Το Facebook θέλει να γίνει πιο εχθρικό απέναντι στους τρομοκράτες

Facebook τρομοκράτες, Το Facebook θέλει να γίνει πιο εχθρικό απέναντι στους τρομοκράτες

Ακόμη πιο αποφασισμένο να μην αφήσει την τρομοκρατία να “περάσει” φαίνεται το Facebook, ύστερα από την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση του Λονδίνου.

Ο Simon Milner, Διευθυντής της πολιτικής του γνωστού κοινωνικού δικτύου δήλωσε “Θέλουμε το Facebook να είναι ένα εχθρικό περιβάλλον για τρομοκράτες”.

Λίγο νωρίτερα, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δήλωσε: “Δεν μπορούμε να παράσχουμε σε αυτή την ιδεολογία χώρο για να εκκολαφτεί αν και αυτό ακριβώς κάνει το ίντερνετ και οι μεγάλες εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες”.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα social media κατηγορούνται για υποκίνηση τρομοκρατικής ιδεολογίας. Ήδη ένα περίπου μήνα πριν οικογένειες θυμάτων του San Bernantino άσκησαν αγωγή εναντίον των social media, με την κατηγορία ότι επέτρεψαν την καλλιέργεια και την διάδοση τρομοκρατικών ιδεολογιών.

Παρόλο που τα κοινωνικά δίκτυα έχουν αυστηρούς κανονισμούς σχετικά με τη ρητορική μίσους, είναι δύσκολο να ανακαλυφτούν εγκαίρως, καθώς η παρακολούθηση εκατομμυρίων λογαριασμών αποτελεί μεγάλη πρόκληση.

Παρόλα αυτά, ο S. Milner δήλωσε: “Το Facebook θέλει να παρέχει μια υπηρεσία όπου οι άνθρωποι θα αισθάνονται ασφαλής. Αυτό σημαίνει ότι δεν δεχόμαστε ομάδες ή ανθρώπους που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές δραστηριότητες ή αναρτήσεις που υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τεχνολογίας και αξιολόγησης από ανθρώπους, εργαζόμαστε προκειμένου να αφαιρέσουμε τρομοκρατικό περιεχόμενο από την πλατφόρμα μας, το συντομότερο δυνατό, αφού υποπέσει στην αντίληψή μας”.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

Δλδ σχόλια τύπου Allahu akbar θα μπλοκαροντας

bezilys

Το αστείο είναι ότι όλο αυτό με τους τρομοκράτες είναι μια μεγάλη απάτη μόνη τους πληρώνουν ανθρώπους για τρομοκράτες

Kostas

@ Darth To Allahu akbar σημαίνει ο Θεός είναι μεγάλος άμα μπλοκάρουν κάτι τέτοιο θα πρέπει να μπλοκάρουν και το Χριστός ανέστη ,το Μέγας είσαι κύριε κλπ

Darth

@Kostas Allahu akbar my friend let the explision be huge! And may the c4 with you, live short and explisive live

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.