14χρονη πέθανε από ηλεκτροπληξία ενώ έκανε μπάνιο με το κινητό στην πρίζα

Την Κυριακή που μας πέρασε μια 14χρονη έχασε τη ζωή της από ηλεκτροπληξία, η οποία προκλήθηκε ενώ έκανε μπάνιο μαζί με το κινητό της. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο Νέο Μεξικό, όταν επισκέφθηκε το σπίτι του πατέρα της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της NYPost, η 14χρονη Madison Coe ήταν στην μπανιέρα του πατέρα της στο Lovington του New Mexico όταν συνέβη το τραγικό γεγονός. Οι αρχές θεωρούν ότι έπαθε ηλεκτροπληξία είτε όταν προσπάθησε να βάλει το κινητό στην πρίζα είτε όταν το έπιασε στα χέρια της, ενώ ήδη φόρτιζε.

14years old smartphone electrocuted, 14χρονη πέθανε από ηλεκτροπληξία ενώ έκανε μπάνιο με το κινητό στην πρίζα

Η οικογένεια της κοπέλας θεωρεί πως το δεύτερο σενάριο είναι πιο πιθανό και αυτό προκύπτει από το έγκαυμα που βρέθηκε στο χέρι, με το οποίο έπιασε το κινητό.

Για να μην επαναληφθεί ένα τόσο τραγικό γεγονός, η οικογένεια θέλει η συγκεκριμένη υπόθεση να λάβει όσο το δυνατόν περισσότερη δημοσιότητα. Θέλει να ενημερωθούν τα παιδιά για τον κίνδυνο που διατρέχουν αν χρησιμοποιούν το κινητό στο μπάνιο, ενώ παράλληλα φορτίζει.

Ωστόσο, ακόμη και αν το κινητό που έχετε στα χέρια σας, έχει πιστοποίηση IP67 ή IP68, συνίσταται να μην το χρησιμοποιείτε κοντά σε νερό ενώ είναι στην πρίζα.

14years old smartphone electrocuted, 14χρονη πέθανε από ηλεκτροπληξία ενώ έκανε μπάνιο με το κινητό στην πρίζα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
antisien

Kαι 14χρονο – και εξαρτημένο – και μη ενημερωμένο για τους βασικούς κανόνες ασφαλείας…. Κλασικό παράδειγμα ανικανων γονέων (να μαντέψω χωρισμένοι….). Το τραγελαφικό είναι ότι τώρα οι γονείς θέλουν να ενημερώσουν άλλα παιδιά… Γιατί δεν ξεκινάν να ενημερώνουν άλλους γονείς για το πως να ΜΗΝ ανατρέφεις παιδιά… ή γενικά να μην κάνεις παιδιά αν είσαι ανικανος να τα αναθρέψεις σωστά?

bezilys

Έρε πάτερ Κλεομένη που θέλετε!

Μανώλης

κρίμα… πραγματικά….

για μια σέλφι άραγε;;; για να απαντήσει σε μύνημα;;; ποιος ξέρει πραγματικά…

Christos

@bezilys χαχαχα

Βαγγέλης

Το πιο πιθανό είναι να έγινε όταν πήγε να βάλει το φορτιστή στην πρίζα, το κινητό από το φορτιστή παίρνει τάση 5V άρα απίθανο να έπαθε ηλεκτροπληξία από το κινητό

@Dinos

Σίγουρα την ώρα που είχε το μπάνιο υδρατμούς θα βράχηκε η πρίζα, το κινητό θα ήταν ζεστό λόγο θερμοκρασίας περιβάλλοντος και χρήσης επομένως έτσι όπως πήγε να γίνει η σύνδεση έγινε το βραχυκύκλωμα.

James

Μπορεί να έτρεξε νερό κατά μήκος του καλωδίου ως την πρίζα, γιατί με τα 5 βολτ του φορτιστή δεν παθαίνεις ηλεκτροπληξία.

Εκεί στο Αμέρικα πολλές ηλεκτροπληξίες. Δεν πέφτουν οι ασφάλειες όταν γίνεται βραχυκύκλωμα;

Darth

Ότι και να πω λίγο είναι…

johny

αραγε το κοριτσακι εφτεγε τη στιγμη που παιδια του δημοτικου ειναι στα διαλειματα με ενα κινητο στο χερι κολλημενα στις οθονες?οι γονεις παιζουν με τα μωρα παιδια τους δινοντας ενα κινητο για να χαζευει το μωρο?βλεποντας οι γονεις και οι καθηγητες χωρις να τους νοιαζει το τι συνεπειες θα εχει ενα παιδι στο μελλον.δεν ειναι το θεμα το πως σκοτωθηκε το παιδακι.αλλα ετσι οπως εχουν καταντησει καποιοι ενα παιδακι.ειπαμε οκ να μεγαλωσει ενα παιδι με την τεχνολογια.ομως πρεπει να υπαρχουν και καποια ορια γιατι το θεμα εχει ξεφτιλιστει εντελως.

Παναγιώτης

Γιατί κανείς δεν στέκεται στο γεγονός ότι ΟΛΕΣ οι μπρίζες στα μπάνια είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ! Η μόνη μπρίζα που επιτρέπεται είναι αυτή της ξυριστικής μηχανής που περιλαμβάνει μετασχηματιστή απομόνωσης 220V /220V. Η δε εγκατάσταση γίνεται σε ύψος τουλάχιστον ενός μέτρου για ευνόητους λόγους

Παναγιώτης

…Και φυσικά αν ο φορτιστής ήταν στην πρίζα απομόνωσης δεν θα τη χτυπούσε το ρεύμα. Η μπρίζα αυτή αντέχει άνετα τα 5 ή 10 Watt του κινητού (10Watt= 5V x 2A)

Πάνος®

Ακόμα ένα παιδί πλήρωσε τον “πολιτισμένο σύγχρονο τρόπο ζωής” στον οποίο είναι εθισμένοι μικροί-μεγάλοι. Τεράστιες οι ευθύνες των ανίκανων γονιών…

Vendetta

Λέτε για ανίκανους γονείς όταν το συγκεκριμένο συμβάν (και αλλά τόσα στα οποία δεν πηγαίνει ο νους μας και μπορουν να γίνουν μοιραία) είναι έξω από τα όρια της φαντασίας. Θρήνος για τους γονείς αλλά όχι πλήρη ανευθυνότητα για αυτούς. Κανείς δεν μπορεί να μεριμνήσει για όλα τα ενδεχόμενα που μπορούν να συμβούν.

vasilist

Γονείς απο τα Lidl που λένε αφού δεν έχουν περάσει βασικούς κανόνες ασφαλείας στο παιδί τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.