν τους λόγους για τους οποίους παρακολουθείτε τι κάνουν στο Διαδίκτυο, ώστε να έχουν την άνεση να σας μιλήσουν ανοιχτά για θέματα που αφορούν την καλύτερη χρήση του Διαδικτύου. Ακόμη και αν περιορίσετε την πρόσβαση των παιδιών σας στο Internet από το σπίτι, μπορούν να βρουν πρόσβαση από άλλα μέρη που δεν θα μπορείτε να ελέγξετε.

Μιλήστε στους γονείς των παιδιών που είναι φίλοι μα τα δικά σας και προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος πρόσβασης στο Διαδίκτυο για τα παιδιά σας. Προστατέψτε τους κωδικούς πρόσβασης των παιδιών σας και δημιουργείστε γενικά ονόματα. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας δεν χρησιμοποιούν ψευδώνυμα που να αποκαλύπτουν προσωπικά στοιχεία τους, όπως το όνομα, το επίθετο ή την ηλικία τους.

Εμποδίστε τα μηνύματα τύπου spam. Εγκαταστήστε λογισμικό spam-filtering για να προστατέψετε τα παιδιά σας από ενοχλητικά μηνύματα τύπου spam, που εισέρχονται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εξηγήστε στα παιδιά σας ότι δεν πρέπει ποτέ να στέλνουν φωτογραφίες δικές τους ή συγγενών τους σε άτομα που γνωρίζουν μέσω Διαδικτύου. Εκπαιδεύστε τα παιδιά σας, ώστε να μην μιλάνε με αγνώστους στο Διαδίκτυο. Αν κάποιος άγνωστος τους κάνει μια ενοχλητική ερώτηση, θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως την επικοινωνία μαζί του και να σας ενημερώσουν για το γεγονός.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware malware

Android: Malware “προσποιείται” ότι είναι το Uber για να κλέψει κωδικούς

Άλλη μια εκδοχή του Android.Fakeapp Trojan εντόπισε η Symantec, η οποία αυτή τη φορά μιμείται το UI του Uber, προκειμένου να ξεγελάσει τους χρήστες να εισάγουν τους κωδικούς τους.

Computers Linux Symantec virus

Symantec, Ιός στοχεύει συσκευές με Linux συνδεδεμένες με το Internet

Ο Kaoru Hayashi, αναλυτής της Symantec δημοσίευσε μία αναφορά που κάνει λόγο για ένα ιό τύπου ”worm” που προσβάλει συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο Internet και έχουν λειτουργικό σύστημα Linux. Ο ιός έχει όνομα Linux.Darlloz και επιτίθεται σε CPUs που βρίσκουμε μέσα σε διάφορες συσκευές όπως σε router, κάμερες ασφαλείας, βιομηχανικά συστήματα ελέγχου και φυσικά […]

Smartphones Smartphones Symantec

Από τα κινητά που χάνονται τα μισά επιστρέφουν στον κατόχους τους

Η Symantec πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον πείραμα για να αναδείξει το πρόβλημα της απώλειας των προσωπικών και εταιρικών μας στοιχείων. Φόρτωσε με ψεύτικα στοιχεία 50 κινητά τηλέφωνα και τα “έχασε” σε κεντρικά σημεία αμερικάνικων μεγαλουπόλεων φροντίζοντας πρώτα να τα παρακολουθεί με δικό της spyware λογισμικό. Τα αποτελέσματα έδειξαν σε πάνω από το 80% των κινητών ελέγχθηκαν […]

Software Android Symantec

Android.Counterclank, Malware απειλεί 5 εκατομμύρια συσκευές Android

Η γνωστή εταιρεία ασφαλείας Symantec μας προειδοποιεί ότι διαδίδεται αυτή την εποχή ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο malware που είναι πιθανότατα σε θέση να επιτρέπει την υποκλοπή ευαίσθητων δεδομένων που έχουμε αποθηκεύσει στο Android smartphone ή tablet μας. Το malware είναι γνωστό ως Android.Counterclank και μπορεί μέχρι σήμερα να έχει προσβάλει ακόμη και 5 εκατομμύρια συσκευές Android […]