5 μυστικά που θα διευκολύνουν την χρήση του Gmail

5 μυστικά που θα διευκολύνουν την χρήση τουGmail, 5 μυστικά που θα διευκολύνουν την χρήση του Gmail

Το Gmail είναι μια δημοφιλής και δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google με πανω απο 1 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες . Το απλό του interface και η εύκολη ενσωμάτωση με άλλες εφαρμογές Google κάνει την χρήση του αρκετά εύκολη, ωστόσο μερικά από τα πιο ωραία χαρακτηριστικά του δεν είναι άμεσα εμφανή.

Αυτές είναι η top 5 συμβουλές και τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το λογαριασμό σας στο Gmail.

1.Χρήση του Gmail σε Offline Mode για πρόσβαση σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο χωρίς Internet.
Στην επιλογή main settings ένας σύνδεσμος για την εγκατάσταση του Gmail εκτός σύνδεσης θα βρίσκεται κάτω από την καρτέλα “Offline”. Με την εγκατάσταση αυτού του Chrome plugin ο χρήστης θα μπορεί να πραγματοποιήσει αναζήτηση, ανάγνωση, απάντηση και αρχειοθέτηση των email του, ακόμη και όταν δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Οι ενέργειες παρατάσσονται και συγχρονίζονται όταν υπάρχει σύνδεση στο Internet. Αυτή η επιλογή είναι πραγματικά χρήσιμη όταν υπάρχει περιορισμένη ή ασταθής σύνδεση στο διαδίκτυο.

2. Ακύρωση απεσταλμένων μηνυμάτων.
Εχει συμβεί σε όλους μας , ένας χρήστης να πατήσει το send button και στην συνέχεια να το μετανιώνει ή να αποσταλεί email σε λάθος άτομο. Ευτυχώς, το Gmail παρέχει τη δυνατότητα ακύρωσης αποστολής email έχοντας ενεργοποιήσει ωστόσο αυτήν την επιλογή. Στην καρτέλα Settings ενεργοποιήστε την επιλογή Undo Settings και επιλέξτε ένα χρονικό όριο. Ένας χρήστης έχει μέγιστη διάρκεια 30 δευτερολέπτων για να ακυρώσει ένα emai που στάλθηκε.

3. Προγραμματισμός αποστολής email.
Μερικές φορές, ένας χρήστης γράφει ενα email αλλά δεν θέλει να το στείλει εκείνη τη στιγμή.Έτσι, το Gmail παρέχει μια δυνατότητα “Send Later”. Για το σκοπό αυτό, το Boomerang είναι ένα plugin για το Gmail, το οποίο προσθέτει το κουμπί send later στο παράθυρο σύνταξης νέου μηνύματος. Στη συνέχεια, επιλέξτε οποιαδήποτε στιγμή για να σταλεί αυτόματα το email σας.

4. Χρήση αποθηκευμένων μηνυμάτων για ταχύτερες απαντήσεις.
Αν ένας χρήστης πληκτρολογεί συνεχώς την ίδια απάντηση σε μια συνομιλία, μπορεί να κερδίσει πολύ χρόνο ενεργοποιώντας την επιλογή “Canned Responses” στο Gmail. Αυτή η επιλογή θα εμφανιστεί κάτω απο την καρτέλα ”Labs’’. Μόλις ενεργοποιηθεί θα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε πατώντας το σύμβολο βέλους στην κάτω δεξιά γωνία του πλαισίου σύνταξης νέου μηνύματος. Έτσι , σε ενα ”new canned response’’ θα αποθηκεύσετε το μηνυμά σας με έναν χαρακτηριστικό τίτλο που θα σας βοηθήσει να θυμάστε το περιεχόμενο του.

5. Συντομεύσεις πληκτρολογίου για Gmail.
Οι παρακάτω συντομεύσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς:
c – συνθέστε ένα νέο μήνυμα
Ctrl + Enter – αποστολή
r – απάντηση
/ – αναζήτηση
# – διαγραφή
Για το σκοπό αυτό, η επιλογή πρέπει να ενεργοποιηθεί στις Ρυθμίσεις. Στην ενότητα “keyboard shortcuts” και επιλεγουμε ”keyboard shorcuts on”.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet gmail Google

Google Gmail: Πώς θα βάλει τέλος στο spam για την προστασία των χρηστών

Η Google αναλαμβάνει δράση προκειμένου να εμποδίσει τα spam μηνύματα στο Gmail, αποσκοπώντας στην προστασία των χρηστών.

Smartphones gmail Google

Google Gmail: Το κουμπί απεγγραφής διαθέσιμο στο Android

Το Gmail προσφέρει εδώ και καιρό έναν τρόπο γρήγορης απεγγραφής από ανεπιθύμητα μαζικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο web app του.

Internet featured gmail Google

Google Gmail: Tέλος για ανενεργούς λογαριασμούς μετά από δύο χρόνια

Τον περασμένο Μάιο, η Google ανακοίνωσε πως οι λογαριασμοί Gmail που παρέμεναν ανενεργοί για δύο χρόνια θα διαγράφονταν και θα καταργούνταν.

Internet gmail Google

Gmail: Απατεώνες έχουν βρει τρόπο να κάνουν κατάχρηση του μπλε τικ επαλήθευσης

Οι απατεώνες πάντα βρίσκουν τρόπους και εργαλεία για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους στο διαδίκτυο και να τους κάνουν να τους πιστέψουν.